Afacere cu droguri pe Telegram: Doi indivizi reținuți

Ofițerii Direcției combaterea criminalității organizate a INI, în comun cu cei de urmărire penală ai Inspectoratului de poliție Ciocana, sub conducerea procurorilor Procuraturii mun.Chișinău-Oficiul Ciocana, au deconspirat activitatea infracțională a doi bărbați de 30 de ani, suspectați de realizarea substanțelor narcotice prin intermediul aplicației Telegram, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

În urma măsurilor speciale de investigație şi a acţiunilor de urmărire penală, oamenii legii au stabilit că suspecții procurau droguri de diferite tipuri, prin intermediul aplicaţiei „Telegram”, iar altele de către consumatorii finali şi diferiţi intermediari prin metoda tranzacţiilor prin rețelele de plăţi electronice. Apoi banii erau transferaţi pe alte conturi curente înregistrate în băncile comerciale din Republica Moldova pe numele persoanelor interpuse.

În timpul percheziției la domiciliile suspecților din municipiul Chișinău a fost ridicat un laborator improvizat de creștere a drogurilor, obiecte destinate pentru consumul de droguri, ghivece cu plante de cannabis  și telefoane mobile.

Bărbații au fost reținuți pentru 72 de ore, iar conform legislației în vigoare persona culpabilă de asemenea infracțiune riscă închisoare de la 7 la 15 ani.

În continuare se întreprind acțiuni în vederea stabilirii și altor persoane implicate în acest caz.

Un fals promovat intens anunță că R. Moldova va fi atrasă în război, dacă va adera la Uniunea Europeană

Un fals promovat intens de propaaganda rusă anunță că Republica Moldova va fi atrasă în război, dacă va adera la Uniunea Europeană, scrie TV8.md

Uniunea Europeană a fost creată anume pentru a păstra pacea pe continent și pentru a preveni conflictele militare. E de la sine înțeles că afirmația este cel puțin paradoxală. La atâtea decenii de la fondarea UE, nu a existat niciun conflict de acest gen între statele membre.

O retorică ce promovează falsul este caracteristică dezinformării pro-Kremlin și a căpătat amploare de la începutul războiului de agresiune al Rusiei din Ucraina. Unii experți în securitate spun că unele efecte ale acestei narațiuni este să inducă frică populației. 

Aceștia spun că dacă vom deveni membri cu drepturi depline în UE, riscul de a intra în război e mult mai mic, decât nefiind parte a blocului comunitar.

Alertă în România, după un nou atac al Rusiei asupra Ucrainei, în apropiere de granița română

Un mesaj RO-Alert a fost emis în noaptea de marţi spre miercuri pentru zona de nord a judeţului Tulcea privind riscul căderii unor obiecte din spaţiul aerian, după ce structurile de apărare şi securitate naţională au interceptat un posibil atac al Federaţiei Ruse asupra unor obiective de pe teritoriul Ucrainei, anunţă ISU Tulcea. Au fost înregistrate 3 apeluri la numărul unic de urgenţă 112, prin care erau solicitate informaţii, scrie news.ro.

”În această noapte a fost transmis un mesaj RO-Alert pentru zona de nord a judeţului Tulcea  după ce structurile de apărare şi securitate naţională au interceptat un posibil atacat al Federaţiei Ruse asupra unor obiective de pe teritoriul Ucrainei. Mesajul transmite informaţii de avertizare şi de informare a populaţiei cu privire la posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian şi măsuri de adăpostire în cazul în care situaţia o impune. 

Reprezentnaţii ISU precizează că aceste mesaje au rolul de informare a populaţiei din zona de graniţă a României cu Uncraina despre faptul ca sunt posibile atacuri ale federaţiei şi ruse asupra teritoriului ucrainean şi ca există posibilitatea căderii unor obiecte pe teritoriului naţional. 

 De asemenea, în cursul nopţii  au fost înregistrate 3 apeluri la numărul unic de urgenţă 112, prin care se solicitau informaţii.

 ”Menţionăm că orice cetăţean care se simte în pericol ori observă ceva neobişnuit, poate apela numărul unic de urgenţă 112 pentru a cere sprijin ori ajutor”, subliniază ISU.

Precedentul mesaj care semnala riscul căderii unor obiecte ca urmare a atacurilor Rusiei în apropuierea frontierei dintre Ucraina ăi România a fost emis vineri, când patru aeronave au fost ridicate, iar o dronă ar fi intrat pentru scurt timp în spaţiul naţional.

Vremea se menține rece. Prognozele meteorologilor

Vremea se menține rece pe parcursul zilei de astăzi, dar și în următoarea perioadă, informează unica.md.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, astăzi cerul va fi variabil.

La Nord, în cursul nopții vor fi 6 grade, iar ziua cel mult 18 grade.

În centrul țării, noaptea se vor înregistra 7 grade, iar ziua 19 garde Celsius.

Iar în sudul țării, tempeaturile vor oscila între 8 grade noaptea și cel mult 20 în timpul zilei.

În următoarele zile vremea se va răci.

Un fals promovat intens anunță că R. Moldova va fi atrasă în război, dacă va adera la Uniunea Europeană
Articolul anterior