Produsele de protecție solară previn arsurile și cancerul, încetinesc îmbătrânirea și mențin elasticitatea pielii/P

Expunerea la soare are multiple beneficii, inclusiv stimularea producției de vitamina D și îmbunătățirea stării de spirit. Totuși, expunerea excesivă la razele ultraviolete UVA și UVB poate avea efecte nocive asupra pielii, inclusiv îmbătrânirea prematură, arsuri solare și creșterea riscului de cancer de piele. Protecția solară adecvată este esențială pentru menținerea sănătății pielii pe termen lung.

Importanța protecției solare

  • Prevenirea arsurilor solare: Cremele de protecție solară ajută la prevenirea arsurilor cauzate de razele UVB, care pot fi dureroase și pot deteriora straturile superficiale ale pielii.
  • Reducerea riscului de cancer de piele: Expunerea repetată și neprotejată la soare crește riscul de dezvoltare a melanomului și a altor forme de cancer de piele. Utilizarea regulată a produselor de protecție solară poate reduce semnificativ acest risc.
  • Încetinirea îmbătrânirii pielii: Razele UVA pătrund adânc în piele, contribuind la formarea ridurilor și a petelor pigmentare. Produsele de protecție solară protejează colagenul și elastina, menținând astfel fermitatea și elasticitatea pielii.
  • Prevenirea hiperpigmentării: Expunerea la soare poate agrava afecțiuni precum melasma și poate cauza pete pigmentare. Cremele de protecție solară ajută la menținerea unui ton uniform al pielii.

De ce să folosiți gama Bariesun?

Gama Bariesun, dezvoltată de laboratoarele Uriage, este recunoscută pentru inovația și eficiența sa în protecția solară. Iată câteva motive pentru care produsele Bariesun sunt o alegere excelentă:

Formule inovatorii și ingrediente de calitate: Bariesun utilizează filtre solare organice si minerale de ultimă generație care garantează protecție înaltă cu indice SPF 30 și 50+  împotriva întregului spectru UVA/UVB, rămânând în același timp, fotostabile pe o perioadă mai lunga de timp. Ingredientele sunt alese cu grijă pentru a minimiza riscul de alergii și pentru a oferi confort pielii în acord cu normele europene de calitate și siguranță.

  • Potrivite pentru toate tipurile de piele: Gama Bariesun include produse pentru toate tipurile de piele, inclusiv pentru pielea sensibilă sau pentru copii. Astfel, întreaga familie poate beneficia de protecție adecvată.
  • Prevenirea și tratarea deshidratării pielii: Datorită Apei Termale Uriage, vitaminelor C & E și agenților anti-deshidratare (Aquaspongine), produsele Bariesun nu doar protejează, ci și hidratează intens pielea, prevenind deshidratarea cauzată de expunerea la soare sau de apa sarata  a marii.
  • Rezistență la apă: Formulele rezistente la apă asigură protecție continuă chiar și în timpul activităților acvatice sau a transpirației excesive, oferind o siguranță suplimentară.
  • Texturi plăcute și ușor de aplicat: Produsele din gama Bariesun au texturi lejere, care se absorb rapid în piele fără a lăsa o senzație grasă sau lipicioasă. Aceasta încurajează utilizarea regulată, esențială pentru o protecție eficientă.

Bariesun Cremă minerală SPF50+ (100ml) asigură fotoprotecție minerală foarte ridicată anti UVB/UVA datorită complexului 100% mineral. Este special formulată pentru a garanta maximă siguranță și toleranță pentru cele mai delicate și intolerante tipuri de piele, pentru pielea atopică. Este indicată pentru bebeluși, copii, femei gravide, persoane cu piele alergică și intolerantă. Conține 100% complex mineral anti UVB/UVA.

Bariesun pentru copii SPF 50+ sub formă de lapte (100ml), îmbogățit cu agenți emolienți foto-stabilizanți cu protecție anti-radicalară. Este indicat pentru copiii peste 3 ani (față și corp). Nu conține: Cinnamate. Se absoarbe ușor, formula rezistentă la apă.

Bariesun fără parfum SPF50+ Crema pentru față (50ml), cu textură invizibilă, fluidă este recomandată pentru hidratarea și fotoprotecția tenului sensibil, intolerant, post acte estetice. Nu necesită hidratare aditională.

Bariesun Cremă colorată cu  SPF50+ (nuanță deschisa) (50ml), este un produs de protecție solară 3 in 1: protejează, uniformizează tenul, catifelează. Textura ușoară, fluidă și non-grasă, ideală pentru tenul sensibil și intolerant.

