Uma Thurman: Și ce dacă anii își lasă amprenta!

Zilele trecute, actrița s-a bronzat și s-a relaxat pe plaja din Saint Barthelemy alături de copiii ei. Uma Thurman, în vârstă de 44 de ani, s-a zbenguit pe litoral ca o adolescentă.

separator

Chiar dacă anii își spun cuvântul și nu mai are abdomenul plat și picioarele fără celulită, vedeta nu s-a ascuns de paparazzi, ci a continuat să se tăvălească prin nisip.

 

1426688875 1426688880 1426688887
 
1426688910 1426688915 1426688921 bf4d274bb1257be1b018fd7c30fedf28

Rusia pregătește un plan în trei pași pentru a destabiliza Ucraina

Căderea orașului Ceasiv Iar din regiunea Donețk, într-un mod asemănător cu Avdiivka, este probabil o chestiune de timp, spune adjunctul serviciilor militare de informații, generalul Vadim Skibitski, într-un interviu pentru The Economist, potrivit The Kyiv Post citat de digi24.ro.

Acesta vorbește și despre un plan al rușilor în trei pași pentru a destabiliza Ucraina. „Nu astăzi sau mâine, desigur, dar totul depinde de rezervele și proviziile noastre”, a adăugat generalul, în legătură cu asediul localității Ceasiv Iar, pe care rușii încearcă să o cucerească. Forțele ruse și-au mutat atenția către Ceasiv Iar, un oraș-cheie care poate deschide calea către noi progrese în regiune, după ce au capturat Avdiivka în februarie.

Ucraina se confruntă, de asemenea, cu o situație dificilă în apropierea satului Ocheretyne, un sat aflat la aproximativ 15 kilometri nord-vest de Avdiivka, unde trupele Moscovei au reușit să creeze o breșă. Skibitski crede că principalul obiectiv al Rusiei este să captureze restul regiunilor Donețk și Lugansk. Privind mai departe, Kremlinul se pregătește probabil pentru o ofensivă în jurul nord-estului regiunilor Sumî și Harkov. Asta s-ar putea întâmpla la sfârșitul lunii mai sau începutul lunii iunie, a sugerat Skibitski.  Grupul de forțe ruse din jurul graniței Oblastului Harkov are în prezent 35.000 de oameni, dar urmează să se extindă la 50.000-70.000 de soldați, potrivit generalului. Deși acest lucru nu este suficient pentru a captura un oraș important, ar putea fi suficient pentru sarcini mai mici. „O operațiune rapidă pentru a intra și a ieși: poate. Dar o operațiune de a lua Harkov, sau chiar orașul Sumî, este altceva”, spune Skibitski.

Mai va fi o lună cheie, deoarece Rusia pregătește un plan în trei pași pentru a destabiliza Ucraina, a spus generalul. Prima parte se referă la presiunea militară. Chiar dacă SUA au aprobat în cele din urmă un proiect de lege de ajutor de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina, probabil că va dura câteva săptămâni înainte ca aceasta să aibă un impact asupra câmpului de luptă, oferind Rusiei timp să continue ofensiva. A doua fază este o campanie de dezinformare care vizează subminarea conducerii ucrainene și impulsul de mobilizare. Mulți observatori au criticat eforturile întârziate ale Kievului, care au dus la un deficit de trupe, dar țara a adoptat în cele din urmă un proiect de lege pentru mobilizare în aprilie.

Skibitski a recunoscut că situația personalului militar s-a îmbunătățit oarecum din decembrie 2023, dar a spus că această criză de soldați este departe de a se termina. Al treilea pas, Rusia va încerca să izoleze Ucraina la nivel internațional. Încrederea în SUA a fost zdruncinată de întârzierea de aproape șapte luni în adoptarea proiectului de lege, iar o posibilă victorie a lui Donald Trump la viitoarele alegeri prezidențiale din noiembrie face perspectivele de viitor și mai incerte. Potrivit lui Skibitski, principalul factor necunoscut este Europa și dacă va fi capabilă să-și intensifice producția de apărare pentru a ajuta Ucraina și a împiedica alte agresiuni rusești. Privind posibilul sfârșit al războiului, ofițerul de informații consideră că doar victoriile pe câmpul de luptă nu ar fi suficiente. Chiar dacă Ucraina reușește să împingă forțele ruse la granițele sale, războaie ca acesta trebuie să se încheie în cele din urmă prin tratate, a spus el. Ambele părți concurează acum pentru „cea mai favorabilă poziție”, dar orice discuții reale pot începe cel mai devreme abia în a doua jumătate a anului 2025, a estimat generalul. Skibitski crede că până atunci și Rusia se va confrunta cu provocări semnificative, deoarece producția de arme va atinge un platou până la începutul anului 2026 din cauza lipsei de materiale și personal.

Scopul Rusiei în 2024 este să ocupe complet regiunile Donețk, Lugansk și, dacă este posibil, Zaporojie, a declarat și comandantul Forțelor Terestre ale Ucrainei Oleksandr Pavliuk pentru revista Times. Probabil că Rusia încearcă să ocupe cât mai mult teritoriu posibil înainte ca impactul ajutorului american să se simtă pe câmpul de luptă. Ceasiv Iar rămâne una dintre țintele cheie ale Rusiei, deoarece ar putea facilita progrese suplimentare către orașele din apropiere Kostiantynivka, Kramatorsk și Sloviansk.

Ucraina ar putea ajunge la negocieri cu Rusia. Putin, față în față cu Zelenski?

