Celebrităţi care s-au sinucis

Luni, 10 august, lumea a aflat cu tristețe că marele actor Robin Williams a murit. Acesta suferea de depresie și dependență de alcool. Dacă bănuielile anchetatorilor se adeveresc, cazul lui Robin Williams va completa lista deja lungă a actorilor faimoși care s-au sinucis.

separator

640px-Marilyn_Monroe_-_publicityMarilyn Monroe (1926-1962) este una dintre cele mai cunoscute actrițe ale secolului XX și imaginea-simbol a anilor ’50-’60. Moartea ei, din 1962, este și astăzi un subiect controversat : după o carieră extraordinară la Hollywood, Marilyn Monroe, suferind de depresie, s-a sinucis la 36 de ani luând o supradoxă de barbiturice. Cu privire la moartea ei s-au făcut numeroase speculații, una dintre cele mai răspândite teorii ale conspirației fiind că actrița ar fi fost ucisă.

george_for_SupermanGeorge Reeves (1914-1959) a fost primul actor care a jucat în televiziune rolul lui Superman, în programul Aventurile lui Superman, lansat în 1951. Acesta este cel mai cunoscut rol al său, însă Reeves a apărut și în alte producții faimoase precum Gone with the wind (1939) sau From here to eternity (1953). Reeves a murit în 1959; se pare că s-ar fi sinucis prin împușcare, însă circumstanțele morții sale nu au fost elucidate cu certitudine.

heath-ledger-the-jokerHeath Ledger (1979-2008) a devenit cunoscut la Hollywood în anii 2000 după rolurile din A knight’s tale (2001), Frații Grimm (2005), Brokeback Mountain (2005, pentru care a fost nominalizat la Oscar), Casanova (2005) ș.a. În 2008, cu câteva luni înainte de lansarea celui mai bun film al său, The Dark Knight, în care a interpretat excelent dificilul rol al Jokerului, Heath Ledger a fost găsit mort în apartamentul său din New York. Actorul a murit din cauza unei supradoze (accidentale sau nu) de medicamente. Ledger a primit postum Globul de Aur și Oscarul pentru rolul din The Dark Knight.

Diana BarrymoreDiana Barrymore (1921-1960), născută în cea mai faimoasă familie de la Hollywood, s-a lansat în lumea teatrului și cinematografiei din tinerețe, ea având șansa să devină o actriță extraordinară. Însă cariera ei a luat sfârșit după doar trei ani (și șase filme) din cauza problemelor personale și a drogurilor. Până la moartea sa, în 1960, actrița s-a străduit să-și refacă viața, însă severa depresie de care suferea a împins-o, în cele din urmă, spre sinucidere (supradoxă de alcool și somnifere).

Elvis Presley

Elvis Presley – Regele rock&roll-ului este unul dintre cei mai importanţi artişti din istoria muzicii. A murit în urma unei supradoze de calmante care i-a fost fatală şi pe fondul bolii de inimă de care suferea. A fost găsit  decedat pe 16 august 1977 în baia casei în care locuia. Există încă controverse privind moartea sa. Unii cred că e vorba de un accident, în timp ce alţii cred că s-a sinucis.

alexander-mcqueenAlexander McQueen – Designerul britanic Alexander McQueen a fost găsit fără suflare pe 11 februarie 2010. Cunoscut pentru creaţiile sale ieşite din comun, preferate de vedete precum Sarah Jessica Parker, Naomi Champbell, Kate Moss şi Lady Gaga, Alexander a se pare că nu a putut trece peste moartea mamei sale cu câteva luni în urmă şi şi-a pus capăt zilelor la vârsta de 40 de ani.

Sursa http://www.historia.ro/, http://www.acasatv.ro/, http://www.eva.ro/

Dubai va investi 35 de miliarde de dolari pentru construirea celui mai mare aeroport din lume

Conducerea din Dubai a aprobat un proiect de 128 de miliarde de dirhami (35 de miliarde de dolari) pentru construirea unui nou terminal de pasageri la Aeroportul Internaţional Al Maktoum din emirat, care îl va face de cinci ori mai mare decât principalul aeroport internaţional din Dubai şi cel mai mare din lume, scrie G4Media.ro.

