Meniul de Paşti de la MasterChef! Iată reţetele!

Dacă doreşti ca de Paşti să ai pe masă un meniu recomandat de cei trei juraţi de la MasterChef, notează şi încearcă reţetele pe care aceştia le recomandă şi le vor prepara la rândul lor de sărbători.

separator
grila-primavara-protv-masterchef

Cătălin Scărlătescu: Pulpa de berbec la cuptor

Ingrediente: o pulpă de berbec, 3 capaţâni de usturoi, 3 linguri de muştar, sare de mare grunjoasă, piper proaspăt măcinat.

Preparare: usturoiul se bagă la cuptor, într- o tavă, iar după ce s-a copt, se stoarce miezul, se pisează şi se amestecă bine cu muştarul. Cu pasta obţinută se unge bine pulpa, apoi se dă la cuptor, la 110 grade, timp de 4 ore, acoperită cu o folie. După 4 ore se îndepărtează folia, se condimentează cu sare şi piper şi se dă din nou la cuptor, neacoperită, la 180 de grade, cam 23 de minute (până se rumeneşte). Se serveşte cu o salată verde proaspată.

catalin-scarlatescu-pulpa-de-berbec

Sorin Bontea: Pulpa de miel pe pat de legume

Ingrediente: pulpa de miel fără os, ulei, muştar Dijon, pesmet alb, vin alb sec, rozmarin proaspăt, pătrunjel proaspăt, cimbrişor, salvie, sare de mare, piper proaspăt măcinat; pentru patul de legume – morcov, ceapă, ţelină, o frunză de dafin, 2 căţei de usturoi, două linguri de miere, piper, cimbrişor, muştar, sare.

Preparare: pulpa se strânge ca o ruladă şi se leagă cu o sfoară. Se dă cu sare şi piper şi se prăjeste în tigaie, în ulei, două minute pe toate părţile. Se lasă să se răcească, apoi se unge cu muştarul amestecat cu puţin vin alb şi se dă prin pesmentul combinat cu toate ierburile aromatice tocate mărunt (salvia trebuie să fie în proporţie mai mică, pentru că este mai amară).

Se face într-o tavă un pat din legumele tăiate cuburi mari, frunza de dafin, căţeii de usturoi, câteva boabe de piper, crenguţele de rozmarin rămase şi cimbrişor. Peste acestea se aşază carnea. Se dă la cuptor la 170-180 de grade cam 40 de minute. La final, se scoate carnea, iar legumele se amestecă bine cu muştar, miere, sare şi piper şi se mai dau puţin la cuptor, să se gratineze.

pula-de-miel-sorin-bontea

 

Sorin Dumitrescu: Tartă cu leurdă, spanac şi brânză de capră

Ingrediente: două legături de ceapă verde, un snop de spanac, 3-4 legături de leurdă proaspătă, 250 g brânză de capră, un ou, 200 g făină, 100 g unt, o linguriţă de sare fină, 40 ml apă, nucşoară.

Preparare: se pun făina, sarea şi untul într-un bol şi se adaugă apa încet, încet. Se amestecă totul până se obţine un aluat omogen, care se lasă la frigider cam 30 de minute. Între timp, se pregăteşte umplutura. Într-o oală se pun un cub de unt, ceapa verde, spanacul şi leurda întregi şi se amestecă, apoi se adaugă un strop de apă.

Se acoperă cu un capac şi se lasă 5 minute, apoi se opreşte focul. Se scurg verdeţurile, se toacă la cuţit, se amestecă bine cu brânză rasă şi oul şi se condimentează cu nucşoară, sare şi piper după gust. Se întinde aluatul, apoi se aşază în forma aleasă. Se dă la cuptor 15 minute la 160 de grade, apoi se scoate aluatul, se adaugă umplutura de verdeţuri şi brânză şi se dă la cuptor pentru alte 10 minute.

sorin-dumitrescu-tarta-pasti

Sursa

Olade. Trei secrete pentru a le găti

Oladiile sunt un fel de combinatie între clătite și pancakes-uri.

Ingrediente:

  • ouă – 2 buc.
  • chefir – 300 ml.
  • zahăr – 1 lingură.
  • ulei de floarea soarelui – 1 lingura.
  • sare – 1/4 linguriță.
  • sifon – 0,5 linguriță.
  • făină – 220 gr. (+ 2-3 linguri)

Iată cele 3 secrete

  1. Încălzește chefirul.
  2. Ordinea ingredientelor (în special sifon).
  3. Puteți lăsa să stea 5-10 minute pentru ca sifonul să aibă timp să reacționeze.

