Ascunși și izolați: Cum trăiesc fiii lui Vladimir Putin și Alinei Kabaeva în condiții de securitate extremă

Grupul jurnalistic de anchete şi investigaţii Dossier (fondat de Mihail Hodorkovski) a aflat numele celor doi fii ai lui Vladimir Putin șiAlina kabaeva. Copiii locuiesc izolat într-o reședință din Valdai şi petrec puțin timp cu părinții lor. Sunt păziți de ofițeri FSO, au profesori străini, angajați printr-o reţea de clinici private, iar o verişoară a gimnastei Alina Kabaeva se prezintă drept mama băieților în faţa personalului care se ocupă de reşedinţă, scrie observatornews.ro

Fiii lui Putin și Kabaeva se numesc Ivan și Vladimir şi s-au născut în 2015 și 2019. Numele celor doi copii de 8 şi 4 ani nu se află în bazele de date guvernamentale iar cei doi au documente sub acoperire, care sunt realizate în principal pentru ofițerii de informații și persoanele aflate sub protecția statului. Doar rudele lor cele mai apropiate le cunosc data nașterii, susţine Dossier. 

Băieții își văd rar tatăl, nu merg la grădinițe publice sau private, sunt însoțiți în permanență de bone, tutori și antrenori care locuiesc la reşedinţa din Valdai şi care nu pot părăsi teritoriul unde locuiește familia.

Cum îi cheamă pe băieţii lui Putin şi ai Alinei Kabaeva

Dossier susţine că are zeci de fotografii cu fiul cel mare al lui Vladimir Putin, dar din motive etice nu publică fotografiile, precum și alte detalii care ar putea ajuta la identificarea copilului.” Ivan Putin este minor și nu este responsabil pentru acțiunile părinților săi, iar aspectul său fizic nu este de interes public. Dar stilul de viață al copiilor președintelui prezintă interes deoarece este finanțat de stat și de prietenii lui Putin, adică de la buget”. 

Dossier confirmă că Putin are doi băieţi cu Alina Kabaeva, nu trei copii aşa cum au relatat unele surse media în 2022. Zeci de oameni sunt implicați în viața de zi cu zi a familiei președintelui: șoferi, agenți de pază, profesori, bucătari, piloți, instructori, ospătari, asistenți și mulți alții. Dossier susţine că un astfel de angajat care îi vede adesea pe copiii lui Putin a acceptat să vorbească sub protecţia anonimatului. Relatările sale au fost verificate din surse deschise, inclusiv prin mesaje de pe rețelele de socializare, extrase de cont și baze de date guvernamentale, explică Dossier.

Însoțiți în permanență de bone, tutori și antrenori

Angajaţii care se ocupă de copiii lui Putin sunt recrutaţi cu ajutorul unei agenţii, English Nanny, care asigură personal pentru familiile bogate din Rusia. Potrivit unui anunţ postat recent era căutat un profesor de engleză pentru doi băieți de patru și opt ani cu cazare, o săptămână de lucru de cinci zile și un salariu de 7700 de euro pe lună.

Candidații sunt intervievați de un asistent al familiei şi sunt supuşi unui examen medical și la două săptămâni de carantină în stațiunea Igora din Leningrad sau imediat la reședința lui Putin din Valdai sau Soci. Profesorii străini sunt înregistrați prin-o rețea de clinici private, My Medical Center, care, printre altele, a tratat mercenari ai grupării Wagner și membri din conducerea Băncii Rossiya.

Din 2020, cel puțin 10 profesori străini au semnat contracte prin My Medical Center. În mod oficial, au oferit servicii de traducere. Rușii care lucrează cu copiii lui Putin și Kabaeva primesc salarii prin mai multe companii. Unul dintre profesorii lui Ivan și Vladimir Putin este un cetățean din Bosnia și Herțegovina, Sofia Bozic. Aceasta îi învață germană pe cei doi frați.

Alţi profesori sunt cetățeni din Africa de Sud, Noua Zeelandă și britanici. Copiii au inclusiv antrenori personali de înot și gimnastică. Ivan este antrenat chiar de un fost membru al echipei ruse de gimnastică, a cărui identitate nu a fost făcută publică. Din când în când, băiatul concurează la competiţii.

Angajaţii reședinței nu se întâlnesc cu părinții lui Ivan și Vladimir. Olesia Fedina, verișoara Alinei Kabaeva, se prezintă drept mama băieților. Familia petrece cea mai mare parte a anului în Valdai, unde sărbătorește și Anul Nou. Programul lor se schimbă puțin de la an la an. În vara lui 2023, copiii, împreună cu Kabaeva și un tutore, au călătorit cu iahtul în Golful Finlandei, iar Putin li s-a alăturat pentru scurt timp. 

Putin obişnuieşte să joace hochei cu fiul său mai mare iar pentru asta a fost construit un patinoar la Valdai. Uneori, Kabaeva vine să-i urmărească, dar se ascunde într-o boxă de sticlă opacă pentru a nu fi văzută sau fotografiată. Familia folosește un tren blindat, mai multe avioane și elicoptere, inclusiv un avion de afaceri Dassault Falcon 900LX deținut de Gazprom Avia.

Familia petrece cea mai mare parte a anului în Valdai, vine la Soci în februarie-martie și pleacă în călătorii pe un iaht în iulie-august. În august, copiii locuiesc în Crimeea iar toamna se mută la reședința din Soci „Bocharov Ruchei”.

Realizările remarcabile ale fermierilor care aduc o contribuție semnificativă la agricultura din țara noastră, celebrate în cadrul unei Gale importante

PRIAevents, în parteneriat cu Ministerul Agriculturii și Industriei AlimentareAgenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) și având ca parteneri principali: Kaufland Moldova și Federatia Nationala a Fermierilor, va desfășura mâine, 20 septembrie, PRIA GALA FERMIERILOR din MOLDOVA într-o locație deosebită în Chișinău – Community Business Center, un eveniment unic, care mai ales în acest an, în premieră, este conceput pentru a celebra și aplauda realizările remarcabile ale acelor fermieri care aduc o contribuție semnificativă la agricultura din Republica Moldova, care sunt exemple de urmat, informează unica.md.

”Vom recunoaște eforturile și contribuția fermierilor moldoveni care au investit capital, timp, muncă, cunoștințe și energie pentru agricultura Republicii Moldova, vom aprecia inovația, diversitatea portofoliului, creșterea, orientarea către comunitate, crearea locurilor noi de muncă. Vom fi atenți și la tinerii fermieri, dar și la femeile din agricultură și nu numai, în toamna anului 2024 într-o locație deosebită din Chișinău. Va fi o zi minuantă cu multe cunosținte de business pe care le vom acumula, networking, dar ne vom bucura și de produsele partenerilor: companii cosmetice, companii vinuri, companii telecom, companii care vând masini, companii care fac prăjituri, bomboane, produse ale fermierilor, haine și nu numai, care se vor câștiga la TOMBOLA pentru participantii la eveniment.” anunță organizatorii.

Agricultura este vitală pentru întreaga lume.
Republica Moldova acordă o atenție deosebită acestui sector, cel mai important al economiei sale.

Fermierii au unul dintre cele mai importante roluri pentru omenire și pentru economie.

Gala Fermierilor din Republica Moldova este un eveniment major pentru agricultură și o sărbătoare a tot ceea ce este minunat în agricultura moldoveană.

Premiile recunosc și recompensează excelența, încurajează inovarea și creează un mediu de lucru care inspiră creativitatea și schimbul de bune practici. Apreciem, de asemenea, crearea locurilor de muncă, implicarea în comunitate, tinerii fermieri, femeile din agricultură.

Dezbatem alături de fermieri, autorități si companii conexe si găsim cele mai bune soluții pentru aceste momente de încercare, dar descoperim și oportunitățile pe care le pot avea, mai spus organizatorii

PRIA GALA FERMIERILOR DIN REPUBLICA MOLDOVA este un eveniment UNIC în Moldova, major pentru agricultură și o sărbătoare a tot ceea ce este minunat în agricultura moldoveană..

Cantina liceului unde s-au intoxicat 65 de elevi din Chișinău a fost închisă pentru verificări

Cantina Liceului Teoretic Republican „Aristotel”, unde 65 de elevi s-au intoxicat, și-a sistat activitatea. Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor anunță că a inițiat verificări, transmite IPN.

Până la finalizarea anchetei epidemiologice cantina și-a sistat activitatea. Potrivit ANSA, responsabilitatea privind siguranța alimentelor le revine, în exclusivitate, operatorilor din domeniul alimentar.

În context, instituția solicită agenților economici din domeniu să achiziționeze materia primă doar de la furnizorii de încredere, care dețin certificate de calitate sau certificatul sanitar-veterinar. De asemenea, este obligatoriu să respecte condițiile de igienă în blocurile alimentare, să respecte regimul termic de păstrare a materiei prime, în funcție de gradul de perisabilitate a acestora, precum și să respecte vecinătatea depozitării produselor, pentru a exclude contaminarea încrucișată.

Un angajat al Liceului Teoretic Republican „Aristotel” din Chișinău și 65 de elevi din clasele a X-XII-a s-au intoxicat cu alimente. Adultul, dar și 20 dintre elevi au fost internați la spital. Potrivit Ministerului Sănătății, starea copiilor și a angajatului liceului este satisfăcătoare, iar cea a elevului din reanimare este gravă, dar stabilă.

Campania „Puterea Omeniei” a Farmaciei Familiei a fost desemnată „Proiectul Social al Anului 2024”

Recent, Farmacia Familiei a participat la Cel de-al V-lea Summit Farmaceutic Eurasiatic 2024, desfășurat la Samarkand. A fost o experiență extraordinară, în care liderii și profesioniștii din industria farmaceutică au discutat tendințele de dezvoltare din Europa de Est, Asia Centrală și Caucaz.

În cadrul acestui eveniment, campania socială ”Puterea Omeniei” a Farmaciei Familiei a fost desemnată „Proiectul Social al Anului 2024” de către Global Pharmaceutical Leaders’ Club, concurând cu peste 20 de companii sociale. Această distincție subliniază angajamentul nostru față de comunitate și binele oamenilor.

Vă asigurăm că vom continua să ne implicăm activ în proiecte sociale care aduc un impact pozitiv comunității, contribuind astfel la o sănătate mai bună și un viitor mai bun pentru toți.

Secții de votare în 83 de localități din stânga Nistrului
Articolul anterior
Aproape jumătate din școlile din R. Moldova vor utiliza catalogul electronic în anul de studii 2024-2025
Articolul următor