Video/Uraganul Milton, precedat de tornade: sudul Floridei a fost măturat miercuri de mai multe vortexuri distrugătoare

Mai multe tornade s-au format şi au măturat miercuri sudul peninsulei americane Florida, care aştepta cu îngrijorare trecerea uraganului Milton, informează presa americană.

Atunci când Milton va ajunge la ţărm, condiţiile vor fi favorabile apariţiei unor tornade în centrul şi sudul Peninsulei Florida, inclusiv departe de locul în care uraganul urmează să atingă uscatul, avertiza Serviciul Naţional american de Meteorologie (NWS).

Zeci de înregistrări video postate pe reţele de socializare surprind tonade în comitatul Broward, în care se află Fort Lauderdale, imediat la nord de Miami, şi au fost preluate de presă.

În total, au fost emise 53 de alerte.

Peste 12 milioane de persoane, 2.400 de şcoli şi 170 de spitale ar putea să fie afectate de aceste tornade, cu rafale de vânt de până la 110 kilometri pe oră.

Puternicul uragan Milton urma să se abată asupra Floridei în noaptea de miercuri spre joi.

În aproximativ 15 comitate, situate în principal pe coasta de vest a peninsulei, s-a ordonat evacuarea.

MAN îndeamnă moldovenii să voteze „DA” la referendum. Ceban: Această șansă care ni s-a oferit nu trebuie ratată

Partidul Mișcarea Alternativă Națională, în frunte cu Ion Ceban, îndeamnă cetățenii moldoveni să iasă la urne și să voteze „DA” la referendumul privind aderarea Moldovei la Uniunea Europeană, fapt anunțat în cadrul unei conferințe de presă.

„Ideea de integrare europeană a Republicii Moldova a fost introdusă în Programul Politic încă de la crearea Partidului MAN.
Acest deziderat nu trebuie folosit doar în campaniile electorale, ci trebuie să devină idee națională, așa cum am propus de la bun început.

Pentru aceasta, Partidul MAN desfășoară o campanie de informare a cetățenilor din toată țara despre beneficiile aderării la Uniunea Europeană. Această șansă care ni s-a oferit nu trebuie ratată sub nicio formă, chiar dacă mulți cetățeni s-au dezamăgit de felul în care este guvernată țara. Alegerea pe care o facem este pentru viitor, iar viitorul va aparține celor care vor avea capacitatea de a îndeplini, în mod profesionist, toate obiectivele și condițiile în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova”, a menționat Ion Ceban, președintele MAN.

Referendumul constituțional privind aderarea țării noastre la UE va avea loc în aceeași zi cu alegerile prezidențiale, pe 20 octombrie curent. Cetățenii vor răspunde la întrebarea „Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”. Cetățenii vor putea răspunde cu „DA” și „NU”.

15 partide din Moldova au fost înregistrate în calitate de participanți în acest sens. 13 cu opțiunea „DA”, iar alte două partide cu opțiunea „NU”.

Percheziții de amploare la Orhei. Preliminar, primarul și viceprimarii orașului ar fi fost reținuți

Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) au descins vineri, 11 octombrie, la Orhei, într-un dosar pornit pe faptul coruperii pasive și încălcării modului de gestionare a mijloacelor financiare ale partidelor politice. Ofițerul de presă al CNA, Angela Starinschi, a declarat pentru Realitatea.md că sunt vizați mai mulți funcționari publici.

„CNA și procurorii efectuează acțiuni de urmărire penală la Primăria municipiului Orhei într-un dosar pornit pe faptul coruperii pasive și încălcării modului de gestionare a mijloacelor financiare ale partidelor politice sau ale fondurilor electorale. Sunt vizați mai mulți funcționari publici ”, a declarat Angela Starinschi.

Preliminar, potrivit surselor Pulsmedia.md, ar fi fost reținut primarul orașului Orhei, Tatiana Cociu, dar și viceprimarii.

Reprezentanții CNA precizează că după finalizarea acțiunilor procesuale vor reveni cu detalii despre persoanele bănuite.

VIDEO. Cel mai emoționant moment de la concertul lui Gabriel NEBUNU

Aseară, interpretul Gabriel Nebunu și-a susținut primul concert solo care a avut loc la ARENA CHIȘINĂU. Acompaniat de orchestra Fraților Advahov și concert regizat de minunata Alla Donțu, acesta a făcut furori.

Cei peste 4000 de oamenii prezenți la spectacol s-au distrat pe cinste și au distribuit pe rețele momentele frumoase. A avut și invitați speciali: concert prezentat de Andreea Marina, iar alături de el pe scenă a urcat interpretul român Fuego, dar și alți invitați dragi. Desigur nu au lipsit cei de la Zâmbărele cu un număr fantastic!

Când pot intra cei care dețin cetățenia românească, în SUA, fără vize? Ambasadorul român în Statele Unite a prezentat calendarul
Articolul anterior
Gabriel Nebunu:”A început numărătoarea inversă…”
Articolul următor