Dorești să deschizi o creșă de tip familial? Programul nostru îți oferă mentoratul și finanțarea de care ai nevoie – până la 50 000 MDL

Termen de aplicare extins: 24 iunie 2024, ora 23:59.

Ai visat vreodată să ai propriul mic univers de bucurie și zâmbete copilărești, un loc unde fiecare zi aduce o nouă aventură în învățarea și creșterea celor mici? Ei bine, visul tău poate deveni realitate. Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare (CPD) în parteneriat cu Street Child și UBS Optimus Foundation lansează Programul de Mentorat pentru Prestatorii de Servicii Alternative de Îngrijire a Copiilor de Tip Familial (creșe de tip familial).

Acest program ambițios este gândit să te ghideze pas cu pas în parcursul de la vis la realitate, începând cu informarea completă privind legislația în vigoare și până la lansarea propriu-zisă a creșei. Vei primi instruirea necesară pentru a naviga prin procesul de înregistrare, pentru a organiza și echipa corespunzător spațiul de îngrijire și pentru a te asigura că facilitățile oferite de tine sunt la standardele dorite.

Iar pentru că dorim să te susținem nu doar cu informații, programul nostru include și un suport financiar considerabil. Fiecare participant/ă selectat/ă va primi echipamente esențiale, de la paturi confortabile și scaune de masă, până la truse medicale, jucării educative și cărți, toate în valoare de până la 50 000 MDL pentru a deschide una dintre cele 19 creșe de tip familial pe care le vizăm.

Nu îți face griji pentru cheltuielile suplimentare – toate costurile legate de instruiri, deplasări și actele necesare pentru înregistrarea serviciului de îngrijire vor fi rambursate. Ceea ce cerem în schimb este timpul și dedicarea ta. Urmează 6 luni intensive în care împreună cu tine vom lucra la realizarea visului tău. Mai jos vezi etapele programului nostru de suport. 
Serviciile alternative de îngrijire de tip familial sunt concepute să fie acordate într-un cadru intim și personalizat, direct la domiciliul îngrijitorilor, limitate la un număr maxim de cinci copii. Acest aspect asigură o îngrijire focalizată și o atenție sporită pentru fiecare micuț, creând un mediu familial, sigur și stimulativ pentru dezvoltarea lor.

Pentru cei/cele interesați/te să contribuie la acest efort și să se alăture programului nostru, vă încurajăm să vă înregistrați utilizând linkul de înregistrare AICI (Ro) formularul în limba rusă AICI) și să începeți drumul către a deveni un prestator/prestatoare de servicii de îngrijire de excepție. Termen extins: 24 iunie

Dacă ai visat vreodată să contribui activ la comunitatea ta prin deschiderea unei creșe, aceasta este ocazia ta. Nu rata această oportunitate unică de a aduce schimbare și de a sprijini dezvoltarea sănătoasă a copiilor. Te așteptăm în program!

Pentru detalii, contactează-ne: cpd@progen.md

_____________________

Acest apel are loc în cadrul proiectului „Dezvoltarea serviciilor de educație timpurie pentru populația de refugiați ucraineni”, implementat de către #CPD, cu susținerea Street Child și UBS Optimus Foundation.

Femeile continuă să fie considerate ”îngrijitoarele casei” și responsabile de toate treburile casnice 

Deși Republica Moldova a trecut prin transformări semnificative în ultimii ani, din păcate, femeile continuă să se confrunte cu diverse stereotipuri de gen. Schimbarea percepțiilor societății în privința egalității de gen continuă să fie o problemă în Republica Moldova, arată rezultatele unui sondaj prezentat în cadrul unui eveniment sub genericul „Parteneriate pentru comunități puternice”, organizat în cadrul celei de-a doua ediții a programului finanțat de Uniunea Europeană „EU4GenderEquality: Împreună împotriva stereotipurilor de gen și a violenței în bază de gen”, informează unica.md.

