Permisele de conducere moldovenești vor fi recunoscute în Albania

Permisele de conducere eliberate în Republica Moldova și Albania vor fi recunoscute reciproc. În acest sens, Executivul a aprobat, în ședința de astăzi, Acordul între state privind procedurile de conversiune.

Potrivit documentului, Acordul, întocmit prin schimb de note are în calitate de obiectiv, simplificarea procedurii de conversiune a permiselor de conducere pentru titularii de documente de conducere eliberate de autoritățile competente din Republica Moldova sau de autoritățile din Republica Albania, inclusiv pentru titularii de permise de conducere valabile cu permise de ședere din Republica Moldova și Republica Albania, pe bază de reciprocitate.

Scopul Acordului vizat constă în facilitarea traficului rutier în cele două state, ținând cont de faptul că acestea sunt Părți la Convenția privind traficul rutier din 8 noiembrie 1968.

Acord a fost încheiat pe o perioadă nedeterminată.

Republica Moldova a încheiat 4 acorduri similare cu Israel, Turcia, Lituania și Italia.

Cine este moldoveanul care a votat ultimul la alegeri și de unde a făcut-o

Pe 20 octombrie, moldoveni din toate colțurile lumii s-au prezentat la urne pentru a-și alege viitorul președinte și pentru a participa la referendumul republican constituțional privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Ultimul vot înregistrat în acest scrutin a fost exprimat în Sacramento, California, scrie unimedia.md.

Sandu Sîrbu, cetățean moldovean stabilit de mai mulți ani în Sacramento, fondator al unui posta de radio destinat diasporei, a fost ultimul moldovean care și-a exprimat votul în alegerile prezidențiale și referendumul constituțional din 20 octombrie, se arată într-un comunicat.

„După o zi grea, de dimineață până la ultima secție de votare, cu cea mai bună echipă aici, toată munca depusă este, cu siguranță, pentru cei de acasă și pentru Ai Noștri de pretutindeni”, a spus Sîrbu.

Maia Sandu acuză „o fraudă fără precedent” cu scopul de a deturna procesele democratice din Moldova

Președinta Maia Sandu a făcut o declarație de presă, după miezul nopții, în care a acuzat „grupări criminale de atac asupra Republicii Moldova, împreună cu forțe străine ostile intereselor noastre cu scopul de deturna procesele democratice”, transmite Radio Chișinău.

„Moldova s-a confruntat în ultimele luni cu un atac fără precedent asupra libertății și democrației din țara noastră. Grupări criminale, împreună cu forțe străine, ostile intereselor noastre au atacat țara noastră cu zeci de milioane de euro, minciuni și propagandă, cu cele mai mizerabile mijloace pentru a duce cetățenii și țara noastră într-o zonă de incertitudine și instabilitate”, a declarat Maia Sandu. 

Maia Sandu a declarat că autoritățile dețin probe că ținta grupării a fost să cumpere 300 de mii de voturi și a adăugat că dimensiunea fraudei este fără precedent. 

„Avem probe și informații precum că ținta grupării criminale a fost să cumpere 300 de mii de voturi. Dimensiunea fraudei este fără precedent. Scopul a fost compromiterea unui exercițiu democratic, să inducă frică și panică în societate. Nu vom renunța să apărăm democrația. Așteptăm rezultatele finale și vom reveni cu decizii”, a spus Maia Sandu.

VIDEO AICI!

ULTIMA ORĂ! Moldovenii au ales integrarea în UE! Peste 50% dintre cetățeni au votat „DA” la referendumul pentru cursul țării

Ora 08:21: 50,03% dintre cetățeni au votat „DA” la referendumul privind modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la UE, arată rezultatele după procesarea a circa 98% din procesele verbale, scrie jurnaltv.md.

sursa foto: jurnal.md

La întrebarea „Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”, cetățenii au răspuns în felul următor:

DA -50,03%

NU – 49,97%

A fost, de fapt, o schimbare de situație după ce cifrele au arătat exact invers.

ORA 7:00 // După procesarea a circa 97,9 la sută din procesele verbale, avem un scor strâns la referendum: DA – 49,86% NU – 50,14%

Mai sunt așteptate voturi din diasporă.

Legea se va considera adoptată dacă pentru acesta vor vota majoritatea cetățenilor care participă la referendum.

Mai mulți medici și farmaciști care fac naveta vor primi compensații pentru transport
Articolul anterior
Călătoriile cu avionul vor fi și mai scumpe anul acesta. Principalele motive
Articolul următor