ULTIMA ORĂ! O moldoveancă, ucisă în atacul terorist de la Tel Aviv, Israel

Ultimul bilanţ al atentatului de marţi într-o staţie de tramvai din Tel Aviv indică şapte morţi şi 16 răniţi, potrivit poliţiei israeliene. Pe măsură ce ancheta avansează, ies la lumină noi detalii despre atacatori, dar şi despre victimele acestora. Identitatea persoanelor ucise a fost dezvăluită parţial de autorităţile israeliene, dar şi de presa locală. Astfel, reiese că printre victime se numără inclusiv o moldoveacă pe nume Nadia, aflată în Israel de 18 ani, scrie observatorul.ro.

Atacul a avut loc în staţia de tramvai Sderot-Ierusalim din cartierul Jaffa. Potrivit poliţiei,  doi indivizi înarmați au deschis focul încă în timp ce se aflau în tramvai şi au continuat şi după ce au ieşit, pe bulevardul Ierusalim. Atentatul, care nu fusese revendicat miercuri dimineaţă, a avut loc la începutul serii de marţi, în jurul orei 19:00 (16:00 GMT), cu puţin timp înainte ca Iranul să lanseze un atac direct asupra israelului, trăgând aproximativ 200 de rachete spre regiunea Tel Aviv.

Poliţiştii au identificat două dintre victime: Shahar Goldman, în vârstă de 30 de ani, şi Inbar Segev, de 24 de ani, cetăţeni israelieni. O altă victimă este o fată în vârstă de 17 ani, iar şase dintre răniţi sunt în stare critică. Patru au fost răniţi destul de grav, iar doi au fost răniţi uşor.

Shahar Goldman, care era dansatoare, a lăsat în urmă un soţ pe nume Tai, doi părinţi îndoliaţi şi trei surori. Inbar Segev-Vigder era proprietara unei săli de fitness şi pilates, unde lucra şi ca antrenor de CrossFit. I-au supravieţuit soţul pe nume Ya’ari, dar şi un fiu de nici un anişor. Bărbatul a povestit că tânăra ăşi ţinea în braţe bebeluşul în momentul atacului. „E un miracol că băieţelul nostru a scăpat nevătămat. Era acoperit cu sânge, dar nu a fost rănit”, spune el.

Cine sunt victimele atacul din Tel Aviv

Nadia Sokolenco, în vârstă de 40 de ani, imigrase în Israel din Republica Moldova cu 18 ani în urmă. A lăsat în urmă un soţ şi o fiică de doar 6 ani. Lucra ca manager de birou la o firmă high-tech, după ce în trecut fusese stilist. UN prieten apropiat a descris-o pentru presa locală drept „încarnarea dragostei de viaţă, a luminii şi a optimismului cosmic”.

Revital Bronstein, de 24 de ani, era pe cale să-şi obţină diploma de master în Computer Science. Înainte, studiase la o şcoală de Agricultură, unde câştigase numeroase premii. Era, de asemenea, pasionată de benzi desenate. Ilia Nozadze, cetăţean georgian de 42 de ani, era căsătorit şi avea doi copii. Lucra ca şofer de camion.

Cetăţean grec, prins în atacul sângeros

În plus, Ministerul elen de Externe a anunţat miercuri că printre victimele atacului de marţi seara de la Tel Aviv se află un „cetăţean grec, cu reşedinţa la Ierusalim”, potrivit AFP.

„Anunţăm cu profundă tristeţe că printre victimele atacului se numără un cetăţean grec, cu reşedinţa la Ierusalim”, se arată într-un scurt comunicat al ministerului grec, care transmite sincere condoleanţe familiei şi rudelor victimei.

Potrivit poliţiei, unul dintre agresori era înarmat cu o puşcă, iar celălalt avea un cuţit. Aceştia au fost identificaţi ulterior drept Muhammad Khalef Saher Rajab şi Hassan Muhammad Hassan Tamimi. Niciunul dintre ei nu avea permis de şedere în Israel.

Un nou fals circulă în mediul online: În Moldova vor fi arse gunoaie aduse din România și Ucraina

În legătură cu informațiile apărute recent în spațiul public cu privire la un „ordin” primit de primăriile din țară și mai multe ONG-uri  pe poșta electronică referitor la construcția de incinerare a deșeurilor în mai multe raioane, Ministerul Mediului aduce la cunoștință că acestea sunt FALSURI, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial

”Ministerul a sesizat organele competente pentru a investiga sursa acestor informații mincinoase și pentru a lua măsurile necesare împotriva celor care le difuzează.

