7 trucuri utile în bucătărie pe care merită să le încerci!

Este un lucru deja știut că trucurile culinare ajută gospodinele să gătească gustos, în timp ce petrec mai puțin timp în bucătărie. De la felul în care cureți ceapa și până la modul în care fierbi pastele, poți să salvezi timp prețios dacă aplici aceste trucuri de mai jos, scrie dietetik.ro.

separator

Collage

1. Pune ceapa la congelator 30 de minute înainte să o toci

Dacă folosești ceapa pentru gătit și nu pentru salată, pune-o la frigider 30 de minute înainte să o toci și nu vei mai avea probleme cu lacrimile.

2. Curăță oalele din inox cu oțet și apă

Pentru a reda strălucirea vaselor tale, șterge-le cu oțet și apă sau lasă-le la înmuiat în această apă. Vor fi strălucitoare fără să freci la ele.

3. Fierbe lingurile de lemn

Lingurile și ustensilele de lemn din bucătărie tind să capete un miros neplăcut după prea multă folosire. Ca să le cureți eficient și să le îndepărtezi mirosul, pune-le într-un vas și fierbe-le, după care lasă-le să se usuce la soare.

4. Pune puțin oțet în apa în care fierbi ouăle și ele se vor curăța mai ușor

Unele ouă, mai ales dacă sunt proaspete, se curăță foarte greu. Tot ce trebuie să faci este să pui puțin oțet în apa în care fierb. Oțetul intră în coajă și o face mai ușor de curățat.

5. Ține portocalele și lămâile la frigider înainte de a face suc

Ca să faci mai mult suc dintr-o portocală și să storci din ea și ultima picătură de suc, ține-o la frigider.

6. Usturoiul se curăță mai ușor dacă este pus 10 secunde la microunde

Îți place usturoiul, dar n-ai răbdare să-l cureți și nici nu îți place să-ți miroase mâinile după aceea? Ține căpățâna de usturoi în cuptorul cu microunde pentru 10 secunde, dacă preferi acest cuptor, și pielița se va curăța imediat.

7. Scapă de grăsimea nedorită de pe mâncare cu un cub de gheață

Dacă vezi plutind în mâncarea ta, fie ea ciorbă, tocăniță sau un sos, un strat de grăsime pe care nu vrei să-l consumi, plimbă un cub de gheață în zona respectivă. Grăsimea se va închega și îți va fi mai ușor să o îndepărtezi.

sursa

Tradiții și obiceiuri în dimineața zilei de Paște

Paștele are numeroase simboluri care sunt în strânsă legătură cu tradițiile religioase și cu natura. Aceste simboluri sunt reflectate în obiceiurile și mesele de Paște, dar și în decorațiunile specifice.

1.Slujba de Înviere: În noapte Învierii, mulți moldoveni participă la slujba de Înviere la biserică, unde se rostesc rugăciuni, se cântă imnuri de bucurie și se vestesc tradiționalele „Hristos a Înviat!” și „Adevărat a Înviat!”.

2. Vopsirea ouălor: Vopsirea ouălor este un obicei răspândit în Moldova, iar ouăle vopsite sunt considerate simboluri ale vieții și fertilității. Culorile vii și modelele decorative ale ouălor adaugă o notă festivă casei și mesei de Paște.

3. Masa de Paște tradițională: Masa de Paște este un moment central al sărbătorii, unde familia și prietenii se adună pentru a se bucura de bucatele tradiționale moldovenești precum pasca, miel, cozonacul, ouăle roșii și fripturile de miel sau de vită.

4. Focul Haric: Participanții aduc cu ei de la biserică lumânări aprinse și își aprind lumânările de la focul sacru, simbolizând primirea harului divin și răspândirea luminii și căldurii în casele și în inimile lor. Focul Haric este însoțit de cântări religioase, rugăciuni și binecuvântări, iar flăcările sale sunt considerate a avea puteri purificatoare și vindecătoare.

5. Ciocnitul ouălor: Un obicei tradițional de Paște în Moldova, în care două persoane își lovesc ouăle unul de celălalt, iar oul care rămâne intact este considerat câștigător și aduce noroc în anul ce va urma. Acest gest simbolic de împărtășire și solidaritate întărește legăturile familiale și comunitare în timpul sărbătorii Pascale.

Așa poți evita intoxicațiile alimentare de sărbători

Evitatul intoxicațiilor alimentare de sărbători poate fi chiar o provocare, mai ales când mesele festive sunt bogate și preparatele stau mult timp pe masă. Dar cu câteva măsuri simple, te poți bucura de tot fără riscuri. Iată câteva sfaturi practice:

Prepară termic corect carnea

  • Carnea de porc, pui și ouăle trebuie să fie bine gătite (fără părți roz sau crude).
  • Folosește un termometru de carne dacă ai: puiul trebuie să ajungă la 74°C, iar carnea de porc la cel puțin 71°C.

Ai grijă la păstrarea mâncării

  • Mâncarea caldă nu trebuie să stea la temperatura camerei mai mult de 2 ore.
  • Ce rămâne de la masă, pune rapid în frigider, în recipiente acoperite.
  • Frigiderul trebuie să stea sub 4°C, iar congelatorul la -18°C sau mai rece.

Deserturile cu cremă sau frișcă

Se țin la rece și se consumă în maximum 2-3 zile.

Frișca din lapte crud sau cremele cu ou crud sunt un pericol dacă nu sunt păstrate corect.

Consumul zilnic al unei bucățele din acest fruct poate adăuga ani vieții tale

Avocado se bucură de o popularitate uriașă. Aceste fructe verzi, cremoase, se regăsesc în sandvișuri, salate și pe numeroase feed-uri de pe rețelele sociale.

După analizarea mai multor abordări alimentare, un studiu notabil a atras atenția prin concentrarea sa asupra potențialului unui avocado pe zi pentru îmbunătățirea calitatății dietei și încurajarea obiceiurilor alimentare mai sănătoase.

„Avocado este o sursă extraordinară de nutrienți, iar obiectivul nostru a fost să vedem dacă un consum constant le poate îmbunătăți calitatea dietei,” a explicat Petersen.

Cercetătorii au observat că această schimbare simplă a influențat modul în care oamenii își planificau mesele, punând mai mult accent pe alimente bogate în nutrienți, scrie earth.com.

„Această îmbunătățire sugerează că strategii simple, cum ar fi consumul zilnic de avocado, pot crește semnificativ calitatea alimentației.”

Un alt rezultat important a fost așa-numitul „efect de substituție”: avocado a fost adesea înlocuitor pentru alimente mai calorice și mai puțin nutritive.

Aproape 87% dintre elevi sunt afectați de bullying, potrivit unui studiu, realizat în premieră în Moldova
Articolul anterior
Emilia a reușit să slăbească 20 de kg, la vârsta de 65 de ani. Iată cum a reușit!
Articolul următor
Close menu