Călătoriile cu avionul vor fi și mai scumpe anul acesta. Principalele motive

Prețurile biletelor de avion vor fi și mai mari în acest an, deoarece companiile aeriene vor să recupereze pierderile din pandemie, iar inflația și costurile cu combustibilul sunt mari, scrie Euronews citat de digi24.ro.

Experții din industrie spun că prețurile biletelor de avion vor crește și mai mult anul acesta. Este concluzia reuniunii de la Dubai, unde au participat membrii ai Asociației Internaționale de Transport Aerian. Șefii din industrie le-au spus jurnaliștilor că prețul biletelor crește din mai multe motive. Un motiv este inflația la nivel mondial, care se menține ca problemă continuă de când a început pandemia. Costurile cu combustibilul pentru avioane, aproximativ o treime din toate cheltuielile companiilor aeriene, rămân ridicate. „Companiile aeriene vor continua să facă tot ce le stă în putință pentru a menține costurile sub control cât mai mult posibil în avantajul consumatorilor. Dar cred că este nerealist să ne așteptăm ca companiile aeriene să își asume toate costurile…

Nu este ceva ce vrem să facem, dar este ceva ce trebuie să facem”, a declarat Willie Walsh, directorul general al Asociației Internaționale de Transport Aerian. Companiile aeriene încă folosesc avioane mai vechi care ard mai mult combustibil. Pe de altă parte, nici nu sunt suficiente avioane noi pentru a extinde rutele și a crește oferta, astfel încât să se reducă și costurile totale.

Acest avertisment vine pe măsură ce IATA estimează la nivel global, veniturile companiilor aeriene vor ajunge la aproape 1 trilion de euro în 2024, un nivel record.

Se estimează că anul acesta numărul pasagerilor va fi de 4,96 miliarde, cheltuielile totale pentru transportatori urmând să ajungă la 936 de miliarde de dolari (862 de miliarde de euro) – un alt record. De asemenea, e de așteptat ca profiturile din industrie să ajungă la aproape 60 de miliarde de dolari (55 de miliarde de euro) în acest an. În special, Emirates, un motor principal pentru economia Dubaiului, a înregistrat profituri record în 2023. Cel mai aglomerat aeroport din lume pentru călătoriile internaționale a avut 86,9 milioane de pasageri anul trecut, depășind cifrele din 2019. „Este uimitor că prețurile biletelor se mențin la același nivel și azi”, a spus Tim Clark, președintele companiei aeriene.

Presa română, despre alegerile din Moldova: Răspunsul „DA” la referendumul proeuropean avansează lent pe măsură ce sunt numărate voturile din ultimele secţii din diaspora

Rezultatele la referendumul proeuropean din Republica Moldova, la ora 08.00, indica egalitate după prelucrarea a 98.29% din totalul proceselor verbale. După prelucrarea a 98,33%, din procesele verbale, scorul era de 50,03% la 49,97% în favoarea celor care spun „DA” aderării Republicii Moldova la UE, iar pe măsură ce mai erau de prelucrat datele din câteva zeci de secţii de vot din disapora, răspunsul DA înregistra un avans lent, scrie news.ro.

UPDATE – Răspunsul DA la referendum înregistrează un avans lent în momentul în care mai sunt de prelucrat datele din 35 de secţii de vot, toate din diaspora: 50,08 la sută răspunsuri DA faţă de 49,92 la sută răspunsuri NU, după prelucrarea a 98,42 la sută din voturi (2.184 de secţii de vot din 2.219).

UPDATE – La 8.30, după procesarea a 98,33% dintre buletinele de vot, scorul este 50,03% pentru ”DA” şi 49,97% pentru ”NU„, în ceea ce priveşte aderarea ţării la UE.

ŞTIREA INIŢIALĂ – Conform rezultatelor parţiale, au votat DA la refeerendum 50 la sută (730100 de oameni) şi NU tot 50 la sută (730021).

Evoluţia este una spectaculoasă, având în vedere faptul că diferenţa dintre cei care au votat DA şi cei care au spus NU era la un moment dat de circa 10 procente în favoarea NU.

Întrebarea adresată alegătorilor la referendum este următoarea: „Susţineţi modificarea Constituţiei în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?” Prin urmare, consultarea populară are ca obiectiv modificarea Constituţiei, iar pragul de validare – prezenţă la vot a cel puţin o treime din alegătorii înscrişi – a fost trecut. 

Cine este moldoveanul care a votat ultimul la alegeri și de unde a făcut-o

Pe 20 octombrie, moldoveni din toate colțurile lumii s-au prezentat la urne pentru a-și alege viitorul președinte și pentru a participa la referendumul republican constituțional privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Ultimul vot înregistrat în acest scrutin a fost exprimat în Sacramento, California, scrie unimedia.md.

Sandu Sîrbu, cetățean moldovean stabilit de mai mulți ani în Sacramento, fondator al unui posta de radio destinat diasporei, a fost ultimul moldovean care și-a exprimat votul în alegerile prezidențiale și referendumul constituțional din 20 octombrie, se arată într-un comunicat.

„După o zi grea, de dimineață până la ultima secție de votare, cu cea mai bună echipă aici, toată munca depusă este, cu siguranță, pentru cei de acasă și pentru Ai Noștri de pretutindeni”, a spus Sîrbu.

Maia Sandu acuză „o fraudă fără precedent” cu scopul de a deturna procesele democratice din Moldova

Președinta Maia Sandu a făcut o declarație de presă, după miezul nopții, în care a acuzat „grupări criminale de atac asupra Republicii Moldova, împreună cu forțe străine ostile intereselor noastre cu scopul de deturna procesele democratice”, transmite Radio Chișinău.

„Moldova s-a confruntat în ultimele luni cu un atac fără precedent asupra libertății și democrației din țara noastră. Grupări criminale, împreună cu forțe străine, ostile intereselor noastre au atacat țara noastră cu zeci de milioane de euro, minciuni și propagandă, cu cele mai mizerabile mijloace pentru a duce cetățenii și țara noastră într-o zonă de incertitudine și instabilitate”, a declarat Maia Sandu. 

Maia Sandu a declarat că autoritățile dețin probe că ținta grupării a fost să cumpere 300 de mii de voturi și a adăugat că dimensiunea fraudei este fără precedent. 

„Avem probe și informații precum că ținta grupării criminale a fost să cumpere 300 de mii de voturi. Dimensiunea fraudei este fără precedent. Scopul a fost compromiterea unui exercițiu democratic, să inducă frică și panică în societate. Nu vom renunța să apărăm democrația. Așteptăm rezultatele finale și vom reveni cu decizii”, a spus Maia Sandu.

VIDEO AICI!

Permisele de conducere moldovenești vor fi recunoscute în Albania
Articolul anterior
Patrizia și Bianca, cele două tinere ucise de viitură, înmormântate în rochii de mireasă
Articolul următor