Vitamina tinereţii are o listă lungă de beneficii pentru sănătate. Este esenţială pentru toate funcţiile vitale ale organismului fiind implicată în activitatea enzimatică şi în procesul de sinteză al ADN-ului. Aportul zilnic, în cantitate corectă de această vitamină, previne apariţia unor bolile grave şi menţine tinereţea celulară. Doza zilnică pentru un adult este de 8-10 miligrame.
Cunoscută drept vitamina E, aceasta este în primul rând, un antioxidant puternic, care ne protejează pielea de riduri. Pentru a acoperi necesarul zilnic de vitamina E şi a beneficia de avantajele pe care le oferă ea, iată care sunt cele mai bune surse.
Avocado, ulei vegetal presat la rece (măsline, soia, porumb, rapiţă, floarea soarelui şi şofran), verdeaţă cu frunzele închise la culoare, oleaginoase (migdale, alune de pădure, nuci), alge şi cereale integrale. Cantităţi semnificative de vitamina E se găsesc şi în orezul brun, în produsele din porumb, ouă, ficat deshidratat, lapte, ovăz, organe, soia, cartofi dulci, grâu şi germeni de grâu.
Există mai multe forme de vitamina E
Ceea ce este mai puţin ştiut este faptul că există mai multe forme de vitamina E. Există opt forme naturale ale vitaminei E denumite tocoferoli. Aceste variaţiuni pe care le are vitamina tinereţii au o structură biochimică asemănătoare şi, în linii mari au o acţiune identică. Există însă diferenţe în ceea ce priveşte unele aspecte motiv pentru care acoperirea necesarului zilnic trebuie să provină din mai multe surse bogate în vitamina E, fiecare din acestea continuând una sau mai multe din formele naturale de vitamina E.