Maia Sandu, apariție elegantă la summitul Comunității Politice Europene. Cum a arătat președintele țării la întâlnirea cu liderii europeni

Președintele Maia Sandu, doamna emblemă a țării noastre, a avut o apariție rafinată și elegantă la summitul Comunității Politice Europene, informează unica.md.

Șefa statului a strălucit la această întâlnire. Într-o postare pe Facebook, Maia Sandu a publicat câteva fotografii în care apare într-o ținută rafinată în nunață ivory și pantofi clasici pe toc. S-a coafat simplu și a ales un machiaj subtil. De altfel, șefa statului întotdeauna alege ținute simple, dar care o pun în valoare.

”Astăzi mă alătur liderilor europeni la summitul Comunității Politice Europene, unde discutăm despre securitatea continentului european, dar și reziliența Moldovei. Îi mulțumesc gazdei noastre, Prim-ministrul britanic, Keir Starmer, pentru ospitalitate.”, a scris președintele în postarea sa.

Maia Sandu a avut ieri o întâlnire cu mai mulți lideri europeni importanți, reuniți la summitul Comunității Politice Europene. Este vorba despre conducătorii Marii Britanii, Franței, Germaniei, României, Poloniei și Consiliului European. Șefa statului a stat lângă Emmanuel Macron, președintele Franței și prim-ministrul britanic, Keir Starmer, și vis-a-vis de Klaus Iohannis, omologul român.

”La summitul Comunității Politice Europene, mai mulți prieteni ai țării noastre s-au reunit pentru a discuta despre cooperarea pentru o Moldova pașnică și stabilă…

Ne-am angajat să continuăm să muncim împreună pentru a face Moldova tot mai puternică, pentru a menține pacea și, în acest climat de siguranță, să dezvoltăm economia și să îmbunătățim condițiile de viață ale cetățenilor noștri.”, scrie Maia Sandu într-o postare pe Facebook.

Părinții Irinei Rimes au avut parte de o întâlnire memorabilă cu Maia Sandu. Artista a fost lăudată de președintă

Irina Rimes, cântăreața originară din Republica Moldova, a dezvăluit în presa română că a fost lăudată tocmai de președintele Maia Sandu. Ba mai mult, era fericită de oportunitatea de a o vedea pe șefa statului, doar că din păcate nu s-a mai întâmplat, scrie cancan.md.

„Am primit o invitație de Ziua Independenței a Republicii Moldova, într-o clădire foarte frumoasă, la recepția președintelui. Doamna Maia Sandu nu a putut să vină, pentru că s-a îmbolnăvit de Covid. A fost singura mea șansă s-o văd aproape. În schimb, părinții mei s-au întâlnit cu Maia Sandu. A fost pe la noi, pe la sat, și mi-a cunoscut părinții. I-a și felicitat. Și părinții mei erau foarte fericiți, că sunt felicitați de președintele țării pentru fata lor”, a povestit Irina Rimes recent la Digi FM.

Irina Rimes a evoluat recent în una dintre cele trei zile de concerte organizate de autoritățile centrale pentru Ziua Independenței din acest an. 

Crima de la Căușeni: Băiețelul de 5 ani, condus pe ultimul drum. Cu cine va rămâne fetița de 11 ani care a scăpat ca prin minune de mama ucigașă

Băiețelul de 5 ani i-a tăiat gâtul într-un sat din raionul Căușeni a fost înmormântat de cumnata femeii. Nora acesteia, Andreea Cristea, a făcut mai multe dezvăluiri pe contul său de TikTok, unde este urmărită deja de peste 55 de mii de utilizatori ai platformei, precum că ar exista anumite nemulțumiri legate de ceremonia funerară. De asemenea, a povestit și cu cine va rămâne fetița de 11 ani care a scăpat ca prin minune din mâinile mamei sale, scrie realitatea.md.

Internauții s-a întrebat de ce băiețelul nu a fost înmormântat cu slujbă și preot, conform tradiției ortodoxe. Andreea Cristea a răspuns că era binecuvântat la biserica penticostală. În jurul situației pare să se fi iscat nemulțumiri în familie.

Fetița de 11 ani urma să rămână tot la femeia care a avut grijă de ceremonia de înmormântare, după care însăși Andreea Cristea intenționa să o înfieze, doar că a ieșit la contact o soră de pe mamă, de 20 de ani. Potrivit legislației, copiii rămân la rudele din prima linie și numai dacă acestea se dezic, poate fi căutată o altă familie pentru adopție.

Amintim că tragedia s-a produs în dimineața din 16 septembrie. Femeia de 39 de ani, mama copiilor, se afla la evidența psihiatrului. Suferă de o tulburare delirantă. A fost o perioadă sub grija unui frate de-al său și a soției acestuia. Cuplul ar fi luat decizia să plece din casa ei, în urma unor certuri mari și scandaluri, chiar cu două săptămâni înainte de crimă.

Acum, are statut de bănuită. Starea ei este stabilă, satisfăcătoare, după ce ar fi încercat să-și pună capăt zilelor, și poate să discute cu oamenii legii. Dacă va fi găsită vinovată, riscă 20 de ani de închisoare sau detenție pe viață.

Alexandr Stoianoglo s-a lansat în campania pentru prezidențiale lângă Arcul de Triumf

Candidatul socialiștilor, ex-procurorul general Alexandr Stoianoglo, este primul candidat care s-a lansat în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie, scrie Europa Liberă.

 

Stoianoglo a fost desemnat drept candidat de către Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), fiind prezentat publicului de fostul președinte Igor Dodon.

În cadrul lansării, care a avut loc în apropierea Arcului de Triumf, Dodon a lăudat calitățile lui Stoianoglo, descriindu-l drept „speranța întregii țări la salvare și revenire la normalitate”. De asemenea, el a subliniat că Stoianoglo este un „statalist, un familist care respectă valorile creștine și nu are apartenență politică”. Dodon l-a descris ca fiind un viitor „arbitru destoinic” pentru funcția prezidențială.

În discursul său, Alexandr Stoianoglo a făcut mai multe promisiuni, printre care se numără „instaurarea dreptății”, „victoria definitivă a adevărului asupra minciunii și violenței” și „triumful legii asupra dezmățului”. La acestea se mai adaugă atragerea investițiilor, modernizarea obiectivelor sociale și altele.

Fostul procuror general a mai precizat că a refuzat să fie „un procuror de buzunar pentru guvernare” și a subliniat cu mândrie originea sa, afirmând: „Eu, un găgăuz, candidez la cea mai înaltă funcție de stat”.

Stoianoglo a încheiat prin a menționa valorile familiei sale, afirmând că părinții lui l-au învățat să muncească neîncetat: „Tatăl meu și mama m-au învățat să muncesc 24/24 ore pe zi”.

Astăzi mai este așteptată și lansarea în campania electorală a președintei Maia Sandu, desemnată de Partidul Acțiune și Solidaritate, care va avea loc în scuarul Teatrului de Operă și Balet „Maria Bieșu”.

La început de iulie, Dodon a anunțat că nu candidează la alegerile prezidențiale din 2024 și că-l va sprijini în schimb pe fostul procuror general, Alexandr Stoianoglo, în speranța că acesta va fi susținut și de alte partide de opoziție. Deocamdată ex-procurorul general e susținut doar de socialiști.

Un bărbat din Orhei, reținut pentru comiterea mai multor furturi din locuințe
Articolul anterior
Șoferiță beată criță, pe străzile din Bucovăț
Articolul următor