O nouă escrocherie în Grecia. Mulți turiști au fost păcăliți

În această perioadă, mulți români și moldoveni se află sau se pregătesc să plece în vacanță în Grecia. Cu toate acestea, ei trebuie să fie foarte atenți pentru că escrocii au găsit o nouă metodă de înțelătorie. Hoții scriu un bilețel în care spun că proprietarul mașinii ar fi provocat avarii altor vehicule. Ei cer despăgubiri proprietarului automobilului, chiar dacă nu s-a întâmplat nimic. Mesajul este lăsat pe parbrizul mașinii, scrie evz.ro.

„Bună seara, vă rog să mă contactați la…… Ieri mi-ați lovit mașina, care era parcată în fața dumneavoastră când am coborât să o iau. Urmele de pe bara de protecție a mașinii mele sunt exacte cu cele ale barei de protecție a autoturismului dumneavoastră. Cu toate acestea, nu ați vrut să vă asumați responsabilitatea pentru ceea ce ați provocat. Tot ce vă cer este o declarație pe proprie răspundere pentru ca asigurarea dumneavoastră să plătească daunele”, este mesajul pus de escroci pe parbrizul mașinilor.

Recent, o româncă care a mers în vacanță în stațiunea grecească Halkidiki a povestit că a rămas fără mașină. Femeia și-a lăsat automobilul în parcarea hotelului, dar acesta a dispărut. Ea a explicat tot ce s-a întâmplat pe Facebook și a cerut sfatul internauților.

„Bună ziua, noaptea trecută (marți, 2 iulie – n.red.) pe brațul Sithonia, regiunea Vouvourou, a fost furat automobilul Toyota Rav 4, TTC 540. Vă rog frumos, dacă cineva deține informații, să ne ajutați. Mulțumesc anticipat”, a fost mesajul turistei disperate.

Alți români au rămas fără bani. Ei au declarat că au lăsat portofelul în mașină în timp ce erau la plajă și că acesta a dispărut. Aceștia au spus că au văzut pe camerele de supraveghere un bărbat de 50 de ani din Salon care le-a deschis mașină de parcă ar fi fost a lui și că a furat portofelul.

Polițiștii le recomandă turiștilor să fie foarte atenți la portofel și să își lase mașina doar în parcările hotelurilor. Aceștia îi mai sfătuiesc să nu își țină lucrurile de valoare la vedere.

36% dintre minori fumează ţigări electronice. Îndemnul medicilor

Utilizarea ţigărilor electronice ia amploare în ţara noastră, mai ales în rândul minorilor, transmite Centrul pentru Politici și Analize în Sănătate. Concluzia reiese din datele unui studiu realizat de către Societatea de Pediatrie, conform căruia 36% din copiii cu vârstele cuprinse între 11 și 15 ani au recunoscut că utilizează țigări electronice.

În acest sens, preşedintele Societăţii de Pediatrie din ţară, Ninel Revenco, a expediat o scrisoare deschisă preşedintelui Parlamentului, Igor Grosu, căruia îi solicită ajustarea cadrului legislativ pentru controlul tutunului, transmite Unica.md cu referire la newtv.md.

În mesaj, Ninel Revenco menționează că legislația națională are nevoie de o fortificare pentru lupta cu toxicitatea, dependența tabagică și modul în care produsele de tutungerie sunt prezente și promovate publicului.

„Folosirea acestor produse de către copii și adolescenți are consecințe grave asupra sănătății prin provocarea leziunilor cardiovasculare precoce, creșterea riscului de infecții, scăderea funcțiilor pulmonare, precum și afecțiuni ale pielii și danturii”, se mai arată în scrisoare.

În luna august, Guvernul a aprobat noi măsuri privind limitarea consumului de tutun. Astfel, interdicțiile privind fumatul în spațiile publice comune au fost extinse, inclusiv în cazul țigărilor electronice, iar sancțiunea contravențională aplicată pentru comercializarea produselor din tutun minorilor a fost majorată.

Pentru a preveni accesul minorilor la produsele din tutun, au mai fost introduse şi interdicții privind publicitatea și promovarea produselor din tutun și a scenelor ce vizează consumul acestora în programe video, audio, TV și a jocurilor de calculator.

