Un ofițer din cadrul Serviciului de Protecție și Pază de Stat s-a stins din viață. Colegii sunt îndurerați

Serviciului de Protecție și Pază de Stat a anunțat azi despre decesul unui dintre colegi, Denis Curjos. Instituția a venit cu un mesaj de condoleanțe.

”Cu profundă tristețe anunțăm despre decesul colegului nostru, Denis Curjos, căpitan al Serviciului de Protecție și Pază de Stat.

Denis Curjos a fost un ofițer de protecție onest și devotat, îndeplinindu-și cu onoare misiunile încredințate. Pe lângă abilitățile sale profesionale, Denis a fost un om cu un suflet generos și un prieten de nădejde pentru toți cei care au avut privilegiul să îl cunoască.

Ne exprimăm întreaga compasiune și transmitem sincere condoleanțe familiei îndoliate, precum și tuturor celor care l-au cunoscut. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a instituției.

Majoritatea cetățenilor susțin aderarea R.Moldova la UE

Majoritatea cetățenilor sunt pentru aderarea R.Moldova la Uniunea Europeană. Datele se regăsesc într-un sondaj prezentat de compania iData, scrie deschide.md.

Astfel, 56,1% sunt pentru aderare la UE, în timp ce 34,2% sunt împotrivă.

Întrebați dacă susțin Unirea R.Moldova cu România, 35,7% din respondenți au dat răspuns pozitiv, în timp ce 54,8% – au declarat că sunt contra.

Sondajul a fost realizat în perioada 13-18 septembrie pe un eșantion de 1021 de respondenți din 293 de localități. Marja de eroare este de +/-3%.

Mii de oameni au participat la Festivalul Pădurii din acest weekend

Reședința prezidențială de la Condrița, a găzduit, în premieră Festivalul Pădurii, un eveniment inedit ce se înscrie armonios în eforturile silvicultorilor și societății de a planta puieți forestieri pentru sporirea suprafețelor împădurite, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Festivalul Pădurii vine să promoveze unitatea omului și a naturii și inițiativele frumoase ce contribuie la calitatea mediului și protejarea resurselor naturale.

Una din aceste inițiative este și „Programul Naţional de Extindere şi Reabilitare a Pădurilor”, ce va aduce până în anul 2032 nu mai puțin de 145 000 ha de noi terenuri plantate cu păduri și suprafețe imense cu păduri reabilitate. Proiectul cu ample plantări forestiere este inițiat de Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu și asumat de silvicultori în cooperare cu întreaga societate.

Silvicultorii au avut o prezență activă la Festivalul Pădurii și au vorbit despre rolul fondului forestier, inclusiv prin expoziții în care s-au regăsit produsele pădurii, materiale promoționale și discuții despre campaniile de împădurire și posibilitatea de participare la ele.

Atmosfera a fost amplificată de concerte live, ateliere creative și meșteșugărești, expoziții interesante și multe alte momente ce au promovat ecosistemul forestier și conștientizarea rolului pădurilor. Deși accesul a fot gratuit, participanții au avut posibilitatea să procure bilete speciale pentru ca banii obținuți să fie utilizați la plantările din această toamnă. Într-o perioadă în care problemele de mediu devin tot mai stringente, această solidaritate poate ajuta eforturilor de împădurire și de protejare a mediului înconjurător.

Publicul a savurat la maximum posibilitatea de a cunoaște și discuta despre natură, probleme de mediu și soluții prin implicarea și contribuția fiecărui cetățean. 

„Natura și oamenii s-au întâlnit la reședința de stat de la Condrița. Este unul dintre evenimentele pe care Moldsilva le-a planificat pentru a promova proiectele de protejare a mediului. Nu puteam găsi o altă zi mai potrivită pentru acest festival decât ziua în care specialiștii din silvicultură își sărbătoresc ziua profesională. Oamenii trebuie să înțeleagă importanța pădurilor pentru viața și sănătatea lor”, a spus Victor Durbală, directorul Moldsilva.

CEC invită concurenții electorali la prezidențiale să semneze Codul de conduită

Comisia Electorală Centrală propune pentru consultări prealabile proiectele Codului de conduită privind desfășurarea şi reflectarea campaniei electorale la referendumul republican constituțional și alegerile prezidențiale din 20 octombrie 2024, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

În conformitate cu prevederile legislației electorale, Codul de conduită este o convenție încheiată între concurenții electorali/participanții la referendum și reprezentanții instituțiilor mass-media privind modul de desfășurare și de reflectare a campaniei electorale, care exclude lezarea demnității și a imaginii concurenților electorali/participanților la referendum.

Pentru ziua de marți, 24 septembrie, Comisia Electorală Centrală va invita reprezentanții participanților la referendum și ai candidaților la funcția de președinte al Republicii Moldova, înregistrați de CEC, precum și instituțiile mass-media să semneze Codul de conduită.

Başcana Găgăuziei îl dă în judecată pe președintele Parlamentului Igor Grosu
Articolul anterior
Curtea de Apel din Comrat a anulat, ca fiind ilegale, adaosurile la pensiile unor bătrâni, din fonduri extrabugetare finanțate de oligarhul fugar Ilan Șor
Articolul următor