Pe lângă faptul că este gustos şi zemos, pepenele roșu are multe beneficii

Pe lângă faptul că este gustos şi zemos, pepenele roșu este o sursă excelentă de hidratare, în special, pe timp de vară. Iar o cură de câteva zile cu acest minunat fruct te scapă de multe probleme ale tractului urinar.

Pepenele roșu “curăţă” rinichii

Compus în proporţie din 90% apă, pepenele verde este un excelent remediu natural împotriva multor probleme de sănătate şi un izvor de hidratare perfect.

Graţie efectului diuretic pe care îl are, acesta elimină toxinele din organism, curăţă ficatul şi intestinul subţire, stimulează digestia şi combate colesterolul. Dacă suferi de afecţiuni ale tractului urinar, cu unele excepţii (vezi contraindicaţiile mai jos), nu rata cura cu pepene verde. Trebuie doar să consumi cel puţin zece zile pe lună în perioada de vară – toamnă acest fruct. Cea mai cunoscută reţetă în acest caz este: fă timp de o săptămână în fiecare seară (în jurul orei 20.00) baie cu apă caldă, se relaxează muşchii şi se dilată căile urinare, după care consumă pepene verde.

Atenţie, însă, cura cu pepene verde este contraindicată persoanelor care suferă de: pietre la rinichi, insuficienţă renală, pielonefrită, diabet zaharat, boli ale pancreasului, gastrită cronică, ulcer gastric, colită.

În plus, are o valoare nutritivă foarte importantă, conţine vitamine, fibre, calciu, acid folic, magneziu şi potasiu, acizi organici şi enzime. Iar vitaminele A, C şi B6 prezente în pepenele verde au o importanţă deosebită pentru sănătatea ochilor, întărirea sistemului imunitar şi combaterea anxietăţii. Deoarece conţine mai mult licopen decât oricare alt fruct sau legumă este un antioxidant eficient în prevenirea cancerului de prostată, uterin şi esofagian.

Slăbeşte sănătos cu pepene verde

Şi dacă tot faci o cură cu pepene verde, află că vei rezolva problema constipaţiei (consumă dimineaţa 1-2 felii de pepene roşu şi nu mânca nimic timp de câteva ore). Acest fapt ajută şi la purificarea organismului, astfel vei scăpa de kilograme în plus. Iar pe lângă o siluetă perfectă vei observa îmbunătăţiri ale aspectului pielii tale. Pentru că luptă cu celulita, face tenul mai frumos şi mai strălucitor, datorită dezintoxicării organismului, or, se ştie că problemele pielii încep din interior.

Important -pepenele verde se consumă proaspăt, nu ţinut la frigider şi nu se face suc din el, pentru că se oxidează foarte repede. Nu arunca coaja deoarece partea albă a fructului conţine clorofilă, enzime, acizi organici cu rol de acţiune antibacteriană şi antifungică.

Găseşte « frumuseţea » în pepenele verde :

  1. Cubuleţe de gheaţă din pepene verde. Îngheaţă sucul de pepene verde în congelator. Ia un cubuleţ pregătit de gheaţă şi masează pielea feţei. Lasă sucul pe faţă timp de 15-20 de minute, apoi clăteşte faţa cu apă rece şi aplică o cremă hrănitoare. Această mască îţi va tonifia şi împrospăta perfect faţa.
  2. Loţiunea din pepene verde combinat cu suc de piersici, preparată în condiţii casnice este benefică pentru orice tip de ten.
  3. Loţiunea din suc de pepene verde şi castravete este indicată în cazul arsurilor şi cuperozei, iar dacă adaugi în această loţiune alcool vei obţine un compus excelent împotriva acneei purulente.
  4. Loţiune hidratantă – la 400 ml suc de pepene verde adaugă o lingură de miere şi o linguriţă de sare de bucătărie. Amestecă până la dizolvare, apoi stoarce compoziţia şi adaugă 200 ml de alcool. Cu loţiunea obţinută şterge faţa în prealabil curăţată şi lăsă-o timp de 1- 2 ore să acţioneze. Ea se păstrează în frigider mult timp (până la un an de zile).
  5. Mască din pepene verde cu argilă curăţă şi hrăneşte tenul. Aplică pe faţă un amestec obţinut dintr-un pahar de suc de pepene verde cu o lingură de argilă şi lasă-l timp de 15 minute să-şi facă efectul, apoi îndepărtează-l cu apă călduţă.

Să avem sănătate!!!

