Infecţiile urinare – când antibioticele nu te mai ajută!

Cu decenii în urmă, lucrurile erau simple: bolnavul lua antibiotice, în câteva zile infecţia ceda, iar viaţa reintra în normal. De la o vreme, însă, bacteriile care produc cistitele şi nefritele s-au adaptat la „otrăvurile” din medicamente, devenind extrem de rezistente la ele. Şi atunci a rămas o singură speranţă: revenirea la medicina naturală.

separator

De la bun început, trebuie spus că infecţiile urinare, atunci când nu sunt tratate cu cea mai mare seriozitate, pot deveni extrem de periculoase pentru sănătatea noastră. Din acest motiv, tratamentul natural nu trebuie să-l înlocuiască nicioda­tă pe cel medicamentos, prescris de medic, ci doar să-l completeze, cele două terapii fiind mult mai puternice împreună.

cistita_d02b19fcb4

În primul rând trebuie să ţii un regim alimentar alcalin, vezi mai multe detalii despre alimentele alcaline aici .

Plantele medicinale

Remediile vegetale despre care vom vorbi în con­ti­nuare au efecte excepţionale atât ca adju­vant, cât şi ca tratament de sine stătător al cistitei. Este necesar să menţionăm că aceste plante au şi efect profilactic, fiind util să fie luate pentru prevenirea recidi­velor cistitei, la intrarea în iarnă, dar şi în perioada de tranziţie de la sezonul rece la cel cald.

Tinctura de ienupăr – este printre primele opţiuni de tratament în cazul cistitei, nefritei sau pielonefritei, având un efect antibiotic pu­ter­nic şi cu un spectru larg, la care se adaugă acţiunea diuretică puternică.

index_aprofundat_index_enciclopedic_botanicIenupar_MEDIA_5

Se iau câte 3-6 linguriţe pe zi, fiecare doză de tinctură fiind diluată în minimum ju­mă­tate de pahar de apă. Tratamentul se face vreme de trei săptămâni, chiar dacă simptomele afecţiunii au dispărut complet, pentru a preveni recidivele.

Strugurii-ursului

Se folosesc frunzele acestui arbust, care conţin arbu­tină, o substanţă care în urină – cu condiţia ca aceasta să fie alcalină – se transformă într-un antibiotic foarte puter­nic şi cu spectru larg, care elimină cistita bacte­riană. Se ad­mi­nistrează sub formă de extract uscat, care este foarte bogat în prin­cipii active şi are o acţiune rapidă şi intensă.

Arctostaphylos-uva-ursi

Băile fierbinţi

Ne referim la băile de şe­zut, cu o durată de 15-20 de minute, şi care vor fi făcute la o temperatură ceva mai ridi­cată, adică de 39-40 de grade.

Aceste băi, din­colo de faptul că alină simptome cum ar fi usturimea la urina­re, durerile în zona rinichilor şi a vezicii, spas­mele în zona pelviană, senzaţia continuă de micţiune, mai au un efect foarte impor­tant: stimulează imu­ni­tatea locală.

3

Cer­ce­tările ştiinţifice au evidenţiat faptul că la o temperatură de peste 38 de grade Celsius, siste­mul imunitar este mult mai eficient în lupta sa împo­triva bacteriilor. Mai mult, pe măsură ce temperatura este mai ridicată, bac­teriile se multi­plică mai greu şi sunt mai puţin rezis­tente la acţiunea medicamentelor antiinfecţioase. Ca atare, se recoman­dă ca, măcar 7-10 zile, să se facă în fiecare seară câte o baie fierbinte, generală, sau de şe­zut. Imediat după baie, vom rămâne vreme de mini­mum patru ore la căl­dură, eventual cu zona bazinului şi cu picioarele bine învelite cu o pătură călduroasă.

sare-de-baieIar pentru ca baia să fie şi mai eficientă, putem să adăugăm în ea câteva picături de uleiuri vo­latile: uleiul volatil de cimbru, uleiul volatil de lavandă, uleiul volatil de arbore de ceai. Studiile ştiinţifice arată că acest ulei volatil atacă şi distruge bacterii cum ar fi Es­cherichia coli, stafilococul auriu, proteus (toate cele trei specii) ş.a.m.d. Oamenii de ştiinţă au observat că, pur şi simplu, în contact cu acest ulei volatil, procesele metabolice din bacterii sunt stopate, iar microorga­nis­mele patogene mor sufocate în câteva ore.