40 de participanți, oficiali și membri ai societății civile și ai autorităților publice, și-au dat întâlnire la acest eveniment. Printre participanții de rang înalt s-au numărat E.S. Jānis Mažeiks, Ambasador, Șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Dominika Stojanoska, Reprezentantă de țară UN Women Moldova, Karina A. Nersesyan, Reprezentantă de țară UNFPA Moldova, Felicia Bechtold, Secretară de stat, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Viorica Țîmbalari, Directoare, Agenția Națională de Prevenire și Combatere a Violenței împotriva Femeilor și a Violenței în Familie, precum și reprezentanții a organizațiilor partenere „Institutum Virtutes Civilis”, A.O. „Motivație”, Misiunea Socială „Diaconia” și Centrului pentru Informații și Documentare privind Drepturile Copilului.

Prin acest eveniment, organizatorii și-au propus să faciliteze conexiuni semnificative între organizațiile partenere, autoritățile publice, beneficiari și mass-media pentru a promova egalitatea de gen, a combate stereotipurile și a încuraja implicarea comunităților.

În discursul săi, Jānis Mažeiks, Ambasador, Șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, a îndemnat societatea în promovarea comunităților inclusive și a făcut apel în susținerea schimbării percepțiilor în comunități prin implicarea societății.

UN Women Moldova este o organizații care se implică prin diverse proiecte  pentru egalitate de gen și a violenței în bază de gen.Dominica Stojanoska, reprezentantă de țară UN Women Moldova:a mulțumit Uniunii Europene pentru acest proiect și a specificat că scopul organizației este de a conclucra împotriva normelor și stereotipurilor sociale:

”Ne axăm pe sistem pentru a lucra împotriva acestor stereotipuri pentru a stopa aceste lacune de egalitate, pentru a participa în viața politică, astfel ca femeile să aibă rolul lor în societate, dar și în zona pentru instaurarea păcii. Uneori nu realizăm cât de mult sunt implantate aceste stereotipuri în societate. Moldova a făcut progrese mari pentru implicarea femeilor și avansării drepturilor femeilor, un fapt îmbucurător.”, a menționat Dominica Stojanoska.

Participanții au discutat despre eforturile de consolidare a drepturilor și oportunităților egale pentru femei și bărbați și modalitățile de încurajare a implicării comunităților în combaterea stereotipurilor de gen. Evenimentul de networking a servit drept o platformă de a împărtăși perspective de explorare a oportunităților de colaborare pentru a avansa inițiativele de egalitate de gen la nivel local.

ATENȚIE, șoferi! De astăzi și până la 20 octombrie va fi suspendat parțial traficul rutier la Budești

De astăzi și până la 20 octombrie va fi suspendat parțial traficul rutier la Budești, tronsonul cuprins între strada Bălțata și ieșirea spre drumul național Chișinău – Tiraspol, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Măsura a fost luată în legătură cu necesitatea executării lucrărilor de reabilitare a carosabilului. Conducătorii auto sunt îndemnaţi să se conformeze cerințelor agenților de circulație, să manifeste răbdare și disciplină în trafic.

O femeie care a înghițit 68 de pachete cu cocaină, prinsă cu ajutorul razelor X

O femeie care a înghițit zeci de pachete cu cocaină a fost prinsă pe un aeroport din Africa de Sud cu ajutorul unui aparat cu raze X. Ea avea în stomac 68 de pachete care cântăreau aproximativ 850 de grame. Femeia a fost arestată.

Femeia de 30 de ani, din Namibia, a fost prinsă pe aeroportul Tambo din Johannesburg, a anunțat poliția din Africa de Sud, potrivit Sky News. Ea a fost verificată de polițiștii care avea informații despre un transport de droguri dinspre Sao Paolo, Brazilia, potrivit stiripesurse.

Pasagera a fost dusă la spital, iar radiografia a arătat că în interiorul stomacului sunt numeroase pachete. După rezultatele radiografiei ea a eliminat pachetele cu droguri pe cale naturală.

Femeia va fi dusă în instanță pe 25 septembrie, fiind acuzată de trafic de droguri și deținere de droguri.

Un fulger a lovit o conductă de gaz la Slobozia
Articolul anterior
Un moldovean este bănuit că a ucis cu brutalitate o fetiţă în Germania! Tatăl copilei luptă pe frontul din Ucraina
Articolul următor