AdFox Banner (A)

Ambasadele Moldovei și României în Italia vor sărbători în cadrul unui eveniment comun Ziua Limbii Române

Ambasada Republicii Moldova și Ambasada României în Italia vor sărbători printr-un eveniment comun Ziua Limbii Române.

Ambasadele Moldovei și României în Italia vor sărbători Ziua Limbii Române

Potrivit Ambasadei Republicii Moldova în Italia, sărbătoarea va avea loc pe 31 august, începând cu ora 19:00, la sediul Ambasadei României din Roma, Via Nicolo Tartaglia nr. 40, transmite moldpres.md.

În cadrul evenimentului va fi prezentat volumul „Călărașii și Renașterea Națională”, cu participarea autoarei, scriitoarea Eugenia Bulat.

Sărbătoarea este organizată cu implicarea Asociației Dacia și a Cenaclului Literar Român de la Roma.

Evenimentul comun își propune să evidențieze legătura specială dintre Republica Moldova și România, care sunt legate de aceeași limbă, patrimoniu spiritual comun, precum și un destin european împărtășit.

Limba română este sărbătorită anual la 31 august în Republica Moldova și România, prin numeroase evenimente culturale.

Mitropolitul Chișinăului și Întregii Moldove, surprins la cumpărături în România alături de o femeie

Mitropolitul Chișinăului și Întregii Moldove, ÎPS Vladimir, a fost surprins alături de o femeie, la cumpărături într-un magazin din România. Imaginile cu cei doi au fost trimise jurnaliștilor de la tv8.md.

În fotografiile care ar fi fost făcute săptămâna trecută, în orașul Gura Humorului din România, se vede cum mitropolitul Vladimir și femeia așteaptă la casa unui supermarket să își achite cumpărăturile, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

În una dintre imagini, femeia care îl însoțea pe mitropolit a fost surprinsă în timp ce punea produsele în pungă, iar în altă fotografie ÎPS Vladimir achita casieriței.

Am încercat să obținem un comentariu de la Mitropolie, pentru a afla cine este femeia și de ce se afla alături de mitropolitul Vladimir.

Purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei, Ioan Moșneguțu, a refuzat să ne ofere un comentariu, precizând că nu cunoaște nimic despre această deplasare.

În anul 2014, mitropolitul Vladimir a fost surprins alături de o femeie blondă, la mare în Turcia.

Șocul vieții pentru proprietarul unui bolid de lux, în valoare de 100.000 de euro, după ce salvatorii au scăpat un copac peste automobil

Șoferul unei mașini din Pitești, România, a avut parte de șocul vieții. Acesta și- a parcat mașina de peste 100.000 de euro pe o stradă din orașul în care locuiește. Câteva ore mai târziu, acesta și-a văzut mașina distrusă, după ce un copac s-a prăbuşit peste ea.

Când au ajuns popmpierii la locul accidentului, echipa de intervenție care trebuia să ridice copacul prăbușit a reușit performanța de a-l scăpa peste mașina de zeci de mii de euro.

Puteam să jur că aşa se întâmplă!” a spus dezamăgit tatăl proprietarului mașinii de lux.

Mașina localnicului din Pitești a fost făcuta zob. Doar cu ajutorul ajutorul unui tractor a fost ridicat trunchiul de copac de pe mașină. Însă, manevra a eșuat, iar coapacul s-a desprins și a căzut a două oară, tot pe autoturismul de lux.

Mașina era parcată pe stradă. Atât martorii, cât și autoritățile, susțin că acel copac ar fi fost vechi, asta fiind cauza prăbușirii lui.

Proprietarul mașinii avea CASCO și va cere firmei de asigurări să îl despăgubească.

sursa: spynews.ro

Google Ads In Article Top
Articolul următor