Atacuri în Rusia. Oraşul Belgorod anunță că vor fi închise centrele comerciale şi şcolile

Veaceslav Gladkov, guvernatorul regiunii Belgorod, ţinta unor atacuri persistente dinspre statul vecin Ucraina, a anunţat sâmbătă închiderea pentru următoarele zile a centrelor comerciale şi a şcolilor din oraşul Belgorod, capitala regiunii, informează Agerpres cu referire la AFP.

„Ţinând cont de situaţia actuală, am decis că centrele comerciale” din Belgorod vor fi închise duminică şi luni, a declarat Viaceslav Gladkov.

De asemenea, şcolile vor rămâne închise luni şi marţi în oraş, precum şi în alte opt districte din regiune, a adăugat oficialul rus.

Două persoane au fost ucise sâmbătă, potrivit autorităţilor ruse, în noi lovituri în oraşul Belgorod, Kievul fiind acuzat de intensificarea bombardamentelor în contextul organizării alegerilor prezidenţiale din Rusia în perioada 15-17 martie.

Unităţi de luptători ruşi anti-Kremlin afirmă că desfăşoară incursiuni armate şi bombardamente în timpul alegerilor prezidenţiale din Rusia, la care este de aşteptat ca preşedintele în exerciţiu Vladimir Putin să iasă învingător, în lipsa unor contracandidaţi redutabili.

Putin a jurat că Rusia va răspunde acestor atacuri, care s-au multiplicat.

La rândul său, Ucraina promite de luni de zile să aducă conflictul pe teritoriul Rusiei, ca răspuns la ofensiva şi bombardarea statului ucrainean de mai bine de doi ani.

O tânără din capitală și-ar fi ucis propriul tată

Un bărbat a murit, după ce a fost ucis de către propria fiică. Cadavrul acestuia a fost găsit ieri după-amiază, în jurul orei 16:15, într-un apartament de pe strada Andrei Doga, din sectorul Rîșcani al capitalei.

Potrivit surselor, victima s-a dovedit a fi un bărbat în vârstă de 64 de ani. Medicul-legist venit la fața locului a depistat pe suprafața cadavrului ,mai multe semne de moarte violentă, printre care diferite leziuni în regiunea capului și cutiei toracice, dar și urme de asfixie, susțin sursele pulsmedia.md apropiate anchetei.

Ulterior, pe urme fierbinți oamenii legii au stabilit și un bănuit, care s-a dovedit a fi fiica victimei, o femeie în vârstă de 38 de ani.

Dânsa a fost reținut pentru 72 de ore, pe numele ei fiind inițiată o cauză penală, iar cadavrul bărbatului a fost transportat la Centrul de Medicină Legală.

Oamenii legii urmează să stabilească toate circumstanțele în care a fost comisă crima, dar și mobilul acesteia.

Grădina zoologică, luată cu asalt de 1 iunie

Îmbulzeală și cozi la admirat animale. Așa este atmosfera de la Grădina Zoologică din Chișinău.

Îmbulzeală și cozi la Grădina Zoologică din ChișinăuFoto: tv8.md

Echipa TV8.md a reușit să surprindă mai multe imagini de la fața locului: animatori, concursuri, premii și multă distracție. Distracția a început la ora 10:00 și ține până la 20:00.

Toți copiii au acces gratuit. În program sunt diverse concursuri, premii, clovni, dar și un DJ.

gallery images

Rusia a lansat, într-o singură noapte, peste o sută de rachete şi drone asupra infrastructurii energetice din Ucraina

Rusia a tras peste o sută de rachete şi drone asupra infrastructurii energetice din Ucraina în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, au declarat sâmbătă oficiali ucraineni. Potrivit forţelor aeriene ucrainene, „inamicul a lansat 53 de rachete de diferite tipuri şi 47 de drone de atac”. Aceasta a precizat că a doborât 35 dintre aceste rachete şi 46 dintre drone, scrie AFP, citată de news.ro.

În mai mult de doi ani de război, forţele ruseşti şi-au intensificat atacurile aeriene asupra infrastructurii energetice ucrainene, provocând întreruperi şi restricţii de energie electrică, precum şi pagube semnificative.

În timpul atacului din cursul nopţii, două centrale termice au fost lovite, a declarat operatorul ucrainean DTEK pe Telegram, fără a preciza locaţia acestora.

„Aceasta a fost o altă noapte extrem de dificilă pentru sectorul energetic din Ucraina”, a adăugat compania, cel mai mare investitor privat în acest sector din Ucraina. Inamicul a lovit două dintre centralele noastre termice. Echipamentele au fost grav avariate”.

Acesta este cel de-al şaselea atac major asupra centralelor termice ale DTEK de la jumătatea lunii martie, a adăugat compania.

Ministrul ucrainean al Energiei, Guerman Galuşcenko, a declarat că forţele ruseşti au vizat situri din cinci regiuni – Doneţk (est), Dnipropetrovsk (centru-est), Kirovograd (centru), Ivano-Frankivsk (vest) şi Zaporojie (sud).

Ministerul a avertizat că este posibil să existe restricţii de energie electrică sâmbătă seara, ca urmare a atacurilor.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Moscova încearcă să „exploateze” lipsa de „determinare” a principalilor aliaţi occidentali ai Ucrainei şi şi-a reiterat apelul pentru mai multe sisteme de apărare aeriană.

Principalul obiectiv al Rusiei este să normalizeze teroarea, să exploateze lipsa de apărare aeriană suficientă şi de determinare a partenerilor Ucrainei”, a declarat el pe reţelele de socializare.

„Este vorba despre un test al umanităţii şi al determinării lumii libere”, a adăugat el. Fie trecem acest test împreună, fie lumea se va scufunda într-o determinare şi mai mare şi în haos”.

,,Trăiesc un vis!”. O moldoveancă a luat primul loc la campionatul „Arnold Classic”. Premiul i-a fost înmânat chiar de Arnold Schwarzenegger!
Articolul anterior
Un tânăr de 25 de ani a rămas cu o gaură în plămân de la țigările electronice
Articolul următor