Ingrediente:
10 ouă crude, golite de gălbenuş şi albuş, cojite un pic deasupra, astfel încât să rămână oul întreg
150 gr de şuncă sau carne afumată
10 măsline, fără sâmburi
100 gr mazăre conservată
20 boabe mazăre conservată
20 gr gelatină
400 gr bulion de găină
½ ardei dulce (roşu)
½ ardei dulce (galben)
pătrunjel verde
Mod de preparare:
Dizolvă gelatina în 100 ml apă fiarta şi las-o să se închege bine. Alege câteva frunzuliţe de pătrunjel, spală-le şi aşază câte 1-2 frunze în ouăle golite, în cofraj. Ardeiul dulce se taie în cubuleţe, la fel procedează şi cu şunca (sau dacă vrei, carnea afumată). După aceea, pune boabele de mazăre şi porumb, apoi măslinele tăiate în jumătate (sau mai mărunt, alegi tu). Deasupra pune iar câteva frunzuliţe de pătrunjel.
Dacă gelatina s-a dizolvat bine, amestec-o în bulionul fierbinte de găină (pune-l la foc şi adu-l până aproape de fierbere, dar să nu fiarbă totuşi).
Pe rând, deasupra pătrunjelului, pus la sfârşit în fiecare ou, toarnă bulionul obţinut până umplem toate ouăle. Apoi pune cofrajul cu cele 10 ouă umplute, la frigider pentru întărire (2-3 ore).
Când scoţi ouăle din frigider, cojeşte-le cu atenţie şi aşază-le pe o farfurie. Pot fi servite imediat după ce le-ai decocojit.
Reţetă oferită de Ina, cititoare unica.md
Dacă eşti o bucătăreasă desăvârşită, împărtăşeşte-ţi cu cititoarele noastre talentul, expediindu-ne pe
retete@unica.md
o reţetă de mâncare ce i-a impresionat pe cei din jurul tău. Iar pentru veridicitate, ataşeză şi poze din procesul pregătirii bucatelor. În emailul pe care ni-l expediezi, te rugăm frumos să îţi indici şi numele deplin!