4 motive pentru care să consumi zilnic zece migdale

Migdalele au un conținut bogat de zinc, Omega 3, vitamina E, magneziu, calciu și alți compuși benefici. Există mai multe motive pentru care să incluzi migdalele în dietă. Înainte de a fi consumate, ține migdalele în apă, vreo 8-10 ore. Acest lucru va spori absorbția de nutrienți și le va ușura digestia! Află patru motive principale pentru care este bine să consumi zilnic câte o mică porție de migdale.

separator

Reducerea riscului bolilor cardiace

Asociația Americană a Inimii recomandă consumul a cel puțin 4 porții de nuci, migdale și alte semințe, pe săptămână. Migdalele conțin cantități mari de grăsimi mono- și polinesaturate, utile pentru reducerea riscului de boală cardiacă, dacă sunt consumate în locul grăsimile saturate sau transhidrogenate, deoarece ajută la reducerea nivelului de colesterol „rău” din sânge. În plus, o porție de migdale conține aproximativ 10-20% din necesarul zilnic de magneziu, un mineral care reglează tensiunea arterială și contribuie la prevenirea atacurilor de inimă.

Creșterea memoriei

Un studiu efectuat la Universitatea Illinois din Chicago a arătat rezultate mai bune la un test de memorie după o dietă bogată în migdale. Cercetătorul Neelima Chauhan susține că migdalele conțin substanțe care acționează ca medicamentele utilizate pentru tratarea pacienților cu Alzheimer.

Îmbunătățirea dietei

Există mari șanse să ai o alimentație mai sănătoasă atunci când incluzi migdale în dietă, arată un studiu realizat în 2007, publicat în „British Journal of Nutrition”. În experiment, cercetătorii au studiat stilul de viață al 43 bărbați și 38 de femei, Timp de șase luni, participanții au inclus în dieta lor obișnuită 40 gr migdale pe zi sau ¼ cană migdale (o cană are 240 ml), fără alte instrucțiuni suplimentare. Cercetătorii au descoperit că participanții la studiu au început în mod natural să mănânce mai multe grăsimi sănătoase, fibre, vitamina E, proteine vegetale, cupru si magneziu și au redus aportul de grăsimi nocive și zaharuri în dietă.

Scăderea în greutate

Migdalele sunt bogate în proteine și fibre și conferă sațietate. De asemenea, conțin magneziu, un mineral care ajută organismul să-și regleze glicemia. ,,Consumând migdale este puțin probabil să mănânci alimente nesănătoase atunci când ți-e foame, să mănânci zilnic prea multe calorii și să adaugi în greutate”,  spune dr. David Katz, profesor la Yale University School of Medicine. Cu toate acestea, deoarece migdalele conțin circa 9 calorii per gram, este posibil să îți ruineze beneficiile dacă mănânci zilnic mai mult decât o mână de migdale. Consumă migdalele la micul dejun ori în calitate de gustări, atunci când ți-e foame. Poți împărți cantitatea zilnică recomandată în două prize: 5 migdale în prima parte a zilei, 5 migdale – la gustarea de la ora 16.

Ce să mănânci dimineaţa ca să slăbești pe parcursul zilei

Dacă îți dorești să slăbești trebuie să ai mai grijă ce mănânci dimineața. Un mic dejun sănătos te poate ajuta să scapi de burtă, oferindu-ți o stare de bine. Astfel, dacă vrei să fii în formă dimineaţa trebuie să mănânci grăsimi sănătoase, proteine şi foarte puţini carbohidraţi, scrie unica.ro.

1. Nucile, alunele de pădure, migdalele sau caju sunt alegerea perfectă pentru un mic dejun ideal, mai ales dacă nu ai timp să îți gătești ceva, fiind pe fugă. Acesta conţin grăsimi sănătoase, care sunt foarte importante atunci când vrei să slăbeşti.

2. Și avocado este perfect pentru un mic dejun sănătos. Acesta este bogat în grăsimi sănătoase mononesaturate.

3. Ouăle conțin grăsimi bune, vitamine. şi proteine. În plus, se gătesc foarte repede. Poți adăuga câteva legume crude şi ai obţinut micul dejun ideal. Atenție însă, evită ouăle prăjite dimineața deoarece uleiul îngrașă. 

4. Lactatele sunt potrivite la micul dejun. Iaurtul, brânza sau o combinaţie de brânză şi smântână, îţi poate asigurai necesarul de calciu şi proteine pentru întreaga zi.

6. Seminţele sunt sățioase și sănătoase. Poţi să alegi seminţe de chia, de cânepă, de in sau de susan. Toate sunt bogate în grăsimi sănătoase, necesare pentru cei care vor să scape de burtă.

7. Și peștele face parte din categoria grăsimilor sănătoase. Alege un peşte gras, de exemplu macrou sau somon. Sunt bune şi conservele dacă le alegi pe cele în suc propriu sau în ulei de măsline.