Totodată, proiectul prevedea reguli noi pentru ambalarea și etichetarea produselor din tutun încălzit, cu obligativitatea aplicării avertismentelor grafice de sănătate.

Documentul mai interzicea şi acceptarea de către medici a oricărui tip de contribuție din partea industriei tutunului și promovarea oricăror produse din tutun sau conexe în calitate de alternative pentru fumat.

Percheziții CNA la oficiile Blocului Victorie din Nisporeni și Strășeni

Șase reprezentanți ai unui partid politic afiliat lui fugarului Ilan Șor, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul „Frauda bancară”, sunt cercetați de CNA într-un dosar de corupere electorală. Aceștia sunt bănuiți că ar fi oferit mijloace bănești alegătorilor în vederea determinării acestora să voteze într-un anumit mod în cadrul scrutinului electoral din 20 octombrie.

Potrivit faptelor investigate, banii ar fi fost transmiși în cadrul adunărilor organizate cu cetățenii în schimbul exercitării de către aceștia a drepturilor electorale în favoarea unui candidat de partid, înregistrat în cursa electorală la alegerile prezidențiale, precum și contra Referendumului republican constituțional.

CNA anunță că desfășoară la moment acțiuni în vederea identificării provenienței fondurilor utilizate la comiterea infracțiunii și eventualele legături ale persoanelor implicate cu membrii grupurilor criminale organizate care acționează în interesele unor formațiuni politice. Persoanele implicate urmează a fi escortate la CNA pentru a fi audiate în calitate de bănuit.

Amintim că, recent, au fost descoperite rețele de corupere a alegătorilor, coordonate de susținătorii lui Ilan Șor. Peste 130.000 de persoane au fost implicate în scheme de influențare a alegerilor, inclusiv prin recompense financiare și promisiuni electorale, potrivit unui raport realizat de autoritățile moldovene.

Mai mult, potrivit unui raport de monitorizare realizat de Promo-LEX, au fost descoperite sume de peste 2 milioane de lei nedeclarate, folosite pentru mită electorală sub formă de „pomeni” pentru alegători.

Potrivit Articolului 47 prim, pretinderea, acceptarea sau primirea de bunuri, servicii sau avantaje pentru a influența comportamentul de vot al unei persoane este considerată contravenție gravă și se sancționează cu amenzi cuprinse între 25.000 și 37.500 de lei.

A decedat. Un renumit interpret și-a pierdut viața la doar 31 ani

Fanii One Direction sunt în stare de șoc. Liam Payne, unul dintre membrii trupei a murit în Buenos Aires. Britanicul în vârstă de 31 de ani și-a pierdut viața după ce a căzut de la etajul trei al hotelului unde era cazat. El ar fi fost sub influența drogurilor și a alcoolului. Milioane de fani din întreaga lume sunt devastați. Membrii trupei nu au făcut momentan nicio declarație publică.

Principalele ziare locale, La Nacion şi Clarin, au relatat, citând oficiali locali, că poliţia a fost chemată la hotelul din cartierul Palermo din capitală printr-un apel de urgenţă care menţiona „un bărbat agresiv care ar putea fi sub efectul drogurilor şi alcoolului”, notează News.ro.

Angajaţii de la ambulanţă au confirmat ulterior decesul cântăreţului, care a fost găsit într-o curte interioară a hotelului, potrivit relatărilor de presă. Artistul avea „răni foarte grave în urma căzăturii, l-am declarat mort, nu exista nicio posibilitate de resuscitare”, a declarat şeful serviciilor de urgenţă, Alberto Crescenti, la televiziunea locală. El a adăugat că serviciile de urgenţă au fost chemate la hotelul Casa Sur după ce au primit un apel la ora locală 17.04 (23.04, ora României). O echipă a sosit şapte minute mai târziu şi „a găsit bărbatul mort, iar mai târziu am descoperit că era cântăreţ într-o formaţie”, a continuat el.

Liam Payne a devenit celebru la nivel mondial ca membru al trupei pop One Direction, între timp destrămată, alături de Harry Styles, Zayn Malik, Niall Horan şi Louis Tomlinson.

Poliția caută autorul unei înregistrări video apărute în spațiul online după atacul armat din Capitală
Articolul anterior
Aderarea Georgiei la Uniunea Europeană a fost suspendată
Articolul următor