Un bărbat a trăit cu iubita lui fără să știe că este cu 25 de ani mai bătrână

Yoshitaka, în vârstă de 40 de ani, are o căsnicie fericită de peste 11 ani cu Aki, în vârstă de 65 de ani. Dar, povestea lor este cu adevărat interesantă pentru că bărbatul a aflat de diferența de vârstă dintre ei abia în ziua dinaintea nunții, scrie evz.ro.

Yoshitaka avea doar 29 de ani când a întâlnit iubirea vieții sale. Aki conducea un bar în stil japonez și, după ce au discutat puțin, și-au dat seama că au multe în comun. Amândoi trecuseră prin căsnicii eșuate și își creșteau copiii singuri, iar după ce au vizitat barul lui Aki de câteva ori, Yoshitaka a invitat-o în oraș. Japonezul își dădea seama că era puțin mai în vârstă decât el, dar nu i-a ghicit niciodată vârsta reală și nici ea nu i-a dezvăluit-o, temându-se că asta l-ar fi speriat.

Ea avea 54 de ani la acea vreme, dar i-a spus lui Yoshitaka că are 44, iar el nu a bănuit niciodată nimic. Aki era mereu veselă și pielea ei fină nu-i trăda vârsta, așa că a reușit să păstreze secretul timp de șapte ani, până cu o zi înainte de nunta lor. La începutul anului 2020, chiar când pandemia de COVID-19 se pregătea să facă ravagii în lume, Aki și Yoshitaka au decis să se căsătorească. Dându-și seama că s-ar putea îmbolnăvi, aceasta a realizat că Yoshitaka ar trebui să îi cunoască vârsta reală pentru a nu deruta medicii sau primii respondenți. Așa, Aki a decis să îi spună că este cu 25 de ani mai în vârstă decât el.

Nu știa cum va reacționa el, dar se temea că va fi furios că îl mințise atâta timp.

„Nu mă deranjează deloc vârsta ta reală, nu contează”, i-a spus Yoshitaka viitoarei sale soții. „Ceea ce contează este de ce nu mi-ai spus mai devreme, ca să nu trebuiască să-ți faci griji atâta timp.”

Părerile celor din jur

După căsătorie, cuplul japonez a decis să renunțe la slujbele lor și să călătorească prin Japonia, documentându-și aventurile pe un canal YouTube numit „Un cuplu cu o diferență de vârstă de 25 de ani”. La un moment dat, au înființat un serviciu online de curățare a aerului condiționat pe care l-au promovat prin intermediul rețelelor sociale.

Povestea lui Yoshitaka și Aki a devenit virală pentru prima dată în 2021, când a ținut prima pagină a ziarelor din Japonia și China, dar a reapărut recent după ce a fost prezentată de ziarul japonez Bunshun Online. Femeia în vârstă de 65 de ani a declarat publicației că o parte din motivul pentru care și-a ținut vârsta reală secretă față de Yoshitaka a fost prejudecata societății japoneze față de femeile în vârstă care se întâlnesc sau se căsătoresc cu bărbați mai tineri. „Bărbații mai în vârstă pot arăta cu mândrie cât de tinere și frumoase sunt soțiile lor, dar multe femei care sunt mai în vârstă decât soții lor ezită adesea să își dezvăluie relațiile altora”, a spus Aki.

Până în 2030 va fi dublat numărul de poduri peste Prut

A fost desemnată compania care va elabora Studiului de Fezabilitate pentru patru poduri rutiere noi peste Prut, a anunțat secretarul de stat la ministerul Transporturilor de la București, Irinel Ionel Scrioșteanu, transmite IPN.

Este vorba de podul nou Costești – Stânca al cărui amplasament va fi pe teritoriul județului Botoșani și al raionului Rîșcani.

Podul nou Leova – Bumbăta al cărui amplasament va fi localizat în estul României, la nivelul județului Vaslui și în sud-vestul Republicii Moldova, raionului Leova.

Podul nou Leca – Falciu al cărui amplasament va fi pe teritoriul județului Vaslui și al raionului Cantemir.

Totodată, podul nou Bărboieni – Răducăneni al cărui amplasament este localizat în estul României, la nivelul județului Iași și în vestul Republicii Moldova, la nivelul raionului Nisporeni.

Până în anul 2030 ministerul român menționează că va fi dublat numărul podurilor rutiere existente.