Ucraina și Rusia ar putea ajunge la negocieri. Acesta nu ar fi posibile mai devreme de anul 2025, susține un oficial al serviciilor secrete ucrainene. Astfel, Vladimir Putin și Volodimir Zelenski s-ar putea așeza la masa discuțiilor, scrie evz.ro.

Oficialul de rang susține că, la un moment dat, Ucraina va fi nevoita să inițieze discuții cu Rusia. Astfel, cele două state ar putea pune capăt conflictului.

Până în prezent, Zelenski a respins orice inițiativă de dialog cu Kremlinul. Mai mult, în anul 2022, acesta a semnat un decret care declara „imposibilă” orice negociere atât timp cât Vladimir Putin este la putere.

Generalul Vadim Skibiţki este de părere că negocierile trebuie să aibă loc în următorul an.

„Astfel de războaie se pot încheia doar prin tratate.”

Cu o poziție importantă în cadrul Direcţiei de informaţii a armatei ucrainene (GUR), acesta a declarat discuţiile dintre Putin și Zelenski ar putea avea loc în a doua jumătate a anului 2025.

„Generalul Skibiţki spune că nu vede cum ar putea Ucraina să câştige războiul doar pe câmpul de luptă. Chiar dacă ar fi capabilă să împingă forţele ruseşti înapoi la graniţele sale – o perspectivă din ce în ce mai îndepărtată – acest lucru nu ar pune capăt războiului. ”, conform The Economist.

În prezent, ambele puteri luptă pentru obținerea unei poziții favorabile. Cu toate acestea, se presupune că negocierile serioase nu vor începe până cel mai devreme în a doua jumătate a anului 2025. Volodimir Zelenski și alți oficiali au afirmat că Rusia nu va fi invitată la summitul pentru pace din Elveția, organizat din luna iunie.

„Scopul summitului din iunie este de a reuni ţările care împărtăşesc abordări şi principii pe care se pot baza pentru acţiuni ulterioare. Abia apoi comunicarea cu Rusia ar putea fi posibilă, iar Rusia ar putea participa la negocieri. Pentru că, aveţi dreptate, în final, nu este posibil să se pună capăt războiului fără ambele părţi.”, a spus ministrul ucrainean de externe.

Sărbătoare cu șerpi în Italia! Reptilele sunt prinse din munți, special pentru eveniment

Cocullo, un orășel pitoresc din provincia L’Aquilla, situată în regiunea Abruzzo, a fost din nou scena unui eveniment anual plin de culoare și tradiție, la data de 1 mai, cu ocazia Sărbătorii Vânătorilor de Șerpi („Festa dei Serpari” în italiană), scrie rotalianul.com.

În fiecare an, la această dată care a fost stabilită inițial în anii ’60 și reconfirmată în 2012, la Cocullo se celebrează un vechi ritual, transformat într-o sărbătoare sacro-profană.

Totul începe cu vânătorii de șerpi care, la sfârșitul lunii martie, merg pe munte în căutarea reptilelor.

Odată capturați, aceștia sunt ținuți cu grijă în cutii de lemn timp de 15-20 de zile, fiind hrăniți cu șoareci vii și ouă fierte.

Această sărbătoare, dedicată Sfântului Dominic Abate, combină elemente sacre și profane, îmbinând ritualuri religioase și tradiții păgâne, într-o celebrare profund înrădăcinată în cultura locală.

Originea sărbătorii poate fi urmărită până la cultul păgân al zeiței Angizia, venerată de popoarele italice antice, precum Marsi și Peligni.

Unii istorici susțin că această sărbătoare a evoluat în forma sa actuală în a doua jumătate a secolului al XVI-lea, după ce cultul păgân a fost treptat înlocuit de credința în Sfântul Dominic.

Acest sfânt, venerat în localitățile Cocullo și Villalago, a avut o influență puternică asupra comunității.

Se spune că Dominic, un călugăr benedictin, a trăit la Cocullo timp de șapte ani, lăsând în urma sa două relicve importante: un dinte și o potcoavă a catârului său. Aceste relicve au consolidat legătura dintre Sfântul Dominic și comunitatea locală.

Șerpii vânați sunt neveninoși, precum Șarpele de Esculap (Elaphe quatuorlineata), Șarpele de smarald (Zamenis longissimus) sau Șarpele de apă.

În cadrul festivității, reptilele sunt purtate cu grijă de către participanți și așezate pe statuia Sfântului Dominic, care este scoasă din biserică pentru procesiunea anuală, așa cum se poate vedea în video de mai jos.

Un moment distinctiv al sărbătorii este tragerea clopoțelului capelei Sfântului Dominic cu dinții, o ceremonie care, conform tradiției, protejează sănătatea dentară a celor care participă.

Procesiunea continuă prin străzile înguste ale localității, cu statuia acoperită de șerpi, însoțită de două fete îmbrăcate în haine tradiționale, purtând pe cap cufere cu cinci pâini sfinte, numite „ciambellani”. Aceste pâini sunt amintiri ale unui miracol atribuit Sfântului Dominic.

La finalul procesiunii, statuia este returnată în biserică, iar șerpii sunt eliberați în habitatul lor natural de către cei care i-au prins.

„Festa dei Serpari” nu este doar o sărbătoare religioasă, ci și o manifestare culturală de mare importanță, împletind elemente de folclor, tradiții religioase și credințe străvechi.

În 2012, festivitatea a fost recunoscută de UNESCO, fiind candidată pentru statutul de Patrimoniu Cultural Imaterial al Umanității, evidențiind semnificația ei durabilă pentru regiunea Abruzzo și cultura italiană.

Fourchette italian și haine de brand la Vip Cocktail Party”!
Articolul anterior
Bloggerița Beatrice Guțu: Două țări în care face shopping pe bani puțini
Articolul următor