Miraculosul usturoi

Următorul trata­ment de medicină populară l-am au­zit de la un me­dic care lu­crează într-un spital univer­sitar şi care l-a testat, în dis­perare de cauză, pe pro­pria persoană. A­cest medic reuşise să contracteze o aşa-numită bacterie intra-spi­ta­licească, care se loca­lizase în vezica urinară. Pen­tru cine nu ştie, infec­ţiile intra-spitaliceşti sunt făcute – în cele mai multe cazuri – cu varietăţi ale unor bac­terii banale, dar care au dobândit o agresivitate şi o re­zis­tenţă fenomenale la an­ti­biotice.

respiratie-usturoi1

Ca atare, omul nos­tru încercase 12 anti­biotice diferite şi nu reuşise să sca­pe de cistita care îl chinuia. În ultimă instanţă, a apelat, după doi ani de suferinţă, la un trata­ment inedit cu usturoi. El a con­sumat căţeii de usturoi decojiţi, dar fără a-i zdrobi, ci întregi, înghiţindu-i cu apă ca pe pastile. A început cu un căţel de usturoi pe zi, iar în două săptă­mâni a ajuns să consume câte 16 pe zi, ad­ministraţi în aceeaşi ma­nieră. A menţinut această doză timp de 3 săptămâni, când controlul microbio­logic al urinei a arătat că aceasta era sterilă. Medicul în cauză, care nu are ca specializare urologia, ci endocrinologia, şi care nu este nicidecum un fan al medicinei naturiste, a ima­ginat acest tratament pornind de la o premiză sim­plă: căţeii de usturoi întregi nu pot fi decât parţial digeraţi, ajungând aproape întregi în colon. Acolo, principiile active ale usturoiului sunt rapid preluate de către cir­culaţia sanguină, ajungând direct în zona apa­ra­tului uri­nar. O idee simplă şi care s-a dovedit în prac­tică pur şi simplu salvatoare! Poţi aplica şi tu a­ceas­tă cură, dar asigură-te că usturoiul este din producţie internă, din soiuri tradiţionale şi fără pes­ti­cide. Aceasta, deoa­rece usturoiul de import este foarte greu suportat, mai ales în cantităţi mari, de către siste­mul digestiv. Or, sin­gura condiţie pentru a urma aceas­tă cură este ca diges­tia ta să suporte o asemenea can­titate de ustu­roi.

 Sursa

 

Medic: „Obezitatea nu e doar ce vedem în exterior”. Când corpul acumulează kilograme, inflamația este peste tot

Potrivit medicilor, ,,obezitatea nu este doar ce vedem în exterior”. Atunci când corpul acumulează kilograme peste kilograme, știm că inflamația există peste tot.

În tubul digestiv, vedem colonul atacat din toate direcțiile de această inflamație. Este unul dintre motivele pentru care există cea mai frecventă patologie la acest nivel.

„Nu s-a demonstrat care este exact factorul de risc, obezitatea sau sedentarismul, lipsa activității, sau ambele, nu știm dar sunt legate una de cealaltă”, afirmă Dr. Octavian Popescu, medic specialist chirurgie oncologică, București, conform protv.ro.

,,Obezitatea nu e doar ce vedem în exterior. Când deschidem pacienții obezi, observăm că e foarte multă grăsime și în interior și această grăsime nu e sănătoasă. Intestinul funcționează mai greu cu atâta grăsime.

