Doi astronauţi NASA au rămas blocaţi în spaţiu din cauza unor probleme tehnice

Doi astronauţi NASA din capsula cu probleme Starliner a Boeing ar putea fi nevoiţi să rămână în spaţiu până la mijlocul lunii august, deoarece inginerii continuă să rezolve problemele tehnice care au împiedicat întoarcerea lor în iunie, potrivit The Guardian, transmite News.ro.

Sunita Williams şi Butch Wilmore se află la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS) din 6 iunie, după prima andocare cu echipaj a navei spaţiale de nouă generaţie. Misiunea de testare era programată să dureze aproximativ o săptămână, însă andocarea Starliner a fost amânată de mai multe ori, deoarece propulsoarele defecte şi apoi o serie de mici scurgeri de heliu au ridicat probleme de siguranţă.

Miercuri, NASA a anunţat că încă mai efectuează teste pentru a se asigura că această capsulă va funcţiona conform aşteptărilor şi, deşi agenţia spaţială era încrezătoare că nava va fi sigură pentru o evacuare de urgenţă, managerii misiunii nu erau încă pregătiţi să programeze plecarea acesteia.

„Unele dintre date sugerează în mod optimist, poate până la sfârşitul lunii iulie, dar vom urmări datele pas cu pas”, a declarat Steve Stich, managerul programului de echipaj comercial al NASA, în cadrul unei conferinţe de presă la prânz.

„Vom lucra metodic prin procesele noastre, inclusiv o revizuire a pregătirii pentru zborul de întoarcere cu agenţia, înainte de a primi permisiunea de a continua spre andocare şi aterizare. Acesta este un proces foarte standard”.

El a adăugat că o rotaţie de rutină a echipajului ISS la mijlocul lunii august a fost „un fel de final” al misiunii pentru a evita supraaglomerarea pe orbită.

„Evident, cu câteva zile înainte de această oportunitate de lansare ar trebui să îi aducem pe Butch şi Suni acasă cu Starliner”, a spus el.

El a precizat însă că Staţia spaţială, ocupată în prezent de un echipaj obişnuit de şapte persoane pe lângă cei doi astronauţi de pe Starliner, dispune de suficiente provizii şi resurse şi nu există niciun risc pentru nimeni la bord.

Dacă actuala misiune de testare se încheie cu succes, capsulele Starliner, cunoscute oficial sub numele de CST-100 (crew space transportation), vor efectua alte şase zboruri de rotaţie a astronauţilor către Staţia spaţială, ca parte a programului NASA de transport comercial al echipajului.

Descinderi la Inspectoratul de Migrație Nord: Ofițerii CNA desfășoară percheziții într-un dosar de corupție

Percheziții la Inspectoratul de Migrație Nord. Ofițerii Centrului Național Anticorupție au descins, în această dimineață, în cadrul unui dosar de corupție, scrie unimedia.info.

„Sunt acțiuni de urmărire penală efectuate într-un dosar de corupție. Urmează să fie atribuită calitatea de bănuit unor persoane vizate în această cauză”, a comunicat pentru UNIMEDIA, Angela Starinschii, ofițera de presă a CNA.

ULTIMA ORĂ! Accident tragic la Taraclia! Un bărbat și o femeie au murit pe loc, iar trei persoane, printre care și un copil, au fost răniți

Acum o oră, în apropierea satului Balabanu din raionul Taraclia s-a produs un grav accident rutier, informează unica.md cu referire la un comunicat al Poliției.

Din informațiile preliminare, un Renault Megane a derapat de pe carosabil, după ce șoferul nu a păstrat distanța și a atins remorca unui camion, moment în care a pierdut controlul mașinii și s-a inversat.

Două persoane, un bărbat de 64 de ani și o femeie de 62 de ani, și-au pierdut viața, iar trei persoane cu vârstele de 15, 30, 34 de ani au fost rănite și au fost transportate de urgență la spital pentru îngrijiri medicale.

Preliminar, la volan se afla bărbatul care a decedat.

Poliția se află la fața locului pentru a stabili circumstanțele exacte ale accidentului.

Facem apel repetat către conducătorii auto să respecte regulile de circulație și să fie prudenți la volan.

Producătorii elvețieni de ceasuri cer ajutor de stat pe fondul declinului sectorului luxului

Producătorii elvețieni de ceasuri de lux apelează la ajutorul financiar al guvernului pentru a îi ajuta să facă față unei scăderi a cererii, relatează BoF. Informația e relevantă pentru că arată declinul pieței de lux – un indicator al stării economiei globale.

Girard-Perregaux și Ulysse Nardin au devenit primele mărci care au confirmat utilizarea unui program de stat pentru a păstra locurile de muncă și a evita reducerile permanente. Sowind Group, care deține cei doi producători, a pus aproximativ 50, adică 15% din cei 320 de angajați, în așa-numita perioadă de lucru redus sau concediu, potrivit președintelui și directorului general Patrick Pruniaux, potrivit stiripesurse.

Marile companii din industrie, precum Richemont și Swatch Group, au resimțit de asemenea impactul scăderii vânzărilor în China. Cu toate acestea, mărcile de top, precum Rolex și Patek Philippe, au rezistat mai bine la această încetinire. În pofida redresării parțiale așteptate pentru 2025, șefii unor mărci importante, precum Breitling, au recunoscut că unii producători iau deja măsuri drastice pentru a face față crizei.

„Unii furnizori și-au luat șase, șapte sau opt săptămâni de vacanță”, a spus el. „Talentul constă în a echilibra și a gestiona creșterea atât în perioade de expansiune, cât și în perioade de scădere”, a adăugat el. Breitling se așteaptă să crească ușor vânzările în acest an, a spus el, vorbind despre o îmbunătățire recentă în SUA.

Jean-Christophe Babin, CEO al bijutierului Bulgari, deținut de LVMH, a declarat că se așteaptă ca criza din China să persiste câteva luni. Totuși, concentrarea Bulgari pe piața mai puțin volatilă a ceasurilor pentru femei și faptul că brandul își produce majoritatea componentelor îi permit să ajusteze producția și să depășească încetinirea, a adăugat el.

Acest lucru comprimă profitul și crește prețurile relative pentru consumatorii deja reticenți.

Cei doi producători de ceasuri au fost nevoiți să reducă personalul din cauza unei piețe a luxului în scădere. Cu toate acestea, directorul general Patrick Pruniaux vede oportunități pe măsură ce mărcile se descurcă singure după vânzarea de către Kering, conglomeratul de lux.

Comerțul global suferă, pe măsură ce cumpărătorii ocazional își pierd interesul, iar producătorii îngheață comenzile și se confruntă cu stocuri nevândute. Cu toate acestea, directorul Patrick Pruniaux rămâne optimist, considerând că actuala criză poate crea oportunități pentru viitor, chiar dacă redresarea completă ar putea veni abia în 2025.

Incendiu uriaș la Cantemir! Mai multe case, mistuite de flăcări. Sunt victime
Articolul anterior
Gelozia i-a întunecat mințile: Un individ a dat foc apartamentului în care le-a blocat pe concubina și fiica sa. A bătut ușa în cuie
Articolul următor