”Aeroportul Internaţional Al Maktoum se va bucura de cea mai mare capacitate din lume, ajungând până la 260 de milioane de pasageri”, potrivit şeicului Mohammed bin Rashid Al Maktoum, conducătorul Dubaiului şi prim-ministrul Emiratelor Arabe Unite.

Aeroportul Internaţional Dubai a deservit anul trecut 86,9 milioane de pasageri, fiind al doilea cel mai mare din lume după Aeroportul Internaţional Hartsfield-Jackson din Atlanta, SUA.

Toate operaţiunile de pe Aeroportul Internaţional Dubai, în prezent al doilea cel mai aglomerat din lume ca trafic de pasageri, vor fi transferate acestuia în următorii ani, se arată în comunicat, adăugând că noul aeroport va avea 400 de porţi de avioane şi cinci piste paralele.

”Noile tehnologii aviatice vor fi folosite pentru prima dată în sectorul aviaţiei”, a adăugat acesta.

Centrul de presă din Dubai a distribuit redări digitale ale aeroportului planificat, care au arătat imagini futuriste ale infrastructurii aeroportuare extinse, terminale enorme şi design-uri cu aspect de era spaţială.

Aeroportul se va afla în Dubai South, la capătul sudic al strălucitoarei capitale comerciale a Emiratelor Arabe Unite, care este în curs de dezvoltare imobiliară şi logistică.

În jurul aeroportului va fi construit un oraş complet nou, despre care conducătorul Dubaiului a spus că va crea cerere de locuinţe pentru un milion de oameni.

Actualul aeroport internaţional principal din Dubai se află la capătul de nord al emiratului, ceea ce înseamnă o schimbare dramatică probabilă a modelelor de trafic şi a planurilor de transport pentru călători, odată ce noul hub de călătorie va deveni complet funcţional.

Noul oraş din jurul aeroportului ”va găzdui companiile de top din lume în sectorul logisticii şi al transportului aerian. Construim un nou proiect pentru generaţiile viitoare, asigurând o dezvoltare continuă şi stabilă pentru copiii noştri şi copiii lor. Dubai va fi aeroportul lumii, portul său, nodul său urban şi noul său centru global”, a spus şeicul Maktoum.

Şeicul Ahmed bin Saeed Al Maktoum, CEO al companiei aeriene emblematice din Dubai, Emirates Airline, a postat imagini pe X cu el însuşi, cu conducătorul Dubaiului, privind planurile pentru noile dezvoltări.

”Al Maktoum International va fi noua casă a @emirates, @flydubai şi a tuturor companiilor aeriene partenere care conectează lumea către şi dinspre Dubai. Investim pentru a oferi cele mai bune experienţe de călătorie viitoare, cele mai bune capacităţi logistice din lume şi pentru a contribui la agenda economică D33 a Dubaiului”, a scris el, referindu-se la Emirates Airline şi la filiala sa low-cost FlyDubai.

Agenda D33 a Dubaiului îşi propune să dubleze dimensiunea economiei oraşului până în 2033, atrăgând mai multe investiţii, talente şi diversificare economică.

Aeroportul Internaţional Al Maktoum, care poartă şi numele de Dubai World Central (DWC), este proiectat să acopere 27 de mile pătrate când va fi finalizat.

Pe lângă capacitatea proiectată de 260 de milioane de pasageri anual, îşi propune să aibă şi o capacitate de 12 milioane de tone de marfă pe an.

”Prima fază” a proiectului este aşteptată să fie gata în 10 ani, cu o capacitate de a găzdui 150 de milioane de pasageri anual, a spus CEO-ul Emirates.

