Cerealele reprezintă baza alimentară. Din păcate omul modern tinde spre mâncarea procesată. Comerțul oferă preparate care nu reprezintă altceva decât calorii goale, ele nu numai că fură organismului propriile substanțe nutritive, dar strică și apetitul față de hrana naturală și sănătoasă.
Daniela Goma,
instructor Unica Sport
Îți ofer 5 motive ca să consumi terci de OVĂZ la micul dejun:
- Ovăzul este cel mai bogat furnizor de calciu, contribuind la menținerea unei danturi sănătoase și a unui sistem osos robust.
- O calitate excelentă al terciului de ovăz o reprezintă conținutul de substanțe de balast naturale, un amestec unic de fibre solubile, care ajută organismul să-și mențină o colesterolemie scăzută, asigurând trecerea treptată în sânge a produselor rezultate din metabolismul hidraților de carbon. În felul acesta, se asigură un aport energetic constant.
- S-a demonstrat că tărâțele de ovăz au cel mai bun efect de scădere a colesterolului, diminuând în special colesterolul cu densitate mică, adică acționează tocmai asupra fracțiunii de colesterol care produce ateroscleroza.
- Fibrele de ovăz sunt superioare celor din alte cereale, fiindcă ele impiedică creșterea bruscă a glicemiei, prin încetinirea eliberării glucozei. În așa mod, ele asigură o livrare constantă de energie organismului.
- Ovăzul este una dintre puținile cereale care se pot consuma și în stare crudă. Dacă vrei să-l fierbi, nu e nevoie decât de câteva minute.
Alături de nuci și fructe uscate, ovăzul reprezintă un dejun foarte sănătos și sățios.