Un studiu recent din 2023 a arătat că rata de pacienți tineri diagnosticați cu cancer de colon sub vârsta de 50 a crescut cu 20%, și este dublu față de 1995, când s-a făcut ultimul studiu pe această temă”.

Obezitatea este o boală, care se tratează. Prin tratamentul acesteia, scade riscul bolilor legate de obezitate, inclusiv a bolilor colonului.

Protejăm colonul prin educație fizică, mers pe jos zilnic. În interiorul colonului, găsim mușchi netezi. Au o mișcare permanentă. Mișcarea lor e activată de mișcarea întregului corp.

„Mișcarea protejează împotriva cancerului. De ce? Țesuturile sunt bine vascularizate. Circulația fiind bună, aducem oxigen fiecărei celule și nu o ține în condiții de stres, ci în condiții normale. Aceasta e un lucru, care protejează celulele”, afirmă prof. dr. Schmitz Winnenthal, medic chirurgie oncologică.

Tot prevenție activă înseamnă fibrele din alimentație, conținute de vegetale. Constipația, care se prelungește, are nevoie de sfat medical. De asemenea, sângerările trebuie investigate.

Dar, chiar dacă, nu aveți simptome, colonul trebuie investigat de rutină, prin colonoscopie. Aceasta deoarece eventualele tumori nu dor. În timpul colonoscopiei de rutină, care se face cu sedare, se pot elimina polipi. Sunt formațiuni nepericuloase, dar pe care se formează peste 95% din cancerele de colon.

„La colonoscopie se poate identifica acel polip. Se îndepărtează cu totul în țesut sănătos și sub el rămâne o mică rană, care se închide. Se trimite apoi la anatomie patologică și se analizează cu microscopul”, afirmă Dr. Octavian Popescu, medic specialist chiurgie oncologică.

După ce am curățat colonul de toți polipii, eliminăm riscul pe următorii 5 pâna la 10 ani de cancer.

Cancerul de colon incipient se poate opera cu incizii de dimensiuni mici, se reia activitatea în două săptămâni după intervenție. Dacă îl scoatem la stadiu de polip, se pot elimina la colonoscopie, și eliminăm riscul de cancer și scapi și de operație”.

Polipii scoși în timpul colonoscopiei înseamnă prevenție împotriva cancerului de colon. Nu avem program național pentru cancerul de colon, așa că investigația se face de rutină doar la cerere.


Dacă vrei să abordezi și TU un stil de viață sănătos, solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Onlin de Nutriție și Sport al Galinei Tomaș, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare corectă!

De ce scad oamenii în înălțime la bătrânețe. Totul începe de la 40 de ani. Explicația specialiștilor

Multe persoane scad în înălțime pe măsură ce avansează în vârstă. Potrivit specialiștilor, acesta este un lucru normal, care se întâmplă în timpul procesului de îmbătrânire.

Procesul începe de la 40 de an și este unul normal, conform experților. Când devine acest lucru un motiv de îngrijorare?

După 40 de ani, oamenii pierd aproximativ un centimetru în înălțime la fiecare 10 de ani, potrivit Medline Plus. Ritmul accelerează după vârsta de 70 de ani. Odată cu vârsta, oamenii ajung să piardă, în medie, între 1 și 3 centimetri.

Procesul de îmbătrânire presupune schimbări la nivelul oaselor, articulațiilor și mușchilor, supă cum a explicat Dr. Angela Catic, medic geriatru și profesor asociat la Centrul Huffington pentru Îmbătrânire de la Colegiul de Medicină Baylor.

“Discurile dintre vertebrele coloanei vertebrale pierd lichid pe măsură ce îmbătrânești, se deshidratează și, odată cu asta, pierzi puțin din înălțime”, a explicat aceasta pentru Yahoo Life.

În plus, mușchii abdominali au tendința de a slăbi în timp. Din acest motiv, multe persoane au o postură cocoșată și devin mai scunde la bătrânețe.

