După fermieri, și transportatorii ies în stradă! Aceștia anunță o grevă generală

Patru organizații ale transportatorilor ar putea organiza o grevă generală, la începutul lunii octombrie. Anterior, reprezentanții ramurii au adresat o scrisoare deschisă conducerii țării, cerând audiență la premierul Dorin Recean și cereau prelungirea autorizațiilor pentru serviciile de transport auto național, elaborarea unor reglementări în privința fiscalizării activității transportatorilor, modificarea reglementărilor ce țin de borderoul de evidență a biletelor, listele de îmbarcare și metodologiei de calculare a tarifelor, scrie realitatea.md.

Guvernul comunica, urmare a adresării transportatorilor, despre faptul că măsurile care îi nemulțumesc pe pasageri sunt în beneficiul cetățenilor. Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt al cabinetului de miniștri, susținea că Executivul sprijină „concurența sănătoasă și mai multe opțiuni de deplasare pentru călători”.

Asociația Patronală a Transportatorilor Rutieri în Construcție din Republica Moldova informează că, până pe 19 septembrie 2024, nu au primit nici un răspuns de la autorități. Președintele organizației, Ian Dogotari, a precizat pentru Realitatea că instituția pe care o conduce se va alătura grevei anunțate de către Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA).

În același timp, potrivit lui Dogotari, și alte două organizații din domeniu planifică să participe la grevă.

Precizăm că, în septembrie 2024, mai multe categorii de cetățeni au anunțat proteste în centrul Capitalei. Începând cu 17 septembrie, fermierii și-au scos tehnica pe traseele țării, organizează manifestații și cer sprijin de la stat, în contextul secetei care le-a afectat activitatea și veniturile, iar veteranii de război au anunțat ă vor ieși în fața Parlamentului pe 19 septembrie, nemulțumiți de unele prevederi privind asigurarea lor cu spațiu locativ.

Accident matinal lângă Circ! Un troleibuz cu 40 de pasageri la bord, lovit de un Mercedes

Un troleibuz din Chișinău, cu circa 40 pasageri la bord, a fost lovit din spate de un automobil de model Mercedes. Impactul a avut loc în dimineața zilei de 19 septembrie, pe bulevardul Renașterii Naționale din capitală. Pentru NewsMaker, purtătoarea de cuvânt a Regiei transport electric Chișinău (RTEC) a declarat că troleibuzul a fost tamponat în timp ce staționa regulamentar în stația de așteptare a transportului public, scrie nm.md

sursa foto: www.newsmaker.md

Purtătoarea de cuvânt a Regiei transport electric Chișinău (RTEC) Felicia Rusu a declarat pentru că accidentul rutier a avut loc în dimineața zilei de 19 septembrie, în jurul orei 08:40.

„Troleibuzul circula pe ruta nr. 25 și în momentul impactului, troleibuzul staționa regulamentar în stația de așteptare a transportului public”, a precizat reprezentanta Regiei transport electric Chișinău.

Purtătoarea de cuvânt RTEC a adăugat că în salonul unității de transport erau circa 40 călători.

Nimeni nu a avut de suferit. Poliția urmează să stabilească toată cauzele producerii accidentului.

Ofițerul de presă al poliției capitalei, Svetlana Scripnic, a declarat că accidentul a avut loc pe bulevardul Renașterii Naționale din capitală.

Important pentru șoferi! Au mai fost găsite plăcuțe de înmatriculare pierdute de conducătorii auto în timpul ploilor din zilele trecute

Au mai fost găsite plăcuțe de înmatriculare pierdute de conducătorii auto în timpul ploilor din zilele trecute, informează unica.md cu referire la un anunț al Poliției.

Proprietarii sunt așteptați la sediul Inspectoratului Național de Securitate Publică (strada Doina 102) pentru a le recupera.

Un individ de 44 de ani, reținut după ce a răpit un Volkswagen parcat chiar la poarta proprietarului, în Ghidighici

Un bărbat de 44 de ani, din mun. Chișinău, a fost reținut pentru 72 de ore, după ce ar fi răpit un Volkswagen, informează unica.md cu referire la un comunicat al Poliției.


Acesta ar fi sustras mașina din localitatea Ghidighici.

Poliția a fost sesizată de proprietar, un bărbat de 67 de ani, care a comunicat că a observat lipsa autoturismului parcat în preajma domiciliului. Victima a estimat prejudiciul cauzat la sumă de 42.800 de lei.

În cadrul măsurilor speciale de investigație și urmărire penală efectuate de polițiștii de la Buiucani s-a stabilit că suspectul ar fi profitat de faptul că mașina era descuiată și cu cheile în mecanismul de pornire.

Ulterior, mașina a fost depistată deteriorată într-un câmp din localitatea Ghidighici, iar șoferul reținut.

Bănuitul nu este de la prima abatere de la lege. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă amendă în mărime de până la 67 500 de lei sau închisoare de până la 3 ani.

Accident matinal lângă Circ! Un troleibuz cu 40 de pasageri la bord, lovit de un Mercedes
Articolul anterior