8. Legumele te vor ajuta să te saturi cu puține calorii. Dimineața poți mânca roşii, castraveţi, ardei gras, dovlecei sau morcovi.

Alimentul adorat de majoritatea tinerilor, dar care distruge silueta. Conține o groază de calorii

Nutriționista Mihaela Bilic a declarat că culciurile și sucurile „zero zahăr” sunt foarte periculoase pentru sănătate și că au multe calorii. Deserturile de tipul „zero zahăr” au început să câștige tot mai mult teren și în România, dar medicul nutriționist Mihaela Bilic atrage atenția că acestea, de fapt, sunt periculoase pentru siluetă, potrivit Gândul.ro.

Mihaela Bilic atrage atenția că aceste produse nu ajută la slăbit, având exact același număr de calorii ca variantele cu zahăr.

„Chiar dacă scrie «zero» zahăr, conțin multe calorii! Foarte mulți consumatori mănâncă relaxați dulciuri pe care scrie ZERO zahăr cu credința că au zero calorii. Fals, greșit, e o mare păcăleală!

Cine are răbdare și ochi buni ca să citească eticheta? Dacă am face asta, am observa cu stupoare că numărul de calorii este identic cu al produselor cu zahăr clasic! Eu nu m-am lăsat și iată ce am aflat: biscuiții au 430 cal/100g, ciocolata 480 cal, iar napolitanele 460, adică 100 cal/bucată …ceea ce este enorm pentru un produs care se vrea fără zahăr. Despre ingrediente nu mai vorbim, între 30 și 40% maltitol, ulei de palmier din plin și un gust dubios. Nu e de mirare că oamenii evită produsele cu îndulcitori!”, spune nutriționista.

Ce beneficii are ciocolata neagră, spre deosebire de cea cu lapte

Vești bune pentru iubitorii de ciocolată neagră. Acest desert, consumat în cantități mici, poate fi benefic pentru scăderea tensiunii arteriale și pentru diminuarea riscului apariției unei boli care afectează tot mai multe persoane, scrie digi-world.tv.

Ciocolata neagră ar putea avea beneficii în prevenirea dezvoltării diabetului de tip 2, arată un nou studiu publicat în Jurnalul britanic de medicină, citat de People. S-a constatat că participanții care au mâncat cinci sau mai multe porții de ciocolată neagră pe săptămână au avut un risc semnificativ mai scăzut de a dezvolta diabet de tip 2, cu 21% mai mic decât cei care consumau aceeași cantitate de ciocolată cu lapte. Mai mult, consumul de ciocolată cu lapte, dar nu şi de ciocolată neagră, a fost asociat cu creşterea excesivă în greutate pe termen lung: un factor care poate contribui la dezvoltarea bolii cronice.

„Am fost surprinşi de împărţirea clară între impactul ciocolatei negre şi al celei cu lapte asupra riscului de diabet şi asupra gestionării greutăţii pe termen lung”, a precizat lectorul univ. dr. Qi Sun, profesor în cadrul departamentelor de nutriţie şi epidemiologie de la Harvard.

Chiar dacă ciocolata neagră şi cea cu lapte au un nivel similar de calorii şi grăsimi saturate, se pare că polifenolii din ciocolata neagră ar putea compensa efectele grăsimilor saturate şi ale zahărului asupra creşterii în greutate şi a diabetului, spun cercetătorii.

„Pentru oricine iubeşte ciocolata, constatările sunt o reamintire a faptului că a face alegeri mici, cum ar fi alegerea ciocolatei negre în locul ciocolatei cu lapte, poate face o diferenţă pozitivă pentru sănătate”, a precizat cercetătorul Binkai Liu, care este autorul principal al studiului publicat în The BMJ.

Studiul a inclus date pe o perioadă mai lungă de 30 de ani, de la 192.000 de participanţi care nu aveau diabet când au început să-şi raporteze obiceiurile alimentare.

Nu este primul studiu în care ciocolata neagră este considerată de specialiști sănătoasă și benefică. Compușii din cacao sunt legați de o bună sănătatea a inimii, conform unei cercetări din 2015. Un studiu anterior, din 2005, a spus că acest tip de desert este o alegere excelentă pentru îmbunătățirea sensibilității la insulină și scăderea tensiunii arteriale la persoanele sănătoase.

Aceste beneficii pentru sănătate se datorează în mare parte flavonoidelor, compușii bioactivi găsiți în plante, care declanșează producția de oxid nitric, ce dilată vasele de sânge și astfel scade tensiunea arterială. 

În ciuda dovezilor tot mai numeroase privind beneficiile ciocolatei negre pentru sănătate, oamenii de știință care au realizat studiul recomandă interpretarea rezultatelor cu precauție. De asemenea, este important de reținut că doza e foarte importantă. Participanții la studiu au consumat până în 30 de grame de ciocolată neagră pe zi.

Uleiul natural care nu lipsește din trusa lui Meghan Markle
Articolul anterior
Familia unuia dintre bărbații decedați în accidentul de la Todirești cere ajutor pentru înmormântare
Articolul următor