Irina Shayk l-a părăsit pe Cristiano Ronaldo!

Despărţirea lui Cristiano Ronaldo de Irina Shayk a fost evocată tot mai mult zilele acestea de mass-media spaniolă, iar reacţiile celor doi par să confirme ce scriu ziarele. Fotbalistul a mers luni la Zurich, la gala decernării Balonului de Aur, însoţit doar de mama şi fiul său, iar în discursul de mulţumire a omis-o pe frumoasa rusoaică, potrivit romaniatv.net.

separator
10411142_10153091432822164_7305689804345680870_n

La rândul ei, aceasta a preferat să meargă în vacanţă pe o insulă exotică şi, deşi a fost foarte activă pe reţelele de socializare, postând destule poze incendiare, nu l-a amintit deloc pe Ronaldo.

10933990_10153031863919866_2247512421786519218_n 10933883_10153029585684866_400320762002873781_n

Sursa

 

Statuie nouă în onoarea Reginei Elisabeta şi a câinilor ei, înălțată în Anglia

Un nou monument se înalţă în Oakham, Anglia, aducând un omagiu Reginei Elisabeta a II-a şi câinilor săi din rasa corgi, potrivit Smithsonian Mag. Realizată de sculptorul londonez Hywel Pratley, această statuie de bronz înaltă de aproximativ 2 metri surprinde esenţa afecţiunii reginei pentru animalele ei de companie.

Dezvelit în ziua care ar fi fost cea de-a 98-a aniversare a sa, monumentul serveşte drept un tribut durabil pentru domnia Reginei Elisabeta a II-a, care a durat peste 70 de ani până la trecerea ei în nefiinţă în 2022, la vârsta de 96 de ani.

Amplasată în afara bibliotecii din Oakham, statuia o înfăţişează pe Elisabeta purtând coroana şi stând în mod măreţ în haina ei de stat, cu un corgi de bronz odihnindu-se la picioarele ei. Zona înconjurătoare, împodobită cu vegetaţie abundentă, serveşte drept un cadru potrivit pentru acest simbol durabil al regalităţii şi prieteniei. Proiectul, condus de Sarah Furness, locţiitorul regal al Rutland-ului, a fost realizat prin donaţii generoase, totalizând 125.000 de lire sterline, conform Mediafax.

Pratley, sculptorul din spatele acestei capodopere, a lucrat cu migală la statuie timp de mai multe luni, inspirându-se din numeroasele fotografii care surprind demnitatea regală şi prezenţa caldă şi maternă a reginei. Pentru a insufla autenticitate în lucrarea sa, Pratley a primit chiar şi câini corgi reali în atelierul său, permiţându-le să pozeze alături de modelele din lut.

Ceremonia de dezvelire a atras atât demnitari, cât şi entuziaşti ai rasei corgi, cu peste 40 de corgi din Liga Corgi din Ţara Galilor care s-au alăturat festivităţilor. După ceremonie, o paradă i-a condus pe câini la Castelul Oakham, accentuând şi mai mult legătura profundă dintre Elisabeta a II-a şi iubitele sale animale de companie.

Acest tribut monumental serveşte drept primul memorial permanent pentru cel mai longeviv monarh al Marii Britanii, simbolizând moştenirea sa durabilă şi legătura profundă pe care a împărtăşit-o cu companionii săi loiali. Atentia lui Pratley la detalii şi dedicarea sa pentru capturarea esenţei reginei asigură că generaţiile viitoare vor putea admira şi aprecia acest simbol plin de emoţie al regalităţii şi prieteniei canine în anii ce vor urma.

Rusia: Membrii unei cunoscute trupe, arestaţi de poliţie în plin concert pentru purtarea de ,,simboluri naziste”

Membrii unei cunoscute trupe ruseşti de heavy metal, Korrozia Metalla, au fost arestaţi de poliţie în plin concert la Nijni Novgorod şi inculpaţi cu privire la ”propaganda simbolurilor naziste”, anunţă autorităţile, relatează AFP.

”Ofiţeri de poliţie, cu susţinerea Gărzii Naţionale, au arestat trei membri ai unui grup de muzică într-un club la Nijni Novgorod”, a anunţat sâmbătă seara într-un comunicat poliţia regională.

Cei trei membri ai trupei, în vârstă de 19, 42 şi 57 de ani, sunt acuzaţi de ”propagandă sau expunere publică de accesorii sau simboluri naziste”, o infracţiune pedepsită cel mai adesea cu o amendă sau cu o scurtă perioadă de detenţie administrativă.

Poliţia anunţă că a confiscat tricouri şi cărţi ”cu simboluri interzise”.

Potrivit directoarei trupei, Maria Runova, intervievată de agenţia oficială rusă de presă Tass, simbolurile respective sunt ”foste simboluri slave”.

În imagini de la concert difuzate pe reţele de socializare, apar forţe de ordine care pătrund în sală în timpul concertului şi îi obligă pe spectatori să se culce la pământ, în unele cazuri în forţă.

Mediul cultural din Rusia este supus unei presiuni tot mai mari de către autorităţi, după mai bine de doi ani de Război în Ucraina şi o represiune în toate direcţiile împotriva vocilor disidente.

Forţele ruse încearcă să încercuiască oraşul Ceasiv Iar și să îl cucerească până pe 9 mai

După ce a capturat Avdiivka și mai multe sate din est, Moscova a pus ochii pe următoarea țintă principală, orașul Ceasiv Iar, scrie kyivindependent.com.

Depășite numeric, trupele ucrainene luptă împotriva unei grupări de peste 20.000 de ruși pentru a apăra orașul important din punct de vedere strategic.