Valoarea totală estimată pentru realizarea primei etape de proiectare a celor patru poduri peste Prut este de puțin peste un milion de lei românești fără TVA, pentru fiecare lot în parte, iar sursa de finanțare este asigurată de la bugetul statului român. Termenul de elaborare a Studiului de Fezabilitate este de 12 luni.

Potrivit autorităților construcția acestor poduri peste Prut va duce la eliminarea blocajelor din punctele de trecere a frontierei, creșterea capacității de transport dintre cele două țări, realizarea conectivității Republicii Moldova cu rețelele europene de transport TEN-T și fluidizarea fluxului de transport mărfuri cu camioanele ce trebuie operate în Portul Constanța.

De astăzi lumina și căldura sunt mai scumpe

Consumatorii vor achita începând cu ziua de astăzi mai mult pentru energia electrică și pentru energia termică. Hotărârile ANRE cu privire la majorarea tarifelor au fost publicate în Monitorul Oficial, transmite IPN.

UPD 11.00 – În știrea inițială s-a strecurat o eroare tehnică: au fost indicate aceleași tarife pentru ambii furnizori de energie electrică. IPN își cere scuze pentru această confuzie. Precizăm că noile tarife pentru consumatorii Premier Energy sunt următoarele:

Pe 3 ianuarie, pentru „Premier Energy” au fost aprobate următoarele tarife, fără TVA, în funcție de punctele de delimitare sau locurile de consum ale consumatorilor finali:

– 3,02 lei/kWh la punctele de intrare în rețelele electrice de transport;

-3,26 lei/kWh la punctele de ieșire din rețelele electrice de transport;

– 3,29 lei/kWh pentru consumatorii finali, ale căror instalații electrice sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de înaltă tensiune (35; 110 kV);

– 3,51 lei/kWh pentru consumatorii finali, ale căror instalații electrice sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de medie tensiune (6; 10 kV);

– 4,10 lei /kWh pentru consumatorii finali, ale căror instalații electrice sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de joasă tensiune (0,4 kV).

Pentru „Furnizarea Energiei Electrice Nord” au fost aprobate următoarele tarife, fără TVA:  

– 3,10 lei /kWh la punctele de intrare în rețelele electrice de transport;

-3,34 lei /kWh la punctele de ieșire din rețelele electrice de transport;

– 3,64 lei /kWh pentru consumatorii finali, ale căror instalații electrice sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de medie tensiune (6; 10 kV);

-4,68 lei /kWh pentru consumatorii finali, ale căror instalații electrice sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de joasă tensiune (0,4 kV).

Tot de astăzi intră în vigoare noul tarif pentru consumul de agent termic. Tariful pentru energia termică livrată de către SA „Termoelectrica” va constitui 2 510 lei /Gcal (+38%). Tariful pentru energia termică livrată de „CET Nord” va fi de 2 126 lei /Gcal (+17%).

În cazul „Comgaz-Plus”, tariful pentru termie va fi de 3 603 lei /Gcal (+1%). Consumatorii „Rețelelor și Centralelor Termice Comrat” vor achita un tarif de 3 222 lei /Gcal (+12%).

Încă o lună de stare excepțională: Noi decizii luate la Tiraspol

Starea de urgență din regiunea transnistreană a fost prelungită cu 30 de zile. Așa-zisul soviet suprem a aprobat în acest sens „decretul” liderului de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, transmite IPN.

Potrivit deciziei administrației de la Tiraspol, starea de urgență, instituită în legătură cu criza energetică, rămână în vigoare până pe data 8 februarie.

Administrația de la Tiraspol a decis pe 9 decembrie 2024 să instituie stare de urgență economică pe malului stâng al Nistrului, dar atunci încă nu se cunoștea dacă după 1 ianuarie 2025 concernul rus Gazprom va continua sau nu livrările pentru regiunea transnistreană.

De când gazul rusesc a fost oprit, peste 51 000 de gospodării din regiunea transnistreană au rămas fără gaz și aproape 1 500 de blocuri de locuințe nu au căldură și nici apă caldă. De asemenea, localnicii se confruntă cu deconectări zilnice de energie electrică.

Incendiul ucigaș de la Florești a mai făcut o victimă. Încă un pompier a avut de suferit și va fi adus la un spital din Chișinău
Articolul anterior
Un nou teren de joacă pentru copii a fost amenajat la Valea Morilor
Articolul următor