În cazul femeilor, pierderea osoasă poate fi grăbită de menopauză. Acest lucru se întâmplă “din cauza pierderii efectelor protectoare ale estrogenului asupra oaselor”, potrivit Dr. Arashdeep Litt, medic intern la Spectrum Health.

Ce problemă de sănătate provoacă pierderea în înălțime

O altă problemă care cauzează pierderea în înălțime este osteoporoza. Afecțiunea se dezvoltă în momentul în care densitatea minerală osoasă și masa osoasă scad. Un alt motiv este atunci când structura sau calitatea osului suferă modificări. Rezistența oaselor poate fi, astfel, redusă, iar riscul de fracturi e mai mare.

Din cauza osteoporozei, pot apărea fracturi de compresie a coloanei vertebrale. Acestea sunt, de fapt, mici rupturi la vertebrele coloanei, motiv pentru care “în multe cazuri, oamenii nici nu-și dau seama că se întâmplă acest lucru”.

Dacă o persoană pierde în înălțime 3 sau mai mulți centimetri, medicul va suspecta că aceasta suferă de osteoporoză. Diagnosticul poate fi confirmat printr-un test de densitate osoasă.

Pentru a reduce riscul de pierdere a înălțimii odată cu vârsta, dr. Catic a spus că acest lucru poate fi prevenit prin respectarea unui stil de viață sănătos.

Mai exact, este nevoie de sport regulat pentru a menține oasele cât mai puternice, dar și de o dietă bogată în calciu și vitamina D. Fumatul, consumul excesiv de alcool și de cofeină trebuie evitate, deoarece reprezintă factori de risc pentru dezvoltarea de osteoporoză.

sursa

Soluția „miraculoasă” și ieftină pentru dinți și gingii sănătoase, recomandată în momente de criză

Îngrijirea orală poate fi foarte costisitoare pentru mulți oameni ai planetei. Deși poate părea banal, o periuță și o pastă de dinți sunt lux pentru cei din colțurile sărace ale lumii. Ca să nu mai vorbim despre mersul la stomatolog. Chiar și pentru ei există o soluție ieftină și eficientă pentru a avea grijă de dantura lor, scrie presa română.

Un stomatolog britanic de top recomandă o soluție temporară pentru cei care au probleme cu dinții și gingiile și nu au acces imediat la servicii medicale: gargara cu apă cu sare. „În momentele în care accesul la îngrijirea stomatologică poate fi dificilă din cauza listelor de așteptare sau a altor limitări, menținerea unei sănătăți orale bune devine crucială. Din fericire, o practică simplă și eficientă, care vă poate ajuta să vă păstrați dinții și gingiile sănătoase este să faceți zilnic gargară cu apă sărată. Aceste remediu oferă numeroase beneficii, fiind o soluție temporară când îngrijirea dentară profesională nu este disponibilă”, a spus medicul, conform Mirror.

Stomatologul a subliniat și beneficiile gargarei cu sare făcute zilnic. „Apa sărată are proprietăți antibacteriene naturale care pot ajuta la uciderea bacteriilor dăunătoare din gură, care provoacă acumularea plăcii, ceea ce duce la diferite probleme cum ar fi carii și boli ale gingiilor”. Disconfortul cauzat de inflamația gingiilor este atenuat de această apă de gură făcută acasă, care ajută și la vindecarea rănilor bucale minore.

„Soluția salină ajută la curățarea zonei și la prevenire infecțiilor, promovând o vindecare mai rapidă”, a mai transmis doctorul. Apa sărată poate ajuta la menținerea unui nivel echilibrat al pH-ului în gură, creând un mediu mai puțin propice dezvoltării bacteriilor și acidității care pot dăuna smalțului dentar, dar și la reducerea inflamațiilor din gât.

Bărbaţii timizi sunt mai buni în pat!
Articolul anterior
S-a deschis filiala Life +. Ce vârstă ai, acea reducere o iei!
Articolul următor