Mama şi sora lui Mariah Carey au murit în aceeaşi zi. Mesajul artistei: „Inima mea este frântă”

Mama cântăreței Mariah Carey, Patricia, şi sora sa, Alison, au murit în aceeaşi zi, în weekend, a anunţat artista americană, scrie hotnews.ro.

colaj foto: www.fanatik.ro

„Inima mea este frântă de faptul că mi-am pierdut mama în acest weekend. Din păcate, într-o întorsătură tragică a evenimentelor, sora mea şi-a pierdut viaţa în aceeaşi zi”, a anunțat, luni, Mariah Carey.

Cântăreaţa câştigătoare a premiului Grammy a spus că se simte binecuvântată că a petrecut timp cu mama ei în săptămâna dinaintea morţii sale şi a cerut intimitate, scrie News.ro. Nu au fost publicate alte detalii cu privire la cauzele decesului.

Patricia Carey, în vârstă de 87 de ani, de origine irlandezo-americană, a fost cântăreaţă de operă şi antrenoare vocală.

În cartea de memorii a lui Carey din 2020, The Meaning of Mariah Carey, cântăreaţa câştigătoare a cinci premii Grammy şi-a detaliat relaţia complicată cu mama sa, spunând că aceasta i-a provocat „atât de multă durere şi confuzie”.

Carey, în vârstă de 55 de ani, a declarat că între ele a apărut competiţia. Gelozia profesională „vine cu teritoriul succesului, dar când persoana este mama ta şi gelozia este dezvăluită la o vârstă atât de fragedă, este deosebit de dureros”, a adăugat ea.

Dar ea a vorbit, de asemenea, despre dragostea profundă pe care a avut-o pentru mama ei, scriind în dedicaţie: „Pentru Pat, mama mea, care, prin toate acestea, cred că a făcut tot ce a putut mai bine. Te voi iubi cât de mult voi putea, întotdeauna”.

Într-un interviu acordat lui Gayle King în 2022, cântăreaţa a spus că a fost „cu siguranţă” afectată de criticile mamei sale când era mică.

Un consilier al guvernatorului Găgăuziei, reținut pentru îndemnul la omorul unor demnitari de rang înalt

Ofițerii Direcției combaterea criminalității organizate și ai Direcției urmărire penală a INI, în comun cu procurorii PCCOCS, anunță percheziționarea și reținerea unui consilier al guvernatorului UTA Găgăuzia, în seara zilei de vineri, după ce, în aceeași zi, acesta a instigat la acțiuni violente împotriva unui actual și a unui fost demnitar de rang înalt, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Mai exact, bărbatul a publicat o postare pe rețele de socializare, în care îndeamnă la uciderea celor doi, din motive de prejudecată. Astfel, acum consilierul reținut pentru 72 de ore are calitatea de bănuit pentru instigarea la violență, manifestată prin îndemn public, împotriva unei categorii de persoane, din motive de prejudecată. Potrivit legii, instigarea la ură sau violență se pedepsește cu amendă până la 52.500 lei, muncă gratuită în folosul comunității sau închisoare până la 3 ani. Investigarea acestuia continuă, sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), timp în care persoana beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Iluminat decorativ la Teatrul Verde

Primăria Chișinău anuntă demararea celei de-a doua etape a proiectului de reabilitare a Teatrului Verde din Parcul „Valea Morilor”, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

În cadrul unei ședințe de lucru a preturii sectorului Centru, privind reabilitarea și modernizarea acestui important obiectiv cultural, s-a decis înlocuirea ferestrelor clădirii, ușii principale și două uși laterale, precum și scările scenei și cele de pe teritoriul adiacent.

În plus, se va instala iluminat decorativ pentru a evidenția arhitectura fațadei și inscripția teatrului pe timp de noapte.

După mai mulți ani de degradare, în 2022, Primăria Chișinău a inițiat un amplu proces de reparație a Teatrului Verde, acesta fiind redeschis publicului în 2023. De atunci, Teatrul a găzduit zeci de spectacole și concerte, oferind locuitorilor și oaspeților Capitalei evenimente cu artiști de renume național și international.

Noțiunea de muzeu virtual, introdusă în legislație

Noțiunea de muzeu virtual a fost introdusă în legislație. Parlamentarii au aprobat un proiect de lege în acest sens, care definește muzeul virtual drept o instituție digitală, care promovează colecțiile digitalizate. Muzeul este accesat de public prin internet, scrie moldova1.md.

Potrivit Ministerului Culturii, această acțiune este necesară în contextul digitalizării patrimoniului cultural și apariției tot mai multor entități cu activități specifice muzeelor în spațiul online. Prețurile și tarifele pentru serviciile oferite de muzeele publice vor fi stabilite de către instituții și aprobate de fondatorii acestora.

„În contextul digitalizării patrimoniului cultural și a apariției tot mai multor entități care desfășoară activități specifice muzeelor în mediul online, s-a impus necesitatea introducerii noțiunii de muzeu virtual. Proiectul prevede includerea unor aliniate noi referitoare la modalitatea de organizare și funcționare a secțiilor muzeelor”, a declarat ministerul Culturii, Sergiu Prodan.

Ghidajul în muzeele naționale va putea fi efectuat de angajații instituțiilor sau de către ghizi externi. Oficial, în Republica Moldova sunt înregistrate 132 de muzee.

Crește numărul milionarilor în Republica Moldova. Câți avem în prezent
Articolul anterior
Biblioteca Națională lansează campania națională „Septembrie nici o zi fără lectură”. Ce concursuri au fost anunțate
Articolul următor