Alimente bogate în estrogen

Este foarte important să ştii care sunt alimentele care îţi pot regla nivelul de estrogen din organism. La polul opus, dacă trebuie să te fereşti de acest hormon, atunci trebuie să cunoşti această listă cu alimente pe care nu prea ar trebui să le mănânci. Iată care sunt alimentele cele mai bogate în estrogen!

separator
s560x316_estrogen

1. Fructe uscate

Fructele uscate, în special caisele, curmalele şi prunele, ajută la reglarea nivelului de estrogen din corp. În acelaşi timp, ele sunt şi o gustare sănătoasă şi saţioasă, care îţi pot satisface pofta de dulce, dându-ţi în acelaşi timp nutrienţi şi multe fibre sănătoase. Fructele uscate conţin fitoestrogeni, care imită modul în care funcţionează estrogenul în organism.

2. Seminţele de in

Seminţele de in sunt printre cele mai eficiente alimente dacă urmăreşti să provoci o creştere a nivelului de estrogen din corp. Poţi să le mănânci ca atare sau să le adaugi în diverse preparate. Sunt bogate în fibre, aşa că te vor face să te simţi sătulă după doar o porţie mică. Se recomandă inclusiv în curele de slăbire, deoarece ajută sistemul digestiv leneş şi scad nivelul colesterolului, o adevărată problemă a populaţiei contemporane.

3. Seminţele de susan

Aceste seminţe aromate conţin şi ele fitoestrogeni şi vestea bună este că şi uleiul de susan este la fel de bogat în aceste substanţe, fiind mai uşor de introdus în dietă. Seminţele, însă, sunt pline de fibre şi sunt, în plus, o sursă excelentă de minerale. De exemplu, doar o lingură de seminţe de susan îţi