O femeie care a dispărut din senin, găsită a doua zi în burta unui piton

O femeie în vârstă de 45 de ani și mamă a patru copii, a fost găsită devorată de un piton uriaș după ce localnicii au scos corpul ei din reptilă, în Indonezia.

reticulated-python-full-stomach (1)
Pitonul care a înghițit femeia. Sursă: Viral Press

Farida, numele femeii, așa cum este relatat de Fox News, dispăruse în cursul nopții de joi, 6 iunie 2024, iar trupul neînsuflțeit a fost descoperit vineri de soțul ei și locuitorii din satul Kalempang, provincia South Sulawesi din Indonezia, a declarat un oficial local, citat de AFP și rotalianul.com.

Căutările pentru mama celor patru copii au început după ce aceasta nu s-a întors acasă joi noaptea, a spus Suardi Rosi, șeful satului, pentru sursa citată.

Soțul ei, Noni, a găsit obiectele personale ale soției, ceea ce i-a stârnit suspiciuni. Locuitorii satului au început să caute în zonă și au observat curând un piton cu un abdomen voluminos.

„Au fost de acord să taie stomacul pitonului. Imediat ce au făcut asta, capul Faridei a fost vizibil”, a declarat Suardi.

Femeia dispărută a fost găsită îmbrăcată complet în interiorul șarpelui masiv, despre care s-a raportat că avea cel puțin 4,8 metri lungime.

Soțul Faridei, și-a exprimat regretul că a lăsat-o pe soția sa să iasă singură. „Dacă aș fi fost cu ea în acea zi, șarpele nu ar fi îndrăznit să o atingă”, a spus el, conform ViralPress.

„Îmi pare rău pentru suferința prin care a trecut. Îmi pare rău pentru familia noastră”, a adăugat el.

Astfel de incidente sunt extrem de rare, dar nu imposibile în Indonezia. Anul trecut, locuitorii din districtul Tinanggea, provincia Southeast Sulawesi, au ucis un piton monstru de aproape 8 metri, care a fost găsit strangulând și mâncând un fermier local, mai precizează AFP.

În 2018, o femeie de 54 de ani a fost găsită moartă în interiorul unui șarpe de 7 metri în orașul Muna, provincia Southeast Sulawesi.

În anul anterior, un fermier din West Sulawesi a dispărut și a fost găsit ulterior fiind devorat de un piton de 4 metri într-o plantație de ulei de palmier.

Pitonul reticulat este considerat cel mai lung șarpe din lume și este indigen în Indonezia, Filipine, India și Borneo.

Cel mai lung piton reticulat descoperit vreodată avea 9,7 metri lungime și cântărea 350 de kilograme, conform Reptiles Magazine.

Dieta sa naturală constă în principal din rozătoare, dar șerpii mai mari au fost observați hrănindu-se și cu porci, civete, urși și chiar primate.

Legislația federală interzice importul pitonilor reticulați în Statele Unite, cu excepția cazurilor în care se obține un permis pentru scopuri zoologice, educaționale, medicale și științifice.

Unii entuziaști de reptile îi pot crește ca animale de companie, dar aceștia necesită mult spațiu din cauza dimensiunii lor și ar trebui îngrijiți doar de persoane dedicate și bine pregătite, conform Reptile Supply.

Aeroportul Internațional Chișinău va oferi serviciul de întâmpinare cu „Pâine şi Sare”

Aeroportul Internațional Chișinău a anunțat că va oferi serviciul de întâmpinare a oaspeților cu „Pâine şi Sare”, scrie ziuadeazi.md.

foto: www.ziuadeazi.md

Prin acest mod, turiștii vor avea posibilitatea de a descoperi farmecul tradiţiilor moldoveneşti chiar de la bordul aeronavei.

Potrivit administrației aeroportului, serviciul va fi oferit de către o doamnă îmbrăcată în costum tradiţional moldovenesc care va întâmpina oaspeţii şi le va ura ,,Bun Venit în Moldova”. Preţul serviciului (cu TVA) este de 1200 lei.

Serviciul de întâmpinare a oaspeţilor cu „Pâine şi Sare”,  poate fi solicitat la numărul de telefon +373 22 52 41 74   Mob: +373 78 840 443  sau la următoarea adresă de e-mail: express@airport.md, cu cel puţin 48 ore înaintea zborului.

Durere fără margini pentru o familie de moldoveni din Italia: Copilul lor de doi ani a murit după ce a căzut într-o piscină

Un copil de doar 2 ani din R.Moldova a decedat pe patul unui spital din orașul Roma, Italia. Medicii au luptat timp de 22 de zile pentru viața băiatului care la sfârșitul lunii august a căzut într-o piscină, scrie pulsmedia.md.

Potrivit Radio Roma, tragedia s-a produs pe 24 august, când părinții copilului au venit în vizită la prieteni. În timp ce părinții cu prietenii se aflau lângă grătar, micuțul s-a apropiat de piscină și a alunecat în apă.

Tatăl băiatului a reușit să-l scoată din piscină, însă băiatul se afla deja în stare inconștientă. Imediat au fost alertați autoritățile care au transportat băiatul în stare gravă cu un elicopter la spitalul Gemelli.

Timp de trei săptămâni copilul se afla internat în Secția terapie intensivă pediatrică cu leziune cerebrală severă. Din nefericire, în seara zilei de duminică, 15 septembrie, băiatul a decedat.

Veste bună pentru profesori! Salariile dascălilor vor fi majorate din 1 ianuarie 2025

Salariile cadrelor didactice vor crește. Asigurarea vine din partea ministrului Educației și Cercetării, Dan Perciun, care a precizat că majorările ar urma să fie efectuate de la 1 ianuarie 2025, transmite MOLDPRES. 

„Este o revendicare corectă a Sindicatelor pe care am discutat-o împreună cu ei la întâlnirea care am avut-o două săptămâni în urmă și ne vom strădui în continuare să asigurăm majorarea salariilor cadrelor didactice. Anul trecut, am avut o majorare de 15% a valorii de referință și urmează alte majorări începând cu 1 ianuarie 2025 în mod tradițional, odată cu aprobarea noului buget”, a declarat Dan Perciun astăzi, la o conferință de presă. 

Majorarea salariilor în educație a fost solicitată săptămâna trecută la întâlnirea activului sindical din cadrul Federației Sindicale a Educației și Științei cu ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun.

Ultima majorare a salariilor cadrelor didactice a fost aplicată de la 1 ianuarie 2024, atunci când acestea au crescut cu 15%. Totodată, în octombrie 2023, profesorii au beneficiat de o plată unică de cinci mii de lei, iar  personalul non-didactic – de o plată unică de trei mii de lei.

Buchet de flori, vândut în Moldova la prețul de 100.000 lei. Reacțiile internauților
Articolul anterior
Turcia va fi lovită de temperaturi record în lunile iulie-august, avertizează un meteorolog local
Articolul următor