O mâncare cu puține grăsimi și un gust proaspăt care se face în mai puțin de jumătate de oră.
Ingrediente
4 piepți de pui dezosați, fără piele
zeama de la 2 lămâi
2 linguri ulei de măsline
1 linguriță fulgi de ardei iute
3 căței de usturoi, zdrobiți
200g de cușcuș
85g de stafide
250ml supă fierbinte de pui
85g de măsline verzi fără sâmburi
400g de năut din conservă, scurs
2 linguri de pătrunjel tocat
Mod de preparare
1. Aplatizează piepții de pui tăindu-i orizontal până aproape de capătul mai gros și deschizându-i ca pe o carte (vezi pașii în numărul de iunie 2013). Amestecă zeama de lămâie, uleiul de măsline, fulgii de ardei iute și usturoiul. Pune jumătate peste pui și marinează 15 minute.
2. Între timp, pune cușcușul și stafidele într-un bol și toarnă peste supa fierbinte. Acoperă bolul cu folie alimentară și lasă-l 5 minute.
3. Încinge tigaia-grill sau o tigaie nonaderentă. Scoate puiul din marinată și frige-l câte 4 minute pe fiecare parte până e auriu și făcut.
4. Amestecă cușcușul cu o furculiță și adaugă măslinele, năutul, pătrunjelul și restul de marinată (nu cea în care a fost carnea). Asezonează și servește lângă pui.