“Este mai bine să fii în UE!”. Premierul polonez Donald Tusk afirmă că peste cinci ani Polonia va fi mai bogată decât Marea Britanie

Premierul polonez Donald Tusk a promis miercuri, cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la aderarea țării sale la UE, că peste cinci ani venitul pe cap de locuitor al Poloniei va fi peste cel al Marii Britanii, țară care a părăsit Uniunea Europeană în 2020, devenind primul stat din istorie care s-a retras din UE.

Într-un mesaj pe platforma de socializare X (ex-Twitter), Tusk a făcut aceste remarci în contextul în care Marea Britanie are loc o “dezbatere aprinsă” provocată de previziunile Băncii Mondiale, potrivit cărora venitul pe cap de locuitor va fi mai mare în Polonia decât în Marea Britanie în 2025.

“Și vă promit acest lucru: la cea de-a 25-a aniversare, polonezii vor fi mai bogați decât britanicii. Este mai bine să fii în UE!“, a spus Tusk, cel care a fost președinte al Consiliului European în perioada desfășurării referendumului privind Brexit și în etapa negocierilor de retragere a Regatului Unit din UE.

Un raport publicat în luna ianuarie de Cambridge Econometrics la solicitarea primarului Londrei arată că economia britanică este cu aproape 140 de miliarde de lire sterline mai mică din cauza Brexitului. De asemenea, alte cercetări indică faptul că economia britanică este cu 2,5% mai mică decât ar fi fost în cazul în care tabăra “Remain” ar fi câștigat referendumul, potrivit CaleaEuropeană.ro.

Datele Băncii Mondiale arătau în urmă cu trei ani că PIB-ul pe cap de locuitor a fost de 44.979 dolari în Marea Britanie și 34.915 dolari în Polonia. Estimările indicau că Polonia – dacă își va menține creșterea medie anuală de 3,6% – va depăși Marea Britanie până în 2030.La data de 1 mai 2004 a avut loc cel de-al cincilea val de extindere din istoria UE, când zece țări au aderat la UE: Republica Cehă, Cipru, Estonia, Letonia, Lituania, Malta, Polonia, Slovacia, Slovenia și Ungaria. Aceasta a fost cea mai mare extindere din punctul de vedere al populației și al numărului de țări, momentul fiind denumit colocvial “Big Bang”.De atunci, UE s-a mai extins în 2007, cu aderarea României și a Bulgariei, și în 2013, prin aderarea Croației.

sursa

Morți și răniți la Odesa, după un nou atac cu rachete balistice

Noaptea trecută, armata rusă a atacat centrul Odesei. Trei persoane au fost ucise, printre care un polițist. Precizările au fost făcute de șeful administrației militare al regiunii Odesa Oleg Kiper. Alte trei persoane au suferit răni, una din ele se află în stare gravă la spital. 

Atacul asupra Odesei a fost efectuat cu rachete balistice, potrivit lui Oleg Kiper. În consecință au fost ucise trei persoane, inclusiv un polițist. Încă trei persoane au suferit răni. 

Primarul de Odesa Ghenadii Truhanov a spus că urmare a atacului au fost avariate clădiri rezidențiale și infrastructura civilă.

Publicația locală Dumskaia a menționat că una dintre cele trei victime, care au suferit răni, se află la spital în stare extrem de gravă. Potrivit sursei, urmare a atacului, a fost avariat inclus oficiul reprezentanței din Odesa a Comisarului Radei Supreme a Ucrainei pentru drepturile omului, transmite Newsmaker

Partea rusă deocamdată nu a comentat atacul. Amintim că, în seara zilei de 29 aprilie trupele ruse au lansat un prim atac cu rachete asupra Odesei. Publicația Dumskaia a scris că urmare a atacului au fost ucise 5 persoane, iar peste 30 au suferit răni, printre acestea – doi copii și o femeie însărcinată.

Irina Bivol:”Am fost cele mai bune prietene până la 14 ani. Acum încercăm să revenim la ce a fost cândva”!
Articolul anterior
Exclusiv! Vezi cine e alesul fiicei Irinei Bivol !
Articolul următor