Judocanii moldoveni au cucerit 14 medalii la Campionatul Balcanic Under 23

Judocanii moldoveni au cucerit 14 medalii la Campionatul Balcanic Under 23, care s-a desfășurat la Kosovoș, scrie vb.md.

Potrivit Comitetului Olimpic și Sportiv, cu medalii de aur s-au ales Vladimir Iacomi (60 kg), Alexandru Moraru (66 kg), Andrian Veste (73 kg), Ciprian Grinineț (81 kg), Mihail Latîșev (90 kg) și Oxana Diacenco (+78 kg). O altă medalia de aur a fost câștigată în concursul pe echipe (masculin și feminin).

Medalii de argint au fost adjudecate de Maxim Baltat (66 kg), Renat Croitoru (73 kg) și Vadim Ghimbovschi (90 kg), iar Robert Cebotarean (73 kg), Ghenadie Chyzhevskyi (90 kg), Aihan Nasibov (100 kg) și Sindi Vainshetein (52 kg) au urcat pe treapta a treia a podiumului de premiere.

Mai multe edificii din Capitală, inclusiv blocuri și instituții publice, au fost conectate la agentul termic

„Termoelectrica” S.A. a demarat procedura de conectare la agentul termic către consumatorii din întreg municipiul Chişinău încă de la începutul săptămânii trecute. Decizia a venit în contextul în care temperaturile aerului exterior au înregistrat sub opt grade Celsius, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Totodată,  potrivit legislației, gestionarii fondului locativ au obligația de a prezenta către „Termoelectrica” S.A. Mecanismul de repartizare a consumului de energie termică.

Procedura de conectare la agentul termic este foarte simplă și durează maximum câteva ore. Astfel, în cazul consumatorilor care doresc să beneficieze de energie termică pentru încălzirea imobilelor, este necesar ca administratorul blocului să prezinte la Termoelectrica o solicitare de conectare a agentului termic și fișa tehnică de pregătire a instalațiilor de utilizare a energiei termice.

Primele obiecte care beneficiază de încălzire sunt cele din sfera învățământului: instituții de educație timpurie, şcoli, gimnazii, licee şi şcoli-internat, cât și instituțiile medicale.

Potrivit Termoelectrica, printre consumatorii care primesc deja căldură se numără 118 grădinițe, nouă școli, 11 instituții medicale, 26 de blocuri locative, 16 case particulare și 69 de agenți economici.

Patru candidați la prezidențiale care au acumulat mai puține voturi decât semnături: Printre aceștia se numără și Natalia Morari

Patru candidați la alegerile prezidențiale au obținut la scrutinul din 20 octombrie mai puține voturi decât numărul semnăturilor de susținere pe care le-au prezentat la Comisia Electorală Centrală pentru a fi înscriși în competiția electorală. Cei patru sunt: Tudor Ulianovschi, Natalia Morari, Andrei Năstase și Octavian Țîcu. Primii trei au candidat independent, iar ultimul, din partea blocului „Împreună”, transmite IPN.

Potrivit datelor preliminare după prelucrarea a 99,3% din procese-verbale la alegerile din 20 octombrie, Octavian Țîcu are 14,2 mii de voturi, Andrei Năstase și Natalia Morari – peste 9 mii de voturi, iar Tudor Ulianovschi – aproape 8 mii de voturi.

Pentru a fi înregistrați în cursa electorală, candidații au trebuit să adune și să prezinte la CEC între 15 și 25 de  mii de semnături de la susținători.

Stoianoglo, favorit în stânga Nistrului, după procesarea totală a voturilor

Majoritatea alegătorilor din stânga Nistrului și-au dat votul pentru candidatul susținut de Partidul Socialiștilor, Alexandr Stoianoglo. După procesarea tuturor proceselor verbale din regiune (30), acesta a acumulat 35,41%. Pentru Maia Sandu, candidata PAS, au votat practic cu 10 la sută mai puțini – 25,21%, iar pentru Irina Vlah – 15,70%, transmite IPN.

Pentru Victoria Furtună și-au dat votul 7,41%, aceasta fiind urmată de Renato Usatîi cu 7,16%. Pentru Vasile Tarlev au votat 5,88%, Ion Chicu a acumulat 1,21% din sufragii. Nu au acumulat nici 1% din voturi patru candidați: Natalia Morari – 0,81%, Octavian Țîcu – 0,52%, Andrei Năstase – 0,40% și Tudor Ulianovschi – 0,31.

În stânga Nistrului s-au prezentat la vot peste 16 mii de alegători, majoritatea fiind femei – 54,35%. Cei mai mulți alegători au avut vârsta cuprinsă între 56 și 65 de ani, urmată de cei din categoria 36-46 de ani. Iar tinerii, de la 18 la 25 de ani, au constituit doar 5% din votanți.

La nivel național, după prelucrarea a 98,47%, Maia Sandu este lider cu 42,04% din voturi, iar pe locul doi este Alexandr Stoianoglo, cu 26,27%.

Potrivit Codului Electoral, în cazul în care niciunul dintre candidații la funcția de președinte nu întrunește cel puțin jumătate din voturile alegătorilor care au participat la alegeri, se organizează al doilea tur de scrutin pentru primii doi candidați stabiliți în ordinea descreșterii numărului de voturi obținute în primul tur. Al doilea tur de scrutin are loc la 2 săptămâni de la data primului tur de scrutin.

Mai multe edificii din Capitală, inclusiv blocuri și instituții publice, au fost conectate la agentul termic
Articolul anterior