Într-o după-amiază caldă nimic nu suna mai tentant decât o felie de pepene verde rece. Ține și loc de desert, și loc de masă principală.
Înainte să îți oferim câteva idei delicioase, trebuie să știi cum să alegi pepenele cel mai bun. Ține minte că un pepene nu se mai coace după ce a fost cules, așa că dacă nu vrei să te lași dusă de nas, cere să testezi cu mâna ta pepenele verde.
Cel mai simplu și mai sigur test este cel al “ciocănitului”. Pocnește-l ușor cu arătătorul și dacă sună a gol și are un ecou înfundat poți să fii sigur că ai pus mâna pe unul zemos și dulce.
Acum că ești sigur că ai cumparat ce e mai bun poți să începi pregătirile.
1. Ceviche cu ton și pepene verde
Reinventează aperitivul tradițional peruvian cu aceste două ingrediente. Într-o marinadă iute făcută cu suc de lime și ardei iuți ține carnea de ton și adaugă, înainte să pui la frigider, și cubulețe mici de pepene verde.
2. Pepene infuzat cu rom
E o reteta simplă cu numai câteva ingrediente care va face din punch-ul pentru întâlnirile cu prietenii atracția serii. Se face un sirop dulce cu rom alb în care adaugi, după ce se răcește, zeama de lime și coaja rasă de lămâie. În acest amestec vei pune mingiuțe mici din miez de pepene verde. Se lasă la frigider câteva ore înainte de servire.
3. Pepene la grătar cu brânză feta
Dacă nu ai grătar poti să folosești și o tigaie neaderentă, dar gustul nu va fi același. Aroma ușor afumată se obține numai pe cărbuni încinși. Indiferent ce metodă alegi, preparatul va avea succes. Taie pepene și brânza feta în felii subțiri de 2cm, ungele cu puțin ulei de măsline și condimentează-le cu sare Kosher și piper. Se țin pe grătar până când se rumesc puțin. Se servesc suprapuse o felie de pepene și una de brânză, decorate cu o frunză de mentă.
4. Salată cu roșii, feta și pepene
Dulce, sărată și revogorantă, această salată este ideală pentru vară. Îți va lua simțurile prin surprindere.
Ingrediente
Câteva frunze de mentă, 200g feta, 1 Ardei roșu, 500-600g pepene roșu, 1/2 ceapă roșie, 3 roșii , 120ml ulei de măsline extra virgin, 1 castravete mic, 1/4 linguriță piper negru proaspăt măcinat, 1 linguritță sare Kosher, 60 ml oțet de vin
Metoda de preparare
Pasul 1: Prepară vinegrata. Amestecă oțetul, sarea și piperul într-un bol. Treptat, adaugă și uleiul, amestecând bine.
Pasul 2: Prepară salata. Taie castravetele în jumătate, pe lungime, apoi taie-le felii mici. Taie ceapa. Amestecă roșiile, castraveții, ceapă, ardeiul gras, brânza și menta într-un castron mare. Adaugă vinegrata și servește imediat.
5. Frigărui cu pepene verde
Nu e nevoie de coacere pe grătar pentru acest aperitiv răcoritor de vară. Folosește cubulețe de brânză feta și cubulețe de miez de pepene pe care să le înșiri pe frigărui din lemn. Ține-le câteva ore la frigider înainte să le servești.
6. Supă de pepene verde cu homar
O rețetă sofisticata și ușor de făcut care combină dulceața pepenelui, cu aroma puternică de ghimbir și cea sărată a homarului. O poți pregăti cu o zi înainte și să adaugi doar carnea de homar înainte de servire.
Îți trebuie 1kg de miez de pepene verde, fără sâmburi, 1 linguriță de ghimbir ras, 150ml zeamă de lime, 8-10 frunze de mentă, 200g carne de homar, 4 linguri ulei de măsline, sare și piper alb.
Pepenele, ghimbirul, zeama de lime și mentă se pasează cu un blender și se asezoneză cu sare și piper. Carnea de homar se amestecă cu ulei de măsline, zeama de la o jumătate de lămâie, sare și piper. În mijlocul fiecăărui bol cu supă rece pune înainte de servire 1-2 linguri din acest amestec de carne.
Această supă este potrivită ca aperitiv pentru o cină de vară la grătar sau o poți servi la desert dacă în locul cărnii de homar folosești câteva felii de piersică.
Daca vara asta ai în plan petreceri cu copiii îți propunem și trei varinate de desert care să-i atragă pe cei mici.
7. Flori comestibile
8. Un arici pentru petreceri de vară
9. Un dinozaur pentru copii