Mod de preparare

  • Combinați chefirul, ouăle, zahărul și sarea.
  • Pune tigaia la foc mediu.
    Este necesar să-l încălziți astfel încât degetul coborât să fie fierbinte, dar tolerabil (se amestecă în mod constant și asigurați-vă că ouăle nu se coagulează)
  • Adăugați făina, bateți până se omogenizează. Cantitatea de făină depinde de grosimea chefirului.
  • Dacă este lichid, aveți nevoie de 3 linguri în plus. Aluatul trebuie să curgă foarte încet din lingură
  • Adăugați sifon, amestecați, apoi turnați ulei.
  • Nu mai puteți amesteca și mai amestecați aluatul.
  • Turnați ulei într-o tigaie încălzită și puneți 1 lingură.
  • Se prăjește până se rumenește.

Gogoșari în oțet – o rețetă delicioasă care se gătește rapid

Vă prezentăm o rețetă de gogoșari gustosi ce se gatesc destul de repede. Acesti gogosari sunt foarte populari la mesele noastre de sarbatoare. E o reteta de pe gatesceu.ro verificata si experimentata in timp, nu am dat gres niciodata, sunt crocanti si au un gust dulce-acrisor. E un aperitiv apreciat de toti.

Se spala gogosarii, se scoate semintele si cotorul si se taie felii in 4-5 bucati.

Preparam marinada: punem intr-un vas mai adinc la fiert apa, uleiul, otetul, zaharul, piperul negru boabe, frunza de dafin, amestecam totul si saram dupa gust.

Cand incepe sa fiarba punem si usturoiul feliat.

Si o parte din gogosarii taiati.

Dupa ce incepe sa fiarba mai lasati la foc mediu pentru inca 6-8 minute la fiert toate ingredientele, amestecand uneori. Apoi luam un borcan, din timp spalat si sterilizat, punem la fundul borcanului o frunza de telina si cu o lingura luam cate 2-3 bucati de gogosar si umplem borcanul, punem si un pic din marinada.

Punem capacul la borcan, le intoarcem cu capacul in jos si le astupam cu ceva cald, asa procedam si cu partea de gogosari ramasa.

Dupa ce au stat borcanele o zi sub o plapuma calda, le depozitam in camera pentru conservatii. Sunt gata marinati cam peste o luna.
Pofta Buna!

Rețetă de cartofi prăjiți fără ulei. Delicioși și nu fac rău organismului

Rețeta de e cartofi prăjiți în albuș de ou este ideală pentru cei care țin dietă, pentru copii, dar și pentru cei care vor să evite uleiul. Pentru a face această mîncare avem nevoie de doar 5-7 cartofi medii și două albușuri de ou. Nu uita de sare, piper și boia dulce.

Primul pas este să curătăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem felii subțiri. Într-un bol punem albușurile de ou și condimentele, după gust, iar apoi amestecăm. Cartofii tăiați se trec apoi prin compoziția obținută.

Într-o tavă în care punem hârtie de copt vom așeza cartofii, lâsând preparatul la cuptor timp de 15 minute, la 200-220 de grade. Asta este tot. Poftă bună!

Greșelile pe care le facem când gătim cartofii prăjiți

Mare atenție la cartofii pe care îi alegi. Când mergi la cumpărături, verifică fiecare cartof să nu fie moale sau să nu prezinte lovituri. Dacă vrei să faci cartofi prăjiți este indicat să-i alegi pe cei albi. Cartofii nu trebuie aruncați direct în tigaie! Înainte, ei trebuie puși într-o oală cu apă rece timp de o oră pentru a îndepărta amidonul, care poate fi periculos.

Alege o tigaie subțire, cu acoperire non-aderentă sau o tigaie din oțel sau fontă cu fundul gros. Dacă faci cartofi prăjiți în ulei, încinge tigaia și apoi pune cartofii. Condimentele trebuie adăugate la sfârșit. Dacă pui sare peste cartofi în timp ce sunt pe foc, sarea va scoate apa din cartofi, iar aceștia nu vor mai face crustă.

Cartofii sunt o sursă bună de vitamine și minerale, în special vitamina C, vitamina B6, potasiu și magneziu. Cartofii au foarte puține grăsimi și 0% colesterol. Ei reglează digestia și ne pot ajuta să slăbim. Aceștia conțin multe fibre. Acestea normalizează tranzitul intestinal, reduc simptomele indigestiei, constipației sau diareei și pot calma balonarea și flatulența.

sursa

Vlad Plahotniuc și-a scos familia din anonimat! Cum arată soția și copiii lui!
Articolul anterior
Eugen Doga, în conflict cu Igor Dodon
Articolul următor