chimion vs chimen

Jurnaliștii britanici au „descoperit” adevăratul castel al lui Dracula. Branul, „doar marketing pentru turiști”

Jurnaliștii britanici au „descoperit” adevărata casă a lui Dracula, acolo unde a trăit Vlad Țepeș și au spulberat mitul celebrului castel de la Bran. Până acum cinci ani, cetatea în care a trăit Vlad Țepeș a fost neatinsă de decenii, scrie observatornews.ro.

Adevărata casă a lui Dracula este Cetatea Poienari din orașul Curtea de Argeș. Cornel Popescu, managerul Muzeului Județean Argeș, a spus că Poienari este „adevăratul castel” al lui Vlad Țepeș – figura vicioasă care l-a inspirat pe contele Dracula în romanul Bram Stoker din 1897.

Cetatea „de nepătruns”, cocoțată pe o stâncă de 800 de metri, a fost casa celebrului Vlad Țepeș, cunoscut și sub numele de Vlad Dracula, în timpul domniei sale. Mulți cred că Castelul Bran, un monument național din Transilvania, a fost casa lui Țepeș, însă tot acest mit a fost destrămat de Cornel Popescu, care a spus că nu are „nicio legătură” cu domnitorul.

Castelul Bran, „marketing pentru turism”

Vlad Țepeș-Dracula a domnit de trei ori. În timpul celei de-a doua domnii, a ridicat doar trei monumente, mănăstirile Comana și Snagov și cetatea Poienari. Castelul Bran nu are nicio legătură cu Vlad Țepeș. Nu el a construit acel castel, este doar marketing pentru turism. Adevăratul castel al lui Vlad Țepeș este cetatea Poienari”, spune Cornel Popescu.

Cetatea, la care poți ajunge doar dacă urci 1.500 de trepte, nu a fost niciodată cucerită de inamicii lui Vlad – în ciuda mai multor încercări.

„Datorită poziției sale spectaculoase și de neatins, cetatea nu a fost niciodată cucerită, deși turcii au încercat de mai multe ori”, a spus Cornel Popescu.

Cetatea Poienari a fost abandonată și mai târziu zguduită de un șir de cutremure în anii 1900 – distrugând o mare parte din ea Dar, după o restaurare îndelungată, urmează să se deschidă publicului pentru prima dată. 

Moldovenii, îndemnați să facă ordine în comunități, în contextul Zilei mondiale a salubrizării

De Ziua Mondială a Salubrizării, Ministerul Mediului îndeamnă cetățenii să participe la acțiuni de salubrizare în perioada 23-29 septembrie, pe întreg teritoriul țării. Inițiativa subliniază importanța reducerii deșeurilor și a practicilor de reciclare pentru protejarea mediului înconjurător. Dacă fiecare dintre noi ar produce mai puține deșeuri și s-ar implica în acțiuni de salubrizare, vom avea comunități mai curate și mai confortabile, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Toți cetățenii sunt încurajați să participe la campania de salubrizare în orice regiune a țării, împreună cu familia, prietenii sau vecinii, pentru a face curățenie în pădurile din localitate, în parcuri, pe străzi sau în apropierea casei. Sticlele din plastic, pungile, hârtiile și alte tipuri de deșeuri solide poluează în mod continuu solul, aerul și apa, iar fiecare sac de deșeuri colectat reprezintă un pas spre un viitor sustenabil și sănătos. Prin acțiuni comune de salubrizare, promovăm responsabilitatea ecologică și contribuim la combaterea schimbărilor climatice.

Ziua Mondială a Salubrizării este marcată anual pentru a încuraja comunitățile să se implice în activități de curățare și are ca scop creșterea gradului de conștientizare în rândul populației cu privire la problemele de mediu și importanța unui management corect al deșeurilor pentru un mediu mai curat. Haideți să ieșim cu toții la curățenie în această săptămână dedicată salubrizării!

#unicLifeHacks: Top 5 articole vestimentare obligatorii pentru copii în această toamnă

Ca părinți, cu toții ne dorim ca copiii noștri să arate cel mai bine și să se simtă confortabil în același timp. Cu atât de multe opțiuni disponibile pe piață, poate fi copleșitor să alegem hainele potrivite pentru micuții noștri. Dar nu vă faceți griji, noi vă ajutăm!

Iată o listă cu primele 5 articole vestimentare obligatorii pentru copii, care îi vor ajuta să arate elegant și să se simtă confortabil toată ziua.