4 dintre cele mai periculoase toxine introduse în mod secret în hrană şi efectul lor asupra organismului!

Contaminarea hranei cu chimicale este una dintre cele mai mari probleme la ora actuală. Industria chimică este mereu în căutare de soluţii ,,ajutătoare”, de care să profite producătorii de alimente din întreaga lume.

separator

grocery-store-aisle-shelves-foodDe zeci de ani, agenţiile pentru alimente şi medicamente, şi alte agenţii guvernamentale, au permis industriei alimentare să cultive, crească şi să proceseze produsele ei cu sute de chimicale şi practici îndoielnice. Chiar mai rău, se presupune că publicul este în mod deliberat ţinut în întuneric în legătură cu multe dintre acestea.

Pesticide

Peste 400 de pesticide sunt aprobate pentru utilizare în alimentele care ajung pe mesele noastre, şi în fiecare an milioane de tone sunt aruncate asupra terenurilor de cultură, pădurilor, pajiştilor şi câmpurilor unde cresc alimentele cu care ne hrănesc, atât în ţară cât şi înafara, scrie viataverdeviu.ro. La o singură masa, o persoană poate consuma cu uşurinţă o duzină de reziduuri de diferite chimicale neurotoxice sau cancerigene.

Savanţii EPA au găsit că la orice moment dat, dacă aceste reziduuri ar fi totalizate, ar depăşi 500 % din aportul zilnic permis. De exemplu, triclosanul are o doză maximă în săpunul antibacterian, în pasta de dinţi, produsele de curăţenie, dar dacă le foloseşti pe toate în aceeaşi zi, de fapt esti expus la o doză totală mult mai mare decât cea menţionata pe eticheta fiecărui produs, însă oficialii despre acest lucru nu vorbesc.

Mai mult, aceste chimicale nu au fost testate pentru siguranţa umană, iar EPA nu are o metodă ştiinţifică acceptabilă pentru determinarea riscului la expuneri multiple.

Hormonii de creştere

bgh-300x212Hormonul bovin de crestere (BGH) este o versiune sintetică, modificată genetic al unui hormon produs natural de vaci. Scopul acestuia este de a spori producţia de lapte a unei vaci chiar şi cu 25%. Se estimează că BGH este injectat în 30% din întregul septel de vaci de lapte.

Aprobarea data pentru BGH s-a datorat în mare parte studiului pe cobai făcut de corporaţia Monsanto (producătorul de BGH), care a hrînit cobaii cu lapte plin de BGH. Iniţial, nu s-a raportat nici o urmă de BGH în sângele cobailor, dar mai târziu s-a dovedit că oficialii nu au citit niciodată întregul raport şi că s-a găsit că 20-30% dintre cobai aveau urme de BGH în fluxul sanguin şi unii au dezvoltat chisturi tiroidiene.

A devenit dificil de evitat BGH deoarece nu se impune etichetarea de produse conţinând BGH. De fapt, Monsanto a ajuta la sponsorizarea legislaţiei federale din SUA şi Europa şi care împiedică producătorii de lapte să îşi eticheteze produsele ca fiind fără BGH, chiar şi atunci când acestea sunt lipsite de respectivul hormon.

Aditivi

Aproximativ 2000 de aditivi alimentari, coloranţi şi aromatizanţi artificiali, agenţi stabilizatori, de texturare, îndulcitori şi antimicrobieni sunt permişi în hrana noastră. Studiile arată că unii aditivi ar putea fi cancerigeni, cum ar fi diferiţi coloranţi alimentari, inclusiv ,,galbenul Nr. 5”, care este găsit în cerealele pentru micul dejun, băuturile răcoritoare, îngheţata, bomboane, produse de patiserie şi paste.

uuuuAditivii de evitat includ aspartamul, uleiul vegetal bromurat, BHA şi BHT (butilatul hidroxitoluen si butilatul hidroxianisol), MGS (monoglutamatul de sodiu), nitriţii, zaharina, sulfiţii şi diferiţi coloranţi alimentari.

