Sfecla roșie conține numeroși compuși benefici pentru sănătate. Cei care au stomacul sănătos și nu suferă de disfuncții intestinale, precum colon iritabil, sau afecțiuni ale pancreasului, pot consuma sfecla roșie atât crudă cât și fiartă. Studiile au arătat ce beneficii are sfecla roșie pentru organism.
1. Previne cancerul
Betaceaninul prezent în sucul de sfeclă ajută la prevenirea dezvoltării celulelor canceroase și de asemenea, are efect detoxifiant. Sucul de sfeclă roșie previne cancerul de colon, pulmonar, de ficat, cancerul de sân și de prostată.
2. Piele strălucitoare
Dacă ești sănătos din interior, aceasta se reflectă și în exterior. Sucul de sfecla este un bun purificator al sângelui. Sfecla roșie este bogată în vitamina C, care ajută la întărirea dinților, oaselor și țesutului conjunctiv de la nivelul pielii.
3. Sănătatea ficatului
Betaina este unul dintre principalii compuși benefici ai sucului sfeclă. Betaina ajuta la stimularea funcției celulelor hepatice și la curățarea canalelor biliare. De asemenea, crește producția de enzime detoxifiante în ficat.
4. Scade nivelul grăsimilor din sânge
Consumată cu regularitate sfecla roșie scade nivelul grăsimilor din sânge. Un studiu recent a arătat că extractul de sfeclă scade trigliceridele, colesterolul total și crește nivelul de HDL colesterol (grăsime bună) în ser. Cercetatorii consideră că potențialul de scădere a colesterolului ,,rău” din sânge este datorat fitonutrienților sfeclei roșii.
Cum poți prepara un suc de sfeclă?
Ingrediente:
4 tulpini de țelină
1 sfeclă roșie de mărime medie
1 măr verde
1/2 castravete (opțional)
Se combină toate ingredientele într-un blender, sucul se consumă proaspăt.
sursa: www.lyla.ro