3 băuturi pentru a detoxifia corpul la masele bogate de sărbători

După mesele bogate de sărbători, o detoxifiere ușoară e mereu binevenită! Iată 3 băuturi naturale care ajută digestia, reduc balonarea și susțin eliminarea toxinelor:

1. Apă cu lămâie, castravete și mentă

Ingrediente:

  • 1 l apă
  • 1/2 lămâie tăiată felii
  • 4-5 felii de castravete
  • câteva frunze de mentă proaspătă

Beneficii:

  • Hidratează intens
  • Stimulează ficatul
  • Reduce senzația de balonare

Lasă băutura la infuzat 1-2 ore la frigider pentru efect maxim.

2. Suc verde detox (smoothie)

Ingrediente:

  • 1 măr verde
  • 1/2 castravete
  • o mână de spanac
  • 1/2 lămâie (zeama)
  • 1 linguriță ghimbir ras
  • apă sau apă de cocos, după gust

Beneficii:

  • Bogat în antioxidanți și fibre
  • Ajută digestia și susține ficatul
  • Energizează natural

3. Ceai de ghimbir și turmeric

Ingrediente:

  • 1 cană apă fierbinte
  • 1 linguriță ghimbir proaspăt ras
  • 1/2 linguriță turmeric
  • un strop de piper negru (activează curcumina din turmeric)
  • zeamă de lămâie și puțină miere (opțional)

Beneficii:

  • Antiinflamator natural
  • Stimulează metabolismul
  • Excelent pentru imunitate și detoxifiere

Tradiții și obiceiuri în dimineața zilei de Paște

Paștele are numeroase simboluri care sunt în strânsă legătură cu tradițiile religioase și cu natura. Aceste simboluri sunt reflectate în obiceiurile și mesele de Paște, dar și în decorațiunile specifice.

1.Slujba de Înviere: În noapte Învierii, mulți moldoveni participă la slujba de Înviere la biserică, unde se rostesc rugăciuni, se cântă imnuri de bucurie și se vestesc tradiționalele „Hristos a Înviat!” și „Adevărat a Înviat!”.

2. Vopsirea ouălor: Vopsirea ouălor este un obicei răspândit în Moldova, iar ouăle vopsite sunt considerate simboluri ale vieții și fertilității. Culorile vii și modelele decorative ale ouălor adaugă o notă festivă casei și mesei de Paște.

3. Masa de Paște tradițională: Masa de Paște este un moment central al sărbătorii, unde familia și prietenii se adună pentru a se bucura de bucatele tradiționale moldovenești precum pasca, miel, cozonacul, ouăle roșii și fripturile de miel sau de vită.

4. Focul Haric: Participanții aduc cu ei de la biserică lumânări aprinse și își aprind lumânările de la focul sacru, simbolizând primirea harului divin și răspândirea luminii și căldurii în casele și în inimile lor. Focul Haric este însoțit de cântări religioase, rugăciuni și binecuvântări, iar flăcările sale sunt considerate a avea puteri purificatoare și vindecătoare.

5. Ciocnitul ouălor: Un obicei tradițional de Paște în Moldova, în care două persoane își lovesc ouăle unul de celălalt, iar oul care rămâne intact este considerat câștigător și aduce noroc în anul ce va urma. Acest gest simbolic de împărtășire și solidaritate întărește legăturile familiale și comunitare în timpul sărbătorii Pascale.

Așa poți evita intoxicațiile alimentare de sărbători

Evitatul intoxicațiilor alimentare de sărbători poate fi chiar o provocare, mai ales când mesele festive sunt bogate și preparatele stau mult timp pe masă. Dar cu câteva măsuri simple, te poți bucura de tot fără riscuri. Iată câteva sfaturi practice:

Prepară termic corect carnea

  • Carnea de porc, pui și ouăle trebuie să fie bine gătite (fără părți roz sau crude).
  • Folosește un termometru de carne dacă ai: puiul trebuie să ajungă la 74°C, iar carnea de porc la cel puțin 71°C.

Ai grijă la păstrarea mâncării

  • Mâncarea caldă nu trebuie să stea la temperatura camerei mai mult de 2 ore.
  • Ce rămâne de la masă, pune rapid în frigider, în recipiente acoperite.
  • Frigiderul trebuie să stea sub 4°C, iar congelatorul la -18°C sau mai rece.

Deserturile cu cremă sau frișcă

Se țin la rece și se consumă în maximum 2-3 zile.

Frișca din lapte crud sau cremele cu ou crud sunt un pericol dacă nu sunt păstrate corect.

Un deținut a obținut poze intime ale unui cuplu și îi șantaja că le face publice. Cerea 4.000 de euro
Articolul anterior
Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală vă invită la inaugurarea Expoziției Filatelice ”TREPTE SPRE PERFORMANȚĂ”
Articolul următor
Close menu