New! În curând…

URIAGE SPRAY AUTOBRONZANT pentru față și corp (100ml). Cu o textură irizată și placut parfumată, oferă un bronz uniform, identic cu cel natural. Culoarea apare la doar 1 oră de la aplicare.

Conține Apa termala Uriage, DHA+Eritruloză, activi ce prelungesc bronzul, hidratează și catifelează pielea.

New! În curând…

ULEI USCAT CU PROTECȚIE SOLARĂ SPF30 (200ml).

Spray cu protecție solară ridicată perfect pentru ten, corp și par. Protejează pielea de efectele nocive ale razelor UVA/ UVB. În același timp, păstrează nivelul de hidratare în piele și asigură protecție împotriva radicalilor liberi.
Textura delicată, non-lipicioasă, absorbție rapidă în piele. Produs anhidru, rezistent la apă și sudorație. Aplicare ușoară, cu difuzie continuă.

Recomandări generale de utilizare

  • Aplicați crema de protecție solară cu cel puțin 20 de minute înainte de expunerea la soare.
  • Reaplicați produsul la fiecare două ore sau după înot, transpirație excesivă sau ștergerea cu prosopul.
  • Nu uitați să protejați și zonele neglijate, cum ar fi urechile, gâtul și picioarele.
  • Folosiți o cantitate generoasă de produs pentru a asigura o protecție eficientă.

În concluzie, protecția solară este esențială pentru menținerea sănătății pielii, iar gama Bariesun de la Uriage oferă soluții eficiente și plăcute pentru toți membrii familiei. Prin adoptarea unei rutine de protecție solară, ne putem bucura de beneficiile soarelui fără a compromite sănătatea pielii. Brandul Uriage  conține o gamă largă de produse pentru îngrijirea tenului cu diferite nevoi și care sunt disponibile numai în rețeaua de farmacii „Felicia”.

/P/ Acest material este un articol comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției.

Pe cine a schimbat premierul Recean în Guvern

Premierul Dorin Recean a anunțat, aseară, schimbările operate în Guvern. Dar acestea par mai mult rocade decât remanieri guvernamentale, scrie jurnal.md.

Astfel, vicepremierul Vladimir Bolea a fost mutat de la MAIA la MIDR, în locul lui Andrei Spînu, care și-a depus mandatul la 11 noiembrie. În fruntea MAIA, vine antreprenoarea Ludmila Catlabuga.Schimbările au vizat și MAI. În locul lui Adrian Efros în postul de ministru a fost numită Daniela Misail-Nichitin, care a exercitat până acum funcția de secretar de stat la MAI.Noii miniștri vor depune jurământul azi, la ora 10:00.Remanieri guvernamentale au fost cerute de președinta Maia Sandu, după victoria sa recentă în alegerile prezidențiale. Ea a spus că a auzit pretențiile cetățenilor, astfel că vor fi făcute remanieri în guvern.

Criză de muncitori în agricultură: Fermierii din țară vor să aducă angajați din Asia

Problema forței de muncă este acută în agricultură. Fermierii se plâng tot mai des de lipsa muncitorilor și, în unele cazuri, rămân cu roada pe câmp, neavând cine să o strângă. Așa s-a întâmplat cu un cultivator de roșii din raionul Anenii Noi. Tone de legume au putrezit, pentru că nu a găsit oameni care să le culeagă. Cei care dețin terenuri mai mici spun că, deși cu greu, dar se descurcă. Din această cauză, tot mai mulți fermieri se gândesc să apeleze la muncitori din Asia sau Africa, scrie tv8.md.

Imaginile pe care le vedeți au fost filmate de către un fermier din satul Șerpeni, raionul Anenii Noi. Acesta s-a plâns că a rămas cu roșiile pe câmp, în luna octombrie, din cauză că nu a găsit oameni care să le culeagă. 