Vă îndemnăm să verificați întotdeauna sursele de informație și să consultați canalele oficiale de comunicare ale Ministerului Mediului pentru a obține date corecte și actualizate cu privire la activitățile și inițiativele noastre.”, se arată în comunicat.

Israelul l-a declarat „persona non grata” pe secretarul general al ONU, Antonio Guterres

Ministrul israelian de externe Israel Katz a anunțat că a decis să îl declare „persona non grata” pe Antonio Guterres, secretarul general al ONU și să îi interzică să intre în Israel, scrie hotneews.ro.

Katz a afirmat că a luat decizia ca urmare a comentariilor făcute de secretarul general al ONU după ce Iranul și-a lansat noul atac cu rachete asupra teritoriului israelian marți seara.

„Orice persoană care nu poate condamna fără echivoc atacul mârșav asupra Israelului nu merită să pășească pe pământ israelian”, a transmis Katz.

„Acesta este un Secretar-General care încă nu a denunțat masacrul și atrocitățile sexuale comise de criminalii Hamas pe 7 octombrie, și nici nu a condus niciun efort de a-i declara o organizație teroristă. Un Secretar-General care acordă sprijin teroriștilor, violatorilor și criminalilor de la Hamas, Hezbollah, Houthi, și acum Iran – fanionul terorismului global – va fi amintit ca o pată pe istoria ONU”.

„Israelul va continua să își apere cetățenii și să își mențină demnitatea națională, cu sau fără Antonio Guterres”, a conchis ministrul de externe al Israelului într-un mesaj publicat pe rețeaua „X”.

Gest uimitor! Alergătorii „Run for Children” au adunat 370.753 de lei, pentru a construi speranța unei CASE pentru o familie cu 5 copii

Pe 29 septembrie, a avut loc cea de-a zecea ediție Chisinau Marathon 2024, cea mai impresionantă competiție de alergare a anului, organizată de sporter.md.

”De șase ani, participăm la acest eveniment cu echipa „Run for Children!

În acest an, echipa noastră a unit în cursa bunătății 345 de alergători, toți având același scop: să contribuie la schimbarea vieților copiilor.

Apreciem deschiderea și implicarea celor 23 de echipe corporative, precum și a celor 22 de alergători individuali, reușind astfel să acumulăm 370 753 de lei

Ne-au fost alături patroni, prieteni, sportivi de performanță, atleți și amatori, toți uniți de dorința de a face o faptă bună.

Am alergat pentru a clădi speranța unei CASE pentru Maria, Gheorghe și cei 5 copii ai lor. Părinții duc o viață grea și plină de provocări, trăiesc în casa unei familii din localitate, plecată peste hotare, lucrează doar tata, cu ziua, iar mama e în concediu de maternitate.

Colegii noștri au intervenit atunci când părinții erau în culmea disperării, nu mai vedeau lumina de la capătul tunelului, iar copiii erau în risc de separare.

Acum, situația este ținută sub control de autoritățile locale și de specialiștii noștri, care monitorizează constant familia, psihologul face ședințe de consiliere cu mama și o îndrumă în educația și creșterea copiilor. 

Maria e mult mai liniștită acum, când știe că este sprijinită și călăuzită de colegii noștri. Pentru a înlătura riscurile de separare, familia ar avea nevoie de o casă a lor, ca să se simtă în siguranță. Doar în propria lor locuință, vor simți siguranță și mai multă stabilitate.”, spun organizatorii.

Companiile responsabile social, care și-au încurajat și motivat angajații să facă parte din echipa „Run for Children”: KAUFLAND MOLDOVA, VICTORIABANK, CEGEKA, ENDAVA, LACTALIS, CAPAROL, AGROPROFI, RADISSON BLU LEOGRAND HOTEL, COURTYARD BY MARRIOTT, EFRIM ROŞCA ASOCIAȚII, AVON, MEDFAMILY, TRIGOR AVD, GLADEI ȘI PARTENERII, MOLDECO, MixBOOK, FUNDAȚIA FELICIA, SAFEGUARD GLOBAL, STEFANINI, TV8, TECHQUARTER, PURATOS, TC GROUP, TRAVOD.

”Sunteți EROII copiilor! Împreună am reușit să ținem 5 copii ACASĂ și să le asigurăm o copilărie mai liniștită! Această locuință e mai mult decât un acoperiș deasupra capului, e speranța într-un viitor mai bun și mai sigur pentru familia lor. Suma rămasă va fi folosită pentru copiii în risc de separare, în familiile în care necesitățile sunt urgente.”, mai spun organizatorii.

Un nou fals circulă în mediul online: În Moldova vor fi arse gunoaie aduse din România și Ucraina
Articolul anterior