Olesea Sveclă despre copilăria departe de mama:”Nuștiu dacă această rană poate fi închisă!”

Rar o vezi pe actrița Olesea Sveclă atât de emoționată. Însă în noul episod #usideschise cu Aura, aceasta și-a dat frîu liber emoțiilor. Devenind vizibil emoționată, Olesea cu lacrmi în ochi ne-a povestit cum a fost copilăria e departe de mama. „Este o rană care nu poate fi ușor închisă, oricât de mult mi-aș dori”, a spus aceasta în un interviu emoționant.

Deasemenea aveți ocazia să îi cunoașteți părinții, deoarece am stat și cu ei la discuții. Da și să vedeți un lc turistic superb din Moldova. Vizionare plăcută!

Vlad Codreanu:”Așa mi-a reușit să slăbesc peste 47 kilograme!”

Interpretul Vlad Codreanu și-a schimbat total corpul. Acesta a reușit să slăbească peste 47 de kilograme în ultima perioadă. Și-a dorit demult această schimbare și se bucură că în sfârșit i-a reușit această performanță. „Mă întreabă tot mai mulți care este secretul, eu însă pot să spun că nimic fenomenal în asta nu este. Operația aceasta mi-a schimbat viața spre bine”, a spus acesta în cadrul ultimului episod #stilunic!

Doi ani de CARBON: De la recorduri naționale la performanțe mondiale

Filmul CARBON, deținătorul a șase trofee obținute la Gala Cineaștilor 2024 și a mai multor premii la concursuri internaționale, a împlinit doi ani de la premiera națională. Producția cinematografică a fost lansată pe 4 octombrie 2022, la Palatul Național, iar de atunci, filmul a reușit să stabilească patru recorduri naționale.

Printre acestea se numără: Cele mai multe proiecții în cinematografele din țară – peste 1500, Cel mai mare număr de spectatori de la independență încoace – peste 150 de mii și Cea mai lungă perioadă de proiecție în cinematografe – 24 de luni. De asemenea, producția cinematografică a fost proiectată în cele mai multe orașe din Republica Moldova, 50 la număr. Recordul privind cea mai lungă perioadă de
proiecție în cinematografe este comparabil și la nivel mondial, cu unele dintre cele mai de succes filme din istoria cinematografiei. Renumitele blockbustere Titanic și Avatar au fost proiectate în cinematografe doar timp de 12 luni și jumătate.

CARBON a depășit și granițele Moldovei, fiind proiectat în mai multe orașe din întreaga lume, unde a fost vizionat de moldovenii din diasporă. Totuși, aceste eforturi nu au fost suficiente pentru a ajunge la toți doritorii. De aici a apărut ideea unei mari lansări online și de a stabili trei recorduri mondiale. În acest mod, premiera online a filmului CARBON se va transforma într-un eveniment istoric și va plasa Moldova pe harta internațională a cinematografiei.

Astfel, pe 16 noiembrie, la ora 21:00 (ora Moldovei), filmul își propune să adune în fața micilor ecrane peste 355.000 de spectatori concomitent, pentru a stabili recordul „Cea mai mare premieră online”. Pe lângă asta, numele fiecărui spectator va fi inclus în genericul de final al filmului, contribuind astfel la stabilirea altor două recorduri mondiale: „Cele mai multe nume în titlurile de final” și „Cele mai
lungi titluri de final”.

Participarea este simplă și accesibilă: cumpără un bilet online de pe site-ul CarbonFilm.md și urmărește producția cinematografică în ziua lansării online. Hai să stabilim împreună trei recorduri mondiale!

Filmul CARBON a cucerit inimile spectatorilor, fiind recunoscut la nivel național și internațional. La prestigiosul „San Sebastian International Film Festival” din Spania, CARBON a fost selectat oficial în categoria New Directors. De asemenea, a fost recompensat cu Premiul Publicului atât la Transilvania International Film Festival din România, cât și la Romanian Filmuseum din München, Germania, consolidându-și statutul de favorit al spectatorilor. La nivel național, CARBON a riumfat la Gala Cineaștilor 2024 din Republica Moldova, unde a obținut șase trofee.

Producția cinematografică, în regia lui Ion Borș, relatează povestea unui tânăr tractorist pe nume Dima, care pornește într-o aventură absurdă, plină de situații penibile. Acțiunea are loc în Moldova anului 1992, în nemijlocita apropiere de zonele fierbinți ale conflictului de pe Nistru, unde tânărul se ciocnește de indiferența, goana după profit și prostia oamenilor care îl înconjoară. Din toată această poveste, Dima învață un lucru important –„să fie om!”, o lecție care, în cele din urmă, reușește să-i schimbe viața.

Peste 150 de funcții vacante, în 35 de autorități și instituții publice

Oportunitățile de angajare și de desfășurare a stagiilor în sectorul public vor fi prezentate joi, 10 octombrie, la Târgul de cariere, organizat la Guvern. Vizitatorii sunt așteptați între orele 10:00 și 16:00, în holul Casei Guvernului, intrarea centrală, informează unica.md conform comunicatului emis de Guvernul Republicii Moldova.

În total, la Târg vor fi expuse peste 150 de funcții vacante, în 35 de autorități și instituții publice – Cancelaria de Stat, ministere și agenții subordonate Executivului. 

Posibilități de angajare sunt atât în funcții publice de conducere, cât și de execuție, în diverse domenii: economie, justiție, tehnologii informaționale, comunicare, protecție socială, resurse umane și altele. Vizitatorii vor putea afla informații referitoare la specificul funcțiilor vacante, procedura de angajare, precum și avantajele activării în sectorul public.

Persoanele care vor să facă parte din echipa care construiește Moldova Europeană sunt îndemnate să acceseze platforma cariere.gov.md, unde sunt publicate toate funcțiile vacante și detaliile despre sarcinile de bază, condițiile participării la concurs, salariu și modalitatea de depunere a documentelor.

În cadrul evenimentului, va fi prezentat și Programul de stagii plătite în serviciul public, destinat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 29 de ani. Sunt disponibile 93 de locuri de stagiu, în 27 de autorități publice. Tinerii stagiari vor primi o bursă lunară de 3000 de lei și, ulterior, se vor putea angaja fără concurs. Dosarele pot fi remise prin intermediul platformei www.stagii.gov.md, înregistrarea fiind deschisă până la 15 octombrie 2024.

Prima ediție a Târgului de cariere în sectorul public a fost organizată de Guvern în luna ianuarie 2024. La aceasta au participat circa 500 de persoane, fiind propuse peste 200 de funcții libere.

Olga Manciu:”De câteva ori am fost pe punctul de a divorța. Acesta a fost motivul!”
Articolul anterior
Vlad Codreanu:”Așa mi-a reușit să slăbesc peste 47 kilograme!”
Articolul următor