37 de șoferi au fost prinși băuți la volan, în acest weekend

37 de conducători auto au fost înlăturați de la volanul vehiculului, fiind depistați în stare de ebrietate, cei mai mulți se aflau în stare de ebrietate cu grad avansat. În localitatea Cișmea, raionul Orhei. Mai mulți șoferi au fost depistați circulând cu viteză, informează unica.md cu referire la un comunicat al Poliției.

Un bărbat de 27 de ani din Chișinău, aflat la volanul unei Toyota, a fost surprins deplasându-se cu #116_km/h prin localitate.
Un bărbat de 33 de ani din raionul Florești, conducea un Volkswagen cu #115_km/h.
Un bărbat de 37 de ani din Chișinău, aflat la volanul unui BMW, a fost fixat cu aceeași viteză de #115_km/h.
Un șofer de 33 de ani din raionul Telenești, conducea o Toyota cu #111_km/h.
Un bărbat de 37 de ani din raionul Telenești, conducea un Mercedes cu #111_km/h.

Șoferii urmează a fi sancționați cu amendă de la 2250 la 2500 de lei, cu suspendarea exercitării dreptului special de a conduce vehicule pe un termen de la 30 la 45 de zile.

Poliția îndeamnă conducătorii auto să respecte regulile de circulație rutieră și să adapteze viteza la condițiile de drum, pentru a preveni tragediile rutiere. Siguranța tuturor depinde de responsabilitatea fiecăruia.

Alți 1.975 au depășit au depășit regimul de viteză stabilit pe sectorul de drum;
– 547 nu au respectat indicatoarele rutiere de prioritate și semnalele de interzicere a semafoarelor;
– 59 au primit sancțiuni pentru încălcarea regulilor de folosire a centurii de siguranţă;
– 536 au oprit mijlocul de transport în locuri interzise;
– 123 conduceau vehiculul fără a fi supus reviziei tehnice anuale și în lipsa poliței de asigurare de răspundere civilă auto;
– 92 de conducători auto au fost amendați pentru neacordarea priorității legale pietonilor sau cicliştilor.

Polițiștii de patrulare au intervenit în 339 cazuri, solicitări parvenite la Serviciul Unic 112.

Primăria din Bălți a redus programul de lucru pentru economisirea energiei electrice

Primăria municipiului Bălți a decis să modifice programul de lucru al angajaților pentru a reducere consumul de energie electrică în contextul stării de urgență, scrie IPN.

Potrivit unei dispoziții semnate de primarul Alexandr Petkov pe 13 ianuarie 2025, noul program intră în vigoare imediat și stabilește un interval orar fix, între 08:00 și 16:30, cu o pauză de masă de 30 de minute, între 12:00 și 12:30.Decizia vine ca răspuns la recomandările Comisiei pentru Situații Excepționale, din 27 decembrie 2024, prin care au solicitat autorităților publice să adopte măsuri pentru economisirea resurselor energetice.Primăria a suspendat, de asemenea, toate graficele individuale de lucru stabilite anterior.Autoritățile locale mulțumesc cetățenilor pentru înțelegere și colaborare în această perioadă, subliniind că măsurile adoptate au scopul de a sprijini funcționarea eficientă a instituției în condiții dificile.Primarul a subliniat că măsura este temporară și adaptată situației excepționale.

Crește consumul de energie: Astăzi a constituit cu 18% mai mult decât ieri

Energocom estimează pentru astăzi o creștere cu 18% a consumului de energie electrică pe malul drept al Nistrului, în comparație cu ziua de duminică, transmite IPN.

Cifra este mai mare și decât lunea trecută, cu 2%.

Energocom informează că a rezervat capacitatea comercială necesară la hotarul cu România, pentru a suplimenta cererea internă de electricitate cu importuri.Astfel, pentru data de 13 ianuarie, Republica Moldova își va asigura necesarul de energie electrică de la centralele de termoficare din Chișinău și Bălți, de la instalațiile locale de energie regenerabilă, precum și cu electricitatea importată, pe bază de contracte bilaterale și de pe bursă, notează sursa.

Republica Moldova va apela marți la energie de urgență, în intervalul 16:00-19:00

Pentru 14 ianuarie se planifică un consum de energie electrică pe malul drept al râului Nistru similar cu cel din data de 13 ianuarie. Din cauza limitei de capacitate a interconexiunii cu România (cumulat pe Piața pentru ziua următoare și pe Piața intrazilnică) nu a fost posibilă rezervarea integrală a capacității, anunță Energocom, citat de IPN.

Prin urmare, în intervalul orelor 16:00-19:00, pentru a-și acoperi prognozele de consum, Republica Moldova va apela la energie de urgență.„Pentru a nu avea deconectări de energie, operatorul de transport Moldelectrica va solicita de la operatorul de transport din România Transelectrica energie ca să poată să fie acoperit necesarul de consum. Deconectări nu vom avea”, a precizat pentru IPN consilierul directorului Energocom, Victor Bînzari.Cetățenii sunt îndemnați să reducă consumul de energia electrică pentru a putea micșora presiunea pe întreg sistemul.Potrivit Energocom, restul electricității necesare pentru data de 14 ianuarie va fi livrată de centralele de termoficare din Chișinău și Bălți, de centralele de energie regenerabilă, precum și suplimentată cu energia importantă, atât în baza contractelor bilaterale, cât și de pe bursă.

Israelul a aprobat un acord de încetare a focului în Liban
Articolul anterior
Ilan Șor nu a declarat o avere de peste 10 milioane lei
Articolul următor