Încă un candidat la fotoliul de președinte al R. Moldova

Partidul Politic „Coaliția pentru Unitate și Bunăstare” (CUB) l-a înaintat pe liderul său, Igor Munteanu, candidat la alegerile prezidențiale din toamnă. Anunțul a fost făcut la trei zile după ce formațiunea și-a făcut public divorțul de Blocul „Împreună”, scrie evz.ro.

Igor Munteanu, candidatul CUB în campania electorală din toamnă, a menționat că își asumă o sarcină complicată. Conform lui, este însă vitală pentru dezideratele programului liberal.

Totodată, Munteanu s-a referit la câteva obiective pe care și le trasează în cazul în care va accede în funcție.

„Sarcina mea este să ofer exemplu de candidat care să fie garanția omului simplu contra inamicilor statului de drept și a impostorilor. Cetățenii au nevoie de speranță, de respect. Și sarcina autorităților statului este să le ofere soluții concrete. Pentru a construi și dezvolta o țară în care să vrea să trăiască și să își educe copiii”, a declarat Igor Munteanu.

În data de 9 august, Partidul „Coaliția pentru Unitate și Bunăstare” (CUB) a anunțat că părăsește Blocul „Împreună”. Formațiunea și-a retras și sprijinul politic pentru Octavian Țîcu. Ultimul a fost propulsat de bloc în calitate de candidat la prezidențiale.

Liderul CUB, Igor Munteanu, a dat atunci de înțeles că partidul pe care îl conduce își va înainta propriul candidat la alegeri.

„CUB nu acceptă în calitate de candidat o persoana care face declarații ce creează controverse politice. Biroul politic central își retrage sprijinul pentru actualul candidat. Ne rezervăm dreptul să sprijinim propriul candidat. Noi preferăm să ne păstrăm identitatea politică și dreptul de a acționa în numele alegatorilor noștri fără jocuri din culise sau influențe din partea unor cercuri din afara blocului apropiate de actuala guvernare. Această decizie ne desprinde definitiv de orice asociere la Blocul „Împreună””,  a spus Munteanu.

Ion Ceban acuză Guvernul că nu a transferat banii pentru salariile profesorilor din Capitală

O parte din profesorii din capitală ar putea să nu primească salariul pentru luna decembrie, a anunțat edilul capitalei într-un discurs. Ion Ceban acuză Guvernul că nu ar fi transferat municipalității banii pentru salariile și premiile profesorilor, transmite IPN.

„Din 200 de milioane pe care, conform legii, trebuie să fie transferați municipalității pentru achitarea salariilor și premiilor profesorilor – au fost transferași doar 36 de milioane de lei”, a afirmat primarul capitalei. Edilul susține că salarizarea profesorilor este obligația autorităților publice centrale și nu ale celor locale.

Ministerul Educației și Cercetării a venit cu o replică la acuzațiile primarului. „Toate obligațiunile salariale vor fi respectate, procedura de rectificare este una standard și are loc în fiecare an. Îndemnăm primarul să nu dezinformeze și să se asigure de buna gestionare a municipiului”, a declarat ministrul Dan Perciun.

Reinterpretarea piesei „De ce plâng chitarele” face furori.

Azi, Mark Stam și Alessiah au lansat videoclipul la melodia formației NOROC, „De ce plâng chitarele?”, scrisă de Efim Krimerman și Mihai Dolgan. Tinerii au filmat și un videoclip foarte creativ. La scrierea muzicii a participat și Arsenie Todiraș.

Cum îți pare creația celor doi?

Tragedie la Ștefan Vodă! Un tânăr de 20 de ani a murit electrocutat pe un stâlp

Poliția din raionul Ștefan Vodă a fost sesizată astăzi, 15 noiembrie, precum că un tânăr ar fi fost electrocutat, scrie hn24.net.

Cazul a avut loc în jurul orei 10:40 în centrul orașului. La fața locului, polițiștii au stabilit preliminar că un tânăr de 20 ani, angajat al unei companii ce prestează lucrări electrice, în timpul efectuării unor lucrări planificate la înălțime, pe un pilon, a fost electrocutat, decedând la fața locului. Informația a fost confirmată pentru Știri.md de ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Ștefan Vodă, Mariana Didenco.

De menționat că pe caz a fost inițiat un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Daniel Goinic: Europa este un mediu în care drepturile fiecărui cetățean sunt protejate
Articolul anterior
Circa 15 mii de solicitări ale ambulanței în 6 zile
Articolul următor