O femeie a murit după ce a căzut de la înălțime. Ce spune Poliția

O femeie de 74 de ani a murit după ce a căzut de la etajul patru al unui bloc de locuit din sectorul Râșcani al municipiului Chișinău.

Potrivit șefului Serviciului de presă al Poliției Capitalei, Natalia Stati, tragedia a avut loc în seara zilei de 15 octombrie, pe strada Bogdan Voievod, transmite unica.md, cu referire la Știri.md.

Oamenii legii au constatat că în urma traumelor suferite din cauza căzăturii, femeia a murit. În urma examinării, medicul legist nu a depistat urme de violență decât cele caracteristice căderii de la înălțime.

Femeia este locuitoare a blocului locativ, iar martorii spun că aceasta s-ar fi aruncat singură de la balcon.

Autoritățile au inițiat o anchetă pe acest caz pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs tragedia.

Percheziții matinale la Bălți. Cinci microbuze cu mascați de la “Fulger” au intrat în oraș

Cinci microbuze cu ofițeri din Batalionul cu Destinație Specială “Fulger” au intrat în Bălți pentru a desfășura percheziții în cadrul unei acțiuni de contracarare a fraudării alegerilor prezidențiale și referendumului din 20 octombrie. Descinderile sunt inițiate de Procuratură și Inspectoratul Național de Investigații. În vizorul oamenilor legii sunt membrii și activiștii Blocului Politic “Victorie”, scrie www.nordnews.md

Locuitorii sectorului Botanica nu vor avea apă caldă, timp de două zile. Adresele vizate

Mai mulți consumatori din sectorul Botanica al Capitalei nu vor avea, în perioada 17-18 octombrie curent, apă caldă menajeră. Pitrivit responsabililor, motivul sistării constă în schimbarea sectorului defectat cu diametrul nominal (DN) 800 mm din bulevardul Decebal, 16, cât și schimbarea robinetelor de evacuare a aerului cu DN 100 mm pe conducta cu DN 1000 mm din str. Haltei, 6/2.

Sistările vizează următoarele blocuri locative:

  • bulevardul Decebal, 3, 6, 19;
  • strada Dimineții, 48;
  • strada Plaiului, 2;
  • strada Nicolae Titulescu, 1, 1/2;
  • strada Iulius Cezar, 1;
  • strada Haltei, 21/2.

Incident revoltător la Ciocana! O femeia a fost bătută în plină stradă de către soț. Aceasta a ajuns în stare gravă la spital

La data de 13 octombrie, Dispeceratul comun de urgență al IMSP CNAMUP a recepționat de la IP „Serviciul național unic pentru apelurile de urgență 112”, la ora 15:17, un apel pentru acordarea asistenței medicale de urgență unei femei de 28 ani, pe motiv ,,agresată”, infoemează UNICA.MD, cu referire la Centrul Național de Asistență Urgență Prespitalicească.

Echipa de asistență medicală urgentă din cadrul SAMU Ciocana a ajuns în 7 minute la adresa indicată unde a depistat pacienta agresată în stradă de către soț. La interogare, femeia a spus că a fost lovită cu pumnii și picioarele. În timpul acordării asistenței medicale de urgență, soțul pacientei refuzând transportarea acesteia la spital a dat dovadă de un comportament neadecvat, devenind agresiv și a spart cu capul fereastra laterală a ambulanței.

Echipa de asistență medicală urgentă a solicitat ajutorul poliției care a sosit și a reținut agresorul. Organele de drept urmează să stabilească toate circumstanțele incidentului.

Pacienta în stare gravă a fost preluată de către altă echipă de asistență medicală urgentă și transportată la IMSP IMU și internată cu „Politraumatism. Traumă cranio-cerebrală. Comoție cerebrală. Fractură multiplă de coaste III-VII pe stânga. Contuzia țesuturilor moi a abdomenului, membrelor superioare și inferioare (13.10.2024)”.

IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească condamnă orice fel de acțiuni, care expun membrii echipelor AMU la riscuri în timpul deservirii solicitărilor. Vă comunicăm că în perioada lunilor ianuarie – octombrie 2024 au fost înregistrate peste 170 cazuri de agresiuni ale echipelor AMU, dintre care 144 verbale și 26 fizice.

În acest sens, IMSP CNAMUP condamnă orice act de agresiune și violență, asupra echipelor de asistență medicală urgentă, care sunt la datorie non-stop și îndeplinesc în situații dificile munca, activând cu profesionalism, devotament, empatie față de pacienți cu pericol eminent pentru sănătatea acestora, salvându-le viața.

Percheziții matinale la Bălți. Cinci microbuze cu mascați de la “Fulger” au intrat în oraș
Articolul anterior