Rusia a ajuns deja la marginea de est a Ciasiv Iar. Potrivit oficialilor ucraineni, forțele ruse urmează să-și dubleze atacurile pentru a cuceri orașul înainte de 9 mai, o sărbătoare care marchează victoria Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste în al Doilea Război Mondial.

Trupele ruse încearcă să încercuiască oraşul Ceasiv Iar din regiunea Doneţk, a declarat Nazar Voloşin, purtătorul de cuvânt al Grupului de forţe din Khortytsia.

Ceasiv Iar este situat în regiunea Doneţk, la aproximativ 10 kilometri vest de Bahmut şi la 50 de kilometri nord de Avdiivka, oraşe pe care Rusia le-a cucerit în mai 2023 şi, respectiv, februarie 2024.

Forţele ruse şi-au concentrat eforturile în apropiere de Ceasiv Iar, pe care îl consideră crucial pentru a continua să avanseze spre oraşele vecine Kostiantinivka, Kramatorsk şi Sloviansk, a declarat armata ucraineană în martie.

„Asaltul este în curs de desfăşurare. Inamicul încearcă să ducă Ceasiv Iar într-o încercuire operaţională, dar nu a avut niciun succes în ultimele şapte zile”, a declarat el.

Rusia şi-a concentrat, de asemenea, eforturile pentru a străpunge apărarea Ucrainei la vest de Bahmut pentru a avea acces la canalul Siverskyi Doneţ-Donbas, a adăugat el.

Între 20.000 şi 25.000 de soldaţi ruşi încearcă să ia cu asalt Ceasiv Iar şi aşezările din jur, a raportat anterior Voloşin.

Volodimir Zelenski a declarat la începutul lunii aprilie că Rusia încearcă să captureze oraşul până la Ziua Victoriei, pe 9 mai.

Importanța strategică a orașului

Cucerirea Ceasiv Iar ar facilita pentru Rusia lansarea unei ofensive mai ample în regiunea Donețk, o regiune ucraineană care a fost scena celor mai grele lupte ale războiului din 2014. Aproximativ jumătate din regiunea Donețk, inclusiv capitala regională, este în prezent sub controlul Moscovei.

Orașul se află în regiunea industrială Donbas, care cuprinde regiunile Donețk și Lugansk. Rădăcinile sale istorice datează din 1876, pe vremea Imperiului Rus, când un nobil rus a înființat o fabrică pentru a produce materiale refractare din argila abundentă găsită în zonă.

Cunoscută inițial ca Hruzke sau Pleșceieve, așezarea a apărut în jurul industriilor de argilă arsă și a altor materiale și a câștigat statutul de oraș în 1938, deja sub regimul sovietic.

Ceasiv Iar se află așezat pe dealuri care servesc ca structuri naturale de apărare. Orașul se mândrește cu cel mai înalt punct din zonă și este împărțit în est de canalul Siverski Doneț-Donbas, creând o barieră între microdistrictul Kanal și restul orașului.

„Zonele similare sunt rare în această direcție. Menținerea rușilor la Ceasiv Iar ajută Ucraina să limiteze pagubele în diverse alte orașe”, a declarat, pentru Kyiv Independent, Emil Kastehelmi, analist OSINT în cadrul Black Bird Group, cu sediul în Finlanda, și expert în istorie militară.

Locația avantajoasă și terenul din Ceasiv Iar explică de ce Ucraina a făcut din el unul dintre bastioanele sale în timpul invaziei inițiale a Rusiei în Donbas în 2014. Orașul a găzduit un spital militar cheie și, ulterior, a servit drept cartier general pentru Operațiunea Forțelor Comune (fostă Operațiunea Antiteroristă, așa cum a denumit inițial Ucraina campania sa militară împotriva agresiunii rusești).

Rusia trage de 10 ori mai multe obuze decât Ucraina și își folosește superioritatea aeriană pentru a nivela pozițiile ucrainene cu bombe cu planare. Dar, dincolo de penuria de provizii, problemele Ucrainei pe linia frontului includ întârzieri în construcția de fortificații și lipsa de forțe din cauza mobilizării întârziate.

Cucerirea orașului Ceasiv Iar este crucială pentru ofensiva mai amplă a Rusiei în est, anticipată în mai sau iunie, desfășurarea de trupe de elită aeropurtate rusești în zonă subliniind importanța orașului pentru obiectivele strategice ale Moscovei.

„Ei pot încerca să înceapă să concentreze o cantitate excesivă de sprijin aerian apropiat și de artilerie în zonă, să încerce să cheltuiască mai mult echipament și oameni în speranța de a obține succes și ar putea, de asemenea, să încerce manevre de flancare. Cu toate acestea, fortificațiile ucrainene, terenul și canalul limitează modul în care pot fi folosite unitățile mecanizate”, potrivit lui Kastehelmi.

Dacă Rusia cucerește Ceasiv Iar, va obține controlul focului asupra rutelor cheie de aprovizionare ucrainene din zonă. Acest lucru ar putea pune în pericol grav orașele Kostiantinivka, Drujkivka, Kramatorsk și Sloviansk, ultimele bastioane ucrainene din regiunea Donețk, a declarat un purtător de cuvânt militar ucrainean pentru Politico.

„Astfel de evoluții ar pune în discuție și obiectivele anunțate public de Ucraina de a elibera toate teritoriile ocupate”, potrivit lui Kastehelmi.

sursa: www.ziare.com

Un aliment îţi face mai rău pe vreme geroasă!
Articolul anterior
Ce purtăm anul viitor? Rochii de mireasă 2015
Articolul următor