OMG-urile sau organismele modificate genetic

Proliferarea organismelor modificate genetic este încă un exemplu al efectelor devastatoare ale agrobusinessului asupra hranei noastre. Aceste alimente demolează barierele genetice fundamentale şi altereaza permanent codul genetic al plantei prin combinarea acestuia cu gene ale speciilor nesimilare şi neînrudite.

Zeci şi zeci de companii utilizează acum tehnologia de recombinare genetică pentru a produce combinaţii genetice nemaivăzute. Potrivit unei monitorizări a culturilor testate în câmp efectuate de Uniunea Oamenilor de Ştiinţă Preocupaţi (Union of Concerned Scientists), 93% dintre schimbările genetice sunt efectuate pentru a face mai uşoare şi profitabile producerea şi procesarea alimentelor, şi doar 7% sunt făcute pentru a îmbunătăţi nutrienţii sau gustul.

Dacă ai sensibilitate la hrană, data viitoare când mănânci porumb, soia sau roşii, acest lucru ar putea constitui un fel de cal troian, care să aducă alergeni şi toxine nebănuite în corpul tău. Este chiar şi mai alarmant să cunoaştem că dacă nu a existat aproape nici un fel de testare de siguranţă şi întrucât substanţele modificate nu sunt listate pe etichetele alimentelor, nu este nici un fel de modalitate de a afla care dintre alimente conţin astfel de substanţe. Prin urmare, nu suntem informaţi în totalitate cu privire la ceea ce consumăm în fiecare zi!

Ce să mănânci dimineaţa ca să slăbești pe parcursul zilei

Dacă îți dorești să slăbești trebuie să ai mai grijă ce mănânci dimineața. Un mic dejun sănătos te poate ajuta să scapi de burtă, oferindu-ți o stare de bine. Astfel, dacă vrei să fii în formă dimineaţa trebuie să mănânci grăsimi sănătoase, proteine şi foarte puţini carbohidraţi, scrie unica.ro.

1. Nucile, alunele de pădure, migdalele sau caju sunt alegerea perfectă pentru un mic dejun ideal, mai ales dacă nu ai timp să îți gătești ceva, fiind pe fugă. Acesta conţin grăsimi sănătoase, care sunt foarte importante atunci când vrei să slăbeşti.

2. Și avocado este perfect pentru un mic dejun sănătos. Acesta este bogat în grăsimi sănătoase mononesaturate.

3. Ouăle conțin grăsimi bune, vitamine. şi proteine. În plus, se gătesc foarte repede. Poți adăuga câteva legume crude şi ai obţinut micul dejun ideal. Atenție însă, evită ouăle prăjite dimineața deoarece uleiul îngrașă. 

4. Lactatele sunt potrivite la micul dejun. Iaurtul, brânza sau o combinaţie de brânză şi smântână, îţi poate asigurai necesarul de calciu şi proteine pentru întreaga zi.

6. Seminţele sunt sățioase și sănătoase. Poţi să alegi seminţe de chia, de cânepă, de in sau de susan. Toate sunt bogate în grăsimi sănătoase, necesare pentru cei care vor să scape de burtă.

7. Și peștele face parte din categoria grăsimilor sănătoase. Alege un peşte gras, de exemplu macrou sau somon. Sunt bune şi conservele dacă le alegi pe cele în suc propriu sau în ulei de măsline.

8. Legumele te vor ajuta să te saturi cu puține calorii. Dimineața poți mânca roşii, castraveţi, ardei gras, dovlecei sau morcovi.

Alimentul adorat de majoritatea tinerilor, dar care distruge silueta. Conține o groază de calorii

Nutriționista Mihaela Bilic a declarat că culciurile și sucurile „zero zahăr” sunt foarte periculoase pentru sănătate și că au multe calorii. Deserturile de tipul „zero zahăr” au început să câștige tot mai mult teren și în România, dar medicul nutriționist Mihaela Bilic atrage atenția că acestea, de fapt, sunt periculoase pentru siluetă, potrivit Gândul.ro.

Mihaela Bilic atrage atenția că aceste produse nu ajută la slăbit, având exact același număr de calorii ca variantele cu zahăr.

