Circa 160 de articole din aur, găsite în valiza unei femei, în vama Giurgiulești

O nerezidentă s-a prezentat la pista de intrare în țară, în postul vamal Giurgiulești-Reni, la volanul unui mijloc de transport de model ”Hyndai Accent”.

Femeia în vârstă de 41 de ani, a comunicat că nu transportă bunuri pasibile a fi declarate.

În urma controlului fizic detaliat, ascunse printre produse alimentare au fost depistate circa 160 articole presupuse a fi din aur.

Bunurile au fost ridicate şi sunt pasibile confiscării, iar persoana riscă să fie sancționată contravențional în conformitate cu prevederile art. 43¹, 287 alin. (10) Cod Contravențional.

Incendiu uriaş la un depozit de deşeuri din Parcani

Un depozit de deşeuri a fost mistuit, duminică, de flăcări, la Parcani. Mai multe echipaje de pompieri au fost trimise de urgenţă la faţa locului, scrie newtv.md.

Potrivit presei din stânga Nistrului, flăcările s-au extins rapid şi au cuprins acoperişul depozitului. Suprafața incendiului este de aproximativ 4000 de metri pătrați, notează sursa.

Specialiştiii urmează să stabilească de la ce a pornit focul.

Lotul național paralimpic al Republicii Moldova la Jocurile Olimpice de la Paris revin acasă cu două medalii

Ceremonia de închidere a celei de-a XVII-a ediții a Jocurilor Paralimpice a avut loc duminică seara pe celebrul stadion Stade de France din Paris. Drapelul Republicii Moldova la festivitatea de închidere a fost purtat de Ion Basoc și Ina Cernei, transmite IPN.

Lotul național paralimpic al Republicii Moldova a cucerit două medalii la această ediție, ambele la proba para judo. Ion Basoc (+90 kg) a luat argintul, iar Oleg Crețul (-90 kg) s-a ales cu bron.

Republica Moldova a încheiat Jocurile Paralimpice pe locul 73, dintr-un total de 184 de țări.

Cele mai multe medalii, 220 la număr, dintre care 94 de aur, au fost cucerite de echipa Chinei. Pe locul doi s-a situat echipa Marii Britanii, cu 124 de medalii obținute, 49 fiind de aur, iar Statele Unite s-au clasat pe locul trei, cu 105 medalii, din care 36 de aur.

Republica Moldova a avut cinci reprezentanți la Jocurile Paralimpice: Ion Basoc (+90 kg, para judo, locul 2), Oleg Crețul (-90 kg, para judo, locul 3), Larisa Marinenkova (para powerlifting, locul 7), Gheorghe Spînu (aruncarea greutății, locul 8) și Ina Cernei (para judo feminin, a ajuns în șaisprezecimi). Pentru Gheorghe Spînu și Ina Cernei aceasta a fost prima participare la o ediție a Jocurilor Paralimpice.

Lotul paralimpic al Republicii Moldova va reveni acasă cu zborul de la Paris, pe data de 10 septembrie, la ora 12:20.

Jocurile Paralimpice de la Paris s-au desfășurat în perioada 28 august – 8 septembrie și au întrunit circa 5.000 de sportivi, care au concurat la 22 de discipline sportive.

Scene violente pe o stradă din Capitală: Mai multe persoane s-au încăierat într-o bătaie cruntă

Mai multe persoane s-au luat la bătaie pe strada Ismail din municipiul Chișinău. Totul s-a petrecut sâmbătă, 7 septembrie. Imaginile au fost filmate și publicate pe rețelele sociale. Totul a început din cauza unui conflict în trafic, iar persoana care a alertat Poliția a spus că a fost agresată verbal și fizic de către un bărbat, transmite Știri.md.

La fața locului a intervenit un echipaj al Batalionului de patrulare și reacționare operativă din cadrul DP municipiul Chișinău, ne-a spus ofițerul de presă al Poliției Capitalei, Natalia Stati.

„Ca urmare, în urma măsurilor întreprinse, persoana agresivă a fost depistată și împreună cu victima au fost conduse la IP Râșcani pentru documentarea cazului dat. Pe caz a fost inițiată o anchetă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. Ambii urmează să fie citați la Sectorul de Poliție pentru a fi audiați adăugător la cele întâmplate. La acumularea materialului, agentul constatator va lua o decizie conform legislației în vigoare”, ne-a spus Natalia Stati.

Atenție, imagini care vă pot afecta emoționa!

Grav accident lângă Băcioi: O femeie a murit, iar un bărbat a fost rănit
Articolul anterior
Accident în lanț în Capitală, cu implicarea unei șefe de la IGSU și un fost angajat al IGPF
Articolul următor