Cum să alegi corect florile proaspete și cum prelungești viața buchetelor/P

Florile proaspete sunt un cadou minunat pentru orice ocazie. Dar toți vor ca buchetele să reziste cât mai mult. Pentru asta, trebuie să alegeți corect plantele și să aveți grijă de ele.

Recomandări despre cum le selectați:

Anumite tipuri de flori sunt deosebit de rezistente la ofilire. De exemplu, crizantemele și orhideele rămân proaspete până la 3 săptămâni, garoafele și alstroemeria – până la 2, iar trandafirii, cu reînnoirea frecventă a apei și îngrijirea corespunzătoare, durează 10-12 zile.

În orice caz, pentru a comanda livrare flori în Chișinău, țineți cont de starea:

  • Petalelor. Nu trebuie să prezinte daune, pete și semne de decolorare. Petalele din flori proaspete sunt elastice și se potrivesc strâns unele cu altele.
  • Stiblelor. Acestea trebuie să fie elastice, fără pete întunecate, capete uscate sau urme de mucus pe tăietură.
  • Butoanelor. Este mai bine să alegeți flori cu muguri întredeschiși – vor rămâne proaspete mai mult timp. Plantele cu muguri complet deschiși se vor ofili mai repede, cu excepția orhideelor ​​și crinii, care se deschid treptat.
  • Frunzelor. Ar trebui să aibă o culoare bogată. Petele sau marginile uscate indică faptul că florile nu mai sunt proaspete.

Florile ar trebui să aibă o aromă plăcută, fără impurități. Un miros neplăcut poate indica putrezirea tulpinilor.

Dacă este posibil, verificați condițiile de depozitare. Florile trebuie să fie într-un loc răcoros, fără lumina directă a soarelui. Apa în care stau plantele trebuie sa fie curată, fără sedimente tulburii. Dacă aveți nevoie de livrare de flori, alegeți BirdsFlowers, unde sunt respectate toate standardele de depozitare și prospețimea plantelor este garantată.

Cum să păstrezi florile pentru a le prelungi prospețimea?

Este important să pregătiți corect buchetul pentru ca acesta să reziste mai mult în vază. Se recomandă tăierea tulpinii. Folosiți un cuțit ascuțit sau foarfece pentru a îndepărta până la 0,5 cm de tulpini la un unghi ușor. Aceasta crește zona de absorbție a apei.

Nu uitați că ar trebui să puneți flori numai într-o vază curată. Este recomandabil să spălați mai întâi recipientul pentru a evita posibilitatea apariției reziduurilor bacteriene – acestea provoacă ofilirea. Apa din vază trebuie turnată într-o asemenea cantitate încât să ajungă la aproximativ jumătate din tulpină. Dacă frunzele sunt situate sub nivelul apei, acestea trebuie îndepărtate.

SFAT:

Înainte de a pune buchetul în vază, înmuiați tulpinile în apă rece timp de 1-2 ore. Acest lucru va face ca plantele să arate mai proaspete. Instrucțiunile sunt simple și clare. Când cumpărați flori din Chișinău, întrebați florarii cum puteți prelungi prospețimea buchetului.

Sfaturi generale pentru ca florile să reziste mai mult:

Este important să mențineți condiții optime pentru a prelungi prospețimea florilor:

Schimbați apa cu regularitate: Se recomandă completarea cu apă nouă filtrată și decantată la fiecare 1-2 zile, spălând mai întâi vaza pentru a elimina eventualele bacterii.

Utilizați îngrășământ: Puteți achiziționa soluții speciale sau puteți amesteca 1 linguriță de zahăr și un praf de sare la un litru de apă.

Înnoiți tăieturile: Este recomandabil să tăiați tulpina la fiecare 2 zile dacă se usucă.

Evitați lumina directă a soarelui și apropierea de aparate de încălzire.

Nu trebuie să puneți flori lângă fructe. Acestea din urmă provoacă adesea ofilirea accelerată. Când plănuiți să comandați flori, aveți încredere în profesioniști. La Birds Flowers poți conta pe buchete frumoase aranjate individual, în funcție de preferințele tale, care te vor încânta cu frumusețe și prospețime pentru o lungă perioadă de timp. Alegerea florilor proaspete și îngrijirea adecvată face posibilă prelungirea duratei lor de viață și menținerea atractivității și esteticii acestora.

/P/ Acest material este un articol comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției.

Catastrofă în agricultura: Mai mult de 50% din sfecla semanată a fost distrusă de îngheț

Peste 5.500 de hectare de sfeclă de zahăr, adică mai mult de jumătate (58%) din suprafața semănată până acum, au fost total distruse de înghețurile înregistrate între 6 și 13 aprilie, anunță Asociația Producătorilor de Sfeclă de Zahăr, care reunește peste 70 de fermieri din toată țara, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial

Temperaturile extrem de scăzute, care au ajuns la nivelul solului până la -6°C, au compromis culturile aflate în stadiu fragil de dezvoltare, punând în pericol nu doar sezonul agricol, ci și viitorul acestei ramuri strategice. Pierderile directe doar din semințe depășesc 53 de milioane de lei, iar impactul total este estimat la câteva sute de milioane, riscând falimentul multor producători.