„Chiar dacă scrie «zero» zahăr, conțin multe calorii! Foarte mulți consumatori mănâncă relaxați dulciuri pe care scrie ZERO zahăr cu credința că au zero calorii. Fals, greșit, e o mare păcăleală!

Cine are răbdare și ochi buni ca să citească eticheta? Dacă am face asta, am observa cu stupoare că numărul de calorii este identic cu al produselor cu zahăr clasic! Eu nu m-am lăsat și iată ce am aflat: biscuiții au 430 cal/100g, ciocolata 480 cal, iar napolitanele 460, adică 100 cal/bucată …ceea ce este enorm pentru un produs care se vrea fără zahăr. Despre ingrediente nu mai vorbim, între 30 și 40% maltitol, ulei de palmier din plin și un gust dubios. Nu e de mirare că oamenii evită produsele cu îndulcitori!”, spune nutriționista.

Ce beneficii are ciocolata neagră, spre deosebire de cea cu lapte

Vești bune pentru iubitorii de ciocolată neagră. Acest desert, consumat în cantități mici, poate fi benefic pentru scăderea tensiunii arteriale și pentru diminuarea riscului apariției unei boli care afectează tot mai multe persoane, scrie digi-world.tv.

Ciocolata neagră ar putea avea beneficii în prevenirea dezvoltării diabetului de tip 2, arată un nou studiu publicat în Jurnalul britanic de medicină, citat de People. S-a constatat că participanții care au mâncat cinci sau mai multe porții de ciocolată neagră pe săptămână au avut un risc semnificativ mai scăzut de a dezvolta diabet de tip 2, cu 21% mai mic decât cei care consumau aceeași cantitate de ciocolată cu lapte. Mai mult, consumul de ciocolată cu lapte, dar nu şi de ciocolată neagră, a fost asociat cu creşterea excesivă în greutate pe termen lung: un factor care poate contribui la dezvoltarea bolii cronice.

„Am fost surprinşi de împărţirea clară între impactul ciocolatei negre şi al celei cu lapte asupra riscului de diabet şi asupra gestionării greutăţii pe termen lung”, a precizat lectorul univ. dr. Qi Sun, profesor în cadrul departamentelor de nutriţie şi epidemiologie de la Harvard.

Chiar dacă ciocolata neagră şi cea cu lapte au un nivel similar de calorii şi grăsimi saturate, se pare că polifenolii din ciocolata neagră ar putea compensa efectele grăsimilor saturate şi ale zahărului asupra creşterii în greutate şi a diabetului, spun cercetătorii.

„Pentru oricine iubeşte ciocolata, constatările sunt o reamintire a faptului că a face alegeri mici, cum ar fi alegerea ciocolatei negre în locul ciocolatei cu lapte, poate face o diferenţă pozitivă pentru sănătate”, a precizat cercetătorul Binkai Liu, care este autorul principal al studiului publicat în The BMJ.

Studiul a inclus date pe o perioadă mai lungă de 30 de ani, de la 192.000 de participanţi care nu aveau diabet când au început să-şi raporteze obiceiurile alimentare.

Nu este primul studiu în care ciocolata neagră este considerată de specialiști sănătoasă și benefică. Compușii din cacao sunt legați de o bună sănătatea a inimii, conform unei cercetări din 2015. Un studiu anterior, din 2005, a spus că acest tip de desert este o alegere excelentă pentru îmbunătățirea sensibilității la insulină și scăderea tensiunii arteriale la persoanele sănătoase.

Aceste beneficii pentru sănătate se datorează în mare parte flavonoidelor, compușii bioactivi găsiți în plante, care declanșează producția de oxid nitric, ce dilată vasele de sânge și astfel scade tensiunea arterială. 

În ciuda dovezilor tot mai numeroase privind beneficiile ciocolatei negre pentru sănătate, oamenii de știință care au realizat studiul recomandă interpretarea rezultatelor cu precauție. De asemenea, este important de reținut că doza e foarte importantă. Participanții la studiu au consumat până în 30 de grame de ciocolată neagră pe zi.

Video! Află ce analize medicale trebuie să faci în primul trimestru de sarcină
Articolul anterior
Ask a Mom te invită la un târg de caritate!
Articolul următor