Minorul dispărut ar fi fost răpit

Băiatul de 10 ani, din Anenii Noi, care a dispărut în dimineața zilei de ieri și a fost găsit la circa 7 km de casă, ar fi fost răpit. Iar poliția anunță că a reținut un suspect. Este vorba de un bărbat de 49 de ani, din aceeași localitate cu băiatul, care în momentul localizării copilului se afla alături de el. 

„Băiatul este la domiciliu împreună cu părinții și urmează să beneficieze de asistența psihologică a specialiștilor. Urmează, inclusiv, efectuarea expertizei medico-legale, pentru a determina starea de sănătate a copilului, dar și audierea minorului în condiții speciale”, informează IGP.

Percheziții de amploare la Orhei. Preliminar, primarul și viceprimarii orașului ar fi fost reținuți

Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) au descins vineri, 11 octombrie, la Orhei, într-un dosar pornit pe faptul coruperii pasive și încălcării modului de gestionare a mijloacelor financiare ale partidelor politice. Ofițerul de presă al CNA, Angela Starinschi, a declarat pentru Realitatea.md că sunt vizați mai mulți funcționari publici.

„CNA și procurorii efectuează acțiuni de urmărire penală la Primăria municipiului Orhei într-un dosar pornit pe faptul coruperii pasive și încălcării modului de gestionare a mijloacelor financiare ale partidelor politice sau ale fondurilor electorale. Sunt vizați mai mulți funcționari publici ”, a declarat Angela Starinschi.

Preliminar, potrivit surselor Pulsmedia.md, ar fi fost reținut primarul orașului Orhei, Tatiana Cociu, dar și viceprimarii.

Reprezentanții CNA precizează că după finalizarea acțiunilor procesuale vor reveni cu detalii despre persoanele bănuite.

În Capitală va avea loc Festivalul Etniilor, iar pe unele străzi din oraș va fi suspendat traficul rutier

Sâmbătă, 12 octombrie, în municipiul Chișinău va avea loc Festivalului etniilor, ediția a XXIII-a. Potrivit organizatorilor, evenimentul se va desfășura în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”, pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, tronsonul cuprins între strada Mitropolit Gavriil Bănulescu – Bodoni și Sfatul Țării.

Prin urmare, Primăria Municipiului Chișinău informează că în perioada 11 octombrie 2024, ora 22:00 – 12 octombrie 2024, ora 23:59, va fi suspendat traficul rutier pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, tronsonul cuprins între str. Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni și str. Sfatul Țării, str. Tricolorului, tronsonul cuprins între bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și str. Mitropolit Dosoftei, str. Maria Cebotari, tronsonul cuprins între str. Anatol Coropceanu și str. Mitropolit Dosoftei, cu redirecționarea acestuia pe străzile adiacente.

Totodată, în perioada menționată, circulația transportului public va fi organizată după cum urmează:

Pe data de 12 octombrie 2024

pe perioada sistării circulației rutiere pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, tronsonul cuprins între str. Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni și str. Sfatul Țării

Troleibuze:

  • traseul rutelor nr. 1, 5 și 8 se modifică după cum urmează: tur – de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni, str. București, str. Alexei Șciusev, str. Mihai Viteazul, str. Columna, str. Henri Coandă, Piața Dimitrie Cantemir și în continuare pe traseele stabilite, retur – de pe   bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. Alexei Șciusev, str. București, str. Ciuflea, bd. Constantin Negruzzi și în continuare pe traseele stabilite;
  • traseul rutei nr. 4 se modifică după cum urmează: tur – pe traseul stabilit, retur – de pe str. Vasile Lupu pe str. Constantin Stere, str. Mihail Kogălniceanu, str. Serghei Lazo, str. Alexei Mateevici, str. Alexandr Pușkin, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit;
  • traseul rutei nr. 22 se modifică după cum urmează: tur –  de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. Alexei Șciusev, str. București, bd. Dacia și în continuare pe traseul stabilit, retur – de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni, str. București, str. Alexei Șciusev, str. Mihai Viteazul, str. Columna, str. Henri Coandă, Piața Dimitrie Cantemir și în continuare pe traseul stabilit;
  • traseul rutei nr. 34 se modifică după cum urmează: tur – de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni, str. București, str. Alexei Șciusev, str. Mihai Viteazul, str. Columna, str. Henri Coandă, Piața Dimitrie Cantemir și în continuare pe traseul stabilit retur – de pebd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. Alexei Șciusev, str. București, str. Ciuflea.
  • Autobuze:
  • traseul rutei nr. 9 se modifică după cum urmează: tur – de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. Alexei Șciusev, str. București, str. Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni, str. Mihail Kogălniceanu, str. Alexandr Pușkin, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit; retur – de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni, str. București, str. Alexei Șciusev, str. Mihai Viteazul, str. Columna, str. Henri Coandă;
  • itinerarul rutei nr. 11 se modifică după cum urmează: de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. Mitropolit Gavriil Bănulescu – Bodoni, str. București, str. Alexei Șciusev, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit;
  • traseul rutei nr. 26 se modifică după cum urmează: tur – de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. Alexei Șciusev, str. București, str. Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni, str. Mihail Kogălniceanu, str. Alexandr Pușkin și în continuare pe traseul stabilit, retur – de pe str. Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni pe str. București, str. Alexei Șciusev, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit;
  • traseul rutei nr. 46 se modifică după cum urmează: tur – de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni, str. București, str. Alexei Șciusev, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit, retur – de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. Alexei Șciusev, str. București, str. Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni, str. Mihail Kogălniceanu, str. Alexandr Pușkin, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit.
  • Conducătorii auto sunt îndemnaţi să se conformeze cerințelor agenților de circulație, să manifeste răbdare și disciplină în trafic, fără abateri de la Regulamentul circulației rutiere.

Incendiu puternic într-un apartament din Chișinău. Corpul neînsuflețit al unei femei, găsit de pompieri

O femeie de 58 ani din Capitală a murit, după ce s-ar fi intoxicat cu fum. Potrivit reprezentanților Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), corpul neînsuflețit al femeii a fost găsit de pompieri în această noapte, în jurul orei 00:40, când au intervenit să stingă un incendiu.

„La 11 octombrie, ora 00:40, la Dispeceratul „Centru” de la 112 a parvenit informația despre producerea unui incendiu într-un apartament de pe strada Vadul lui Vodă nr. 62.

În rezultat au ars bunurile materiale din interiorul unei odăi (12 m2) și antreu, ulterior de către pompieri în baie a fost depistat cadavrul proprietarei care se presupune că s-a intoxicat cu produse ale arderii și fum”, a declarat pentru Realitatea.md ofițerul de presă al IGSU, Liliana Pușcașu.

Cauza izbucnirii incendiului, dar și prejudiciul material cauzat, urmează să fie stabilite.

Legenda tenisului, Nadal, își confirmă retragerea!
Articolul anterior
Situația la frontieră în 24 de ore
Articolul următor