„Cantitatea e mai mare, deoarece noi atunci am început a le culege. Și dacă până anul ăsta noi mai dovedeam să le ducem pe piață în stare proaspătă, anul ăsta le-am pus pe combină și le-am trimis la prelucrare, la fabrica de la Orhei și de la Budești, la suc. Nu știu de ce, dar oamenii nu prea vor să vină. S-au mai făcut brigăzi și prin alte raioane, dar nu mai vor să lucreze așa cum lucrau înainte. Si mulți s-au dus peste hotare, au rămas aici numai bătrânii care nu mai pot lucra. Găseam noi anul trecut, cu un an în urmă, căram oameni tocmai de la Chiperceni, de la Orhei. Vă dați seama, în fiecare zi, rutiera venea de la Chiperceni la Șerpeni și înapoi, în fiecare zi. Și anul ăsta am mai găsit noi oameni, veneau tocmai din Molovata, din partea cealaltă, din Dubăsari, ne costa rutiera doar 4 mii pe zi, în afară de salariul pentru lucrători. În stat au rămas foarte puțini oameni care vor să lucreze încă”, spune agronomul Victor Cebotaru.

Pentru această situație, agronomul a dat vina pe politicile guvernărilor trecute și actuale.

„Cred că ăsta e totuși, lipsa forță de muncă. Asta este, așa să vorbim, rezultatul guvernărilor stângace, în toate guvernările, inclusiv a lui Recean. Oamenii mai muncitori au plecat peste hotare. Au rămas aici bugetarii și o parte mică din fermieri. Muncitorii calificați nu numai în agricultură dar și din construcții, au plecat peste hotare la muncă. Cu toate că în țară la noi, muncitorii calificați găsesc cam așa salarii ca și în unele unei țări din Europa”.

Totodată, acesta este dezamăgit de faptul că cei care mai sunt în țară nu vor să muncească eficient și, de multe ori, așteaptă să treacă ziua de lucru, indiferent dacă și-au făcut activitatea sau nu.

„Noi îi plătim 400- 450 de lei pe zi. Noi le-am propus o altă variantă, adică să îi plătim la kilogramul cules. Că un om pe zi, poate să culeagă liber 500-600 de kilograme de roșii. Și dacă le-am dat un leu șaptezeci de kilogram, le-am zis că voi puteți să faceți 600, 700, 800 de lei. Cu cât mai mult faci, cu atât mai mult primești. Și mi-au spus că nu, nu ne aranjează așa. Măcar dă-mi 4 sute, 4 sute cincizeci de lei pe zi, dar eu mă uitam cum lucrează. Mergeau zece metri și se așezau cu fundul pe căldare, să șadă în voie, pentru că ei nu vin la lucru să facă bani mulți”.

În momentul de față acesta se află în discuții cu o companie care ar putea să suplimenteze forța de muncă, cu cetățeni aduși din Asia, fiind unica soluție pe care o vede pentru a putea să-și desfășoare activitatea în continuare.

„Noi am căutat variante din țările asiatice, să aducem încoace muncitori, că de altfel nu mai este chip. Mai cu seama în legumicultură, că aici trebuie multă muncă manuală. Am găsit o firmă, care să ne aducă nouă de prin Bangladesh, să facă selectare. Care o să mai rămână în agricultură, va fi neapărată nevoie să aducă de acolo. La noi în țară ăștia bătrâni nu vor să mai lucreze, cei tineri nu au nevoie de agricultură și se duc la oraș. Pe o bună pate dintre cei de prin sate i-am deprins cu ajutoarele sociale și nu se grăbesc să vină la lucru, iar asta e o problemă mare.”

Agricultura, un domeniu afectat de seceta prelungită, boli și calamități, este vulnerabilă și la criza de muncitori. Fermierii sunt tot timpul în căutarea brațelor de muncă, pentru că nu peste tot activitatea pe câmpuri este tehnologizată. Mai puțin sunt afectați de lipsa lucrătorilor cei care dețin afaceri mai mici, pentru că se descurcă datorită rudelor și prietenilor.

Furturi în serie din automobile! Un individ, reținut de oamenii legii

Polițiștii din Drochia și Bălți au reținut un bărbat de 32 de ani, originar din stânga Nistrului, suspectat de comiterea mai multor furturi din automobile, informează unica.md cu referire la un comunicat al Poliției.

Investigațiile desfășurate de oamenii legii au stabilit că, în perioada 2023-2024, individul ar fi comis mai multe furturi din vehicule, sustrăgând bani și alte bunuri materiale.

Oamenii legii au reținut suspectul pentru 72 de ore.

Bărbatul riscă o pedeapsă cu până la 4 ani de închisoare.

Poliția continuă investigarea cazului pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și recuperarea prejudiciilor cauzate.

Moldovean salvat în mod miraculos în Italia. A plonjat cu mașina într-un râu
Articolul anterior
Zi de doliu național! Scriitorul Spiridon Vangheli este condus astăzi pe ultimul drum
Articolul următor