Dacă nu știai, nu e chiar indicat să îți faci patul în primele ore ale zilei. Iată ce a spus un doctor despre acest obicei, considerat de cei mai mulți un semn de ordine și rutină.
Un medic consideră că nu este bine să îți faci patul în primele ore ale dimineții. Specialistul a explicat într-o filmare de pe rețelele de socializare ce se ascunde în spatele acestui fapt.
Mulți experți nu recomandă să se facă acest lucru dimineața, cu toate că oamenii se gândesc să păstreze mediul curat și ordonat.
Un medic din India a dezvăluit că riscăm să ne expunem unui pericol la care nu ne-am fi gândit.
Karan Raj susține că atunci când îți aranjezi patul prinzi peste 1,5 milioane de acarieni care se acumulează peste noapte și care se pot reproduce foarte ușor.
Acarienii se hrănesc cu particulele de piele moartă și se dezvoltă în medii calde și umede, motiv pentru care nu este bine să îți ordonezi așternutul imediat cum te-ai trezit.
Din păcate, se poate ajunge la astm bronșic și alergii.
„Oprește-te din a-ți face patul dimineața, te va menține sănătos. Când ne facem patul dimineața, captăm acarienii de praf care s-au acumulat peste noapte. Acești prădători microscopici, care au mai puțin de un milimetru lungime, se hrănesc cu solzii pielii umane.
Se dezvoltă în medii umede. Când dormim noaptea, corpurile noastre devin calde și transpirate, făcându-le ținte principale pentru ca acești acarieni să se hrănească. Vor lăsa în urmă excreții care ne pot da astm. Strângerea patului dimineața captează toată această umezeală și oferă un cămin confortabil pentru 1,5 milioane dintre aceștia”, a declarat Karan Raj, într-un videoclip pe TikTok.
Cum să scapi de acarieni
Dacă vrei să scapi de acarieni, trebuie să urmezi câțiva pași simpli.
Pentru a scăpa de acarienii care se adună în lenjerie este bine să o lași nefăcută o perioadă și să aerisești camera.
Deschide geamurile și lasă aerul curat să intre în casă, potrivit Realitatea.net.
Permite soarelui să pătrundă în locuință pentru a scăpa de acarieni, pentru că aceștia mor din cauza soarelui și a aerului proaspăt.
Aceste lucruri au fost demonstrate de numeroase studii, cel mai recent fiind realizat de cercetătorii de la Universitatea Kingston din Londra, Marea Britanie.