„Ținând cont de înghețurile de anul acesta, de seceta fără precedent de anul trecut, fără un sprijin ferm din partea Guvernului, riscăm dispariția acestei ramuri strategice. Fermierii sunt gata să reia lucrările, însă fără suport financiar, reluarea însămânțărilor este imposibilă”, a declarat Alexei Chiriac, președintele Asociației.

Subiectul a fost discutat și în cadrul unei ședințe la Guvern, cu participarea Prim-ministrului Republicii Moldova, care a fost informat direct despre amploarea pagubelor și riscurile iminente pentru ramura producătoare de zahăr. 

Printre măsurile urgente solicitate de fermieri se numără:

  • scutirea de TVA și taxe vamale pentru semințele importate în regim de urgență;
  • compensarea parțială a pierderilor prin Fondul de intervenție al Guvernului;
  • achitarea restanțelor la subvenții pentru 2024;
  • adoptarea în regim prioritar a Legii privind finanțarea politicii agricole.

Grav este faptul că acest nou dezastru agricol vine după un an 2024 deja marcat de pierderi masive: din cauza secetei, producătorii de sfeclă au recoltat anul trecut doar o treime din producția planificată, cu o scădere de peste 60% față de estimările inițiale.

Ramura sfeclei de zahăr susține peste 3.000 de locuri de muncă și contribuie anual cu peste 100 milioane lei la bugetul de stat, asigurând totodată 100% din necesarul intern de zahăr. Fermierii avertizează că fără măsuri concrete și rapide, ramura cultivării sfeclei de zahăr riscă să dispară, având un impact negativ colosal asupra securității alimentare, încasărilor la bugetul de stat, șomajului, dar și asupra economiei naționale a Republicii Moldova.

Meniu special și cozonaci pentru toți pacienții aflați în aceste zile în Spitalul Clinic Municipal ”Gheorghe Paladi”, cu ocazia sfintelor sărbători pascale!

Un gest simplu poate avea un impact emoțional foarte mare! De Paște, pacienții care sunt internați în aceste zile în cadrul Spitalului Clinic Municipal ”Gheorghe Paladi” se bucură de un meniu special de sărbătoare.

De asemenea, administrația instituției a oferit de Paște tuturor pacienților câte un cozonac – simbol al sărbătorii.

Această acțiune aduce un strop de bucurie și tradiție în viața celor aflați în spital în perioada sărbătorilor pascale, este un inițiativă deosebită, care aduce un plus de confort și alinare pacienților. Astfel de gesturi pot contribui la îmbunătățirea experienței pacientului în spitale și pot inspira și alte persoane să se implice în sprijinul celor aflați în nevoie.

Mulți pacienți sunt departe de familie sau se confruntă cu durere și incertitudine, iar o atenție de acest fel le reamintește că nu sunt uitați.Viața în spital e departe de ceea ce înseamnă sărbătoare. Un cozonac, o atenție caldă, aduce o mică bucurie familiară, un fragment din atmosfera caldă de acasă

Atac de proporții asupra Ucrainei în noaptea Paștelui: A fost vizate mai multe regiuni

Ucraina s-a confruntat cu un atac violent în noaptea de duminică spre luni, imediat după încheierea armistiţiului de 30 de ore declarat de ruşi. Dronele lansate de ruşi au atacat mai multe regiuni ale ţării. Anterior, ambele părţi s-au acuzat reciproc de încălcarea armistiţiului, scrie mediafax.ro.

Armata ucraineană a anunţat că atacurile cu drone s-au dezlănţuit la câteva ore după încheierea „armistiţiului de Paşte” declarat de Moscova. Forţele aeriene ucrainene au emis alerte de raid pentru regiunile Kiev, Herson, Dnipropetrovsk, Cerkasî, Nikolaiv şi Zaporojia, potrivit BBC.

Primarul oraşului Nikolaiv, Oleksandr Senkevych, a declarat că „s-au auzit explozii”, dar nu se ştie dacă sunt victime sau pagube. În primele ore ale zilei de luni, locuitorii din mai multe oraşe ucrainene, inclusiv din capitala Kiev, au fost îndemnaţi de autorităţile locale să meargă de urgenţă la adăposturile din apropiere din cauza ameninţării cu atacuri cu drone.

Armistiţiul declarat de preşedintele Vladimir Putin a expirat duminică la miezul nopţii. Ambele părţi s-au acuzat reciproc de încălcarea armistiţiului.

Preşedintele american Donald Trump a declarat duminică seară că ruşii şi ucrainenii ar putea ajunge în curând la o înţelegere. „Sperăm că Rusia şi Ucraina vor ajunge la o înţelegere săptămâna aceasta”, a spus Trump fără a oferi alte detalii.

BERD oferă țării noastre un grant de 15,4 milioane de euro pentru construcția liniei electrice aeriene Bălți-Suceava
Articolul anterior
ATENȚIE! A dispărut o fată de 15 ani! Poliția cere ajutorul oamenilor
Articolul următor
Close menu