Aeroportul Internațional Chișinău va oferi serviciul de întâmpinare cu „Pâine şi Sare”

Aeroportul Internațional Chișinău a anunțat că va oferi serviciul de întâmpinare a oaspeților cu „Pâine şi Sare”, scrie ziuadeazi.md.

foto: www.ziuadeazi.md

Prin acest mod, turiștii vor avea posibilitatea de a descoperi farmecul tradiţiilor moldoveneşti chiar de la bordul aeronavei.

Potrivit administrației aeroportului, serviciul va fi oferit de către o doamnă îmbrăcată în costum tradiţional moldovenesc care va întâmpina oaspeţii şi le va ura ,,Bun Venit în Moldova”. Preţul serviciului (cu TVA) este de 1200 lei.

Serviciul de întâmpinare a oaspeţilor cu „Pâine şi Sare”,  poate fi solicitat la numărul de telefon +373 22 52 41 74   Mob: +373 78 840 443  sau la următoarea adresă de e-mail: express@airport.md, cu cel puţin 48 ore înaintea zborului.

Certificatul de înmatriculare provizoriu și permisul de conducere provizoriu vor putea fi generate în format digital

Procesul de înregistrare a unităților de transport va fi digitalizat. O hotărâre în acest sens a fost aprobată de Executiv. Documentul urmărește extinderea accesului cetățenilor la serviciile prestate electronic de către autorități, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Astfel, certificatul de înmatriculare provizoriu și permisul de conducere provizoriu vor putea fi generate în format digital și vor avea aceeași valoare pe teritoriul Republicii Moldova, ca și documentele eliberate fizic. 

De asemenea, proiectul prevede comasarea mai multor servicii și eliminarea unor proceduri, pentru comoditatea proprietarilor de automobile. 

Persoane arestate pentru operațiuni cu psihoactive, în urma unei colaborări între ofițerii moldoveni și polițiștii români

Ofițerii Direcției investigații „Centru” a INI, de comun cu polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, au documentat activitatea infracțională a trei persoane (2 cetățeni din Republica Moldova și un cetățean român), cercetate pentru efectuare, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, informează unica.md cu referire la un comunicat al Poliției.

Din mijloacele de probă administrate până în prezent a rezultat faptul că una dintre persoanele în cauză, cetățean moldovean, ar fi dezvoltat numeroase conexiuni infracționale în comunitățile traficanților de droguri și substanțe psihoactive din țări ca Belgia, Olanda și Germania, în care ar fi implicat și alți conaționali, folosiți pe post de curieri, creându-și, totodată și o rețea de clienți, inclusiv pe teritoriul României.

Având în vedere rezultatele cercetărilor efectuate, la data de 29 mai a.c., sub egida EUROJUST, a fost semnat acordul privind constituirea echipei comune de anchetă între România și Republica Moldova, în scopul aflării adevărului, probării întregii activități infracționale și tragerii la răspundere penală a celor implicați.

Astfel, s-a stabilit că, în dimineața de 13 septembrie 2024, una dintre persoanele cercetate (cetățean moldovean, de 37 ani) ar fi venit din Belgia în România, la volanul unui ansamblu rutier, în care ar fi transportat, în virtutea unei înțelegeri prealabile cu conaționalul său (de 46 de ani, persoană cercetată în cauză), 10 pachete cu substanță psihoactivă 2-PEA.

 În aceeași zi, polițiștii au prins în flagrant delict două persoane, în municipiul București în timp ce ar fi manipulat, împreună cu persoana cercetată în cauză, cetățean român, de 31 de ani, substanța psihoactivă cu o valoarea de piață de 200.000 de euro, ce ar fi fost destinată comercializării.

Precizăm că această substanță, cunoscută sub denumirea generică de „drogul zombie”, are efecte devastatoare asupra sănătății și creează o dependență rapidă.

La data de 14 septembrie 2024, procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au dispus reținerea celor trei persoane, pentru 24 de ore. Ulterior, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română și Serviciul Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și jandarmilor din cadrul Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Renato Usatîi, înregistrat oficial în calitate de candidat la prezidențiale

Renato Usatîi, liderul Partidului Nostru, a fost înregistrat oficial în calitate de candidat la funcția de președinte. O decizie în acest sens a fost aprobată de către Comisia Electorală Centrală, scrie N4.md.

Până acum, singurii candidați înregistrați oficial în cursa pentru prezidențiale sunt Alexandr Stoianoglo, candidatul susținut de PSRM, și Maia Sandu, susținută de Partidul Acțiune de Solidaritate.

Durere fără margini pentru o familie de moldoveni din Italia: Copilul lor de doi ani a murit după ce a căzut într-o piscină
Articolul anterior
O femeie, beată criță la volanul unui taxi. Riscă o amendă de 125 000 de lei
Articolul următor