Andra a luat hotărârea de a scăpa de kilogramele în plus: ,,Nu pentru că nu-mi place cum arăt, tot ce ține de sănătate trebuie făcut”

Andra, lecție de asumare și de sinceritate, chiar de la masa juriului, în fața milioanelor de telespectatori ai emisiunii ,,Românii au talent”. Solista tocmai a cucerit și mai mult inimile româncelor, după ce a vorbit deschis despre greutatea sa, despre complexe și acceptare.

În ultimele luni, Andra a suportat comentarii răutăcioase în online, a fost arătată cu degetul atunci când purta pantaloni scurți, în vacanță, și apoi „îndrăznea” să pună pozele pe Instagram, sau a fost întrebată, nepoliticos, dacă este sau nu gravidă. A fost dureros, recunoaște solista, a avut complexe, s-a chinuit să slăbească, dar, spune ea, nimic nu a funcționat.

Aceste confesiuni atât de personale au fost făcute în ediția „Românii au talent”, difuzată vineri, 23 februarie, în urma unui număr de dans cu un mesaj puternic. Grupul feminin „Călătorie în pântec” a venit la show-ul de la PRO TV pentru „a-și dansa fricile” și pentru a le transmite româncelor să se simtă frumoase așa cum sunt. Acela a fost momentul care a stârnit în Andra curajul de a se ridica în picioare și de a vorbi despre greutatea ei.

Andra: „Eu n-am putut să slăbesc până acum, pentru că nu m-am acceptat”

„Am cu 10 kilograme mai mult decât ar fi trebuit la înălțimea mea să am. În primă fază, am fost complexată de acest lucru, ba mai mult că, dacă purtam o pereche de pantaloni, vă arăt, am o burtică de pare că sunt gravidă. Aici mi se pun toate kilogramele, dar mă simt așa de sexy și de frumoasă!”, a spus Andra Măruță, la masa juriului, la „Românii au talent”, după ce tocmai a asistat la un număr de dans care vorbea despre acceptarea corpului așa cum e el.

„În momentul în care începi să te accepți așa cum ești și să nu te mai uiți după repere, că aia e slabă, că aia e slabă, nu! Nu cred că trebuie să fim într-un fel, așa că simțiți-vă bine cu voi, vă rog din toată inima. Eu n-am putut să slăbesc până acum, pentru că nu m-am acceptat. Le ascundeam, îmi puneam trei chiloți pe mine ca să ascund, să strâng burta și încercam să mă ascund. Uite, azi, am o pereche de chiloți pe mine”, a mai punctat Andra.

Ulterior, Andra Măruță a scris și pe Facebook un mic text prin care îndeamnă la acceptare. „Sincer? Mă simt cea mai frumoasă, chiar și cu câteva kilograme în plus. Încrederea în tine e cel mai important lucru pe care îl poți avea și te ajută să te simți bine în pielea ta, indiferent de standardele frumuseții”, a scris Andra, pe Facebook, lăsând și un comentariu: „Probabil o femeie înțelege mult mai bine acest mesaj pe care am vrut și eu să-l transmit, iar acest moment a fost unul oportun pentru mine. Iubiți-vă așa cum sunteți”.

sursa

Orășelul European își deschide porțile la Bălți. Agenda evenimentului

Pacea și unitatea pe continentul european vor fi sărbătorite astăzi, 19 mai, începând cu ora 14:00, în municipiul Bălți, unde va fi inaugurat Orășelul European, anunță într-un comunicat Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova.

Orășelul European își deschide porțile la Bălți. Agenda evenimentului

Evenimentul va avea loc în Piața Vasile Alecsandri din orașul Bălți, scrie www.stiri.md.

Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, anunță că în Orășelul European din Bălți va găzdui o serie de activități culturale și interactive pentru toate vârstele: pentru copii, tineri și maturi. Iar seniorii – buneii și bunicile – vor putea să se bucure de dansuri, activități sportive, lecții de nutriție și de sănătate.

Totodată la serbare va fi prezentă și Agenția de Dezvoltare Regională Nord care va pune la dispoziția publicului materiale informative despre proiectele de dezvoltare regională implementate în nordul țării inclusiv cu suportul Uniunii Europene, publicații de promovare a turismului, precum și materiale informative despre Uniunea Europeană.

Evenimentul va culmina cu un concert de excepție susținut de Satoshi, Pasha Parfeni și artiștii locali.

Agenda detaliată a evenimentului o găsiți aici.

Eveniment grandios de însemnătate națională la Spitalul clinic municipal ,,Gheorghe Paladi”

Eveniment de anvergură desfășurat la spitalul Clinic Municipal ,,Gheorghe Paladi” din Chișinău! Conferința științifico-practică națională a celebrat aniversarea de 95 de ani a academicianului Gheorghe Paladi.

La data de 9 mai, comunitatea medicală a marcat 95 de ani de la nașterea academicianului Gheorghe Paladi – personalitate remarcabilă a medicinei autohtone, doctor habilitat în științe medicale, profesor universitar, care și-a dedicat peste 70 de ani din viață implementării reformelor medicale, îngrijirii femeilor însărcinate și pregătirii generațiilor de specialiști în obstetrică, ginecologie și chirurgie.

În contextul aniversării remarcabile, Spitalul Clinic Municipal ,,Gheorghe Paladi”, în colaborare cu Departamentul Obstetrică și Ginecologie din cadrul Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, a organizarea Conferința științifico-practică națională cu genericul „Zilele Gheorghe Paladi: La a 95-a aniversare”.Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 438164927_968217521977948_4271857061643610973_n.jpg

La eveniment au participat oameni de seamă ai lumii medicale, inclusiv specialiști de peste hotare. În calitate de invitați speciali, au fost prezenți academicianul Eva Gudumac, vicepreședinte al Academiei de Științe din Moldova, doctor habilitat în medicină, profesor universitar, Angela Cutasevici, viceprimar al municipiului Chișinău, Vladimir Bolocan, șeful adjunct al Direcției Asistență Medicală și Socială a Primăriei Chișinău, dar și membri ai familiei savantului.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 444480041_968217315311302_6887319629951567421_n.jpg

Reuniunea profesioniștilor obstetricieni-ginecologi a adus omagii marelui cercetător și medic Gheorghe Paladi accentuând contribuția majoră a academicianului în fortificarea bazelor domeniului obstetrical din țara noastră.

În deschiderea evenimentului, moderatorul conferinței Dr. Olga Cernețchi, doctor habilitat în științe medicale, profesor universitar, a subliniat calitățile prețioase ale pedagogului ilustru. ,,Nu poți ajunge la deplina afirmare decât printr-o anevoioasă, laborioasă și îndelungată activitate – anume un astfel de parcurs îl caracterizează pe deplin pe savantul Gheorghe Paladi”, a afirmat președinta comitetului organizatoric al evenimentului.

Programul conferinței a cuprins prezentări și rapoarte despre cele mai recente descoperiri din domeniul obstetrical-ginecologic, inclusiv studii clinice realizate în cadrul spitalului ,,Gheorghe Paladi” și noi metode de tratament al afecțiunilor ginecologice, iar rezultatele cercetărilor științifice au fost publicate în suplimentul revistei ,,Sănătate publică, economie și management în medicină”.

Astăzi este marcată Ziua Mondială a medicilor de familie

Anual, la 19 mai, marcăm Ziua Mondială a medicilor de familie, la inițiativa Organizației Mondiale a Medicilor de Familie, cu scopul de a accentua rolul și importanța asistenței medicale primare în sistemele de sănătate din întreaga lume. În instituțiile medicale din Republica Moldova activează 1 656 de medici de familie.

Ziua Mondială a medicilor de familie este o oportunitate de a remarca că, medicii de familie și echipele sale sunt pilonii sistemului de sănătate, fiind mereu aproape de oameni și acordând asistență medicală necesară tuturor persoanelor, începând de la nou-născuți până la persoane în etate.

Totodată, este și un prilej de a aprecia devotamentul și grija pe care o au față de pacienți.

Mulțumiri și recunoștință tuturor medicilor de familie și echipelor lor pentru curaj, dedicație, răbdare și profesionalism.

Ucraina va primi 6 miliarde de euro de la UE în următoarele două luni
Articolul anterior
Un produs de tip smoothie a fost retras din comerț, pentru că era contaminat cu o substanță care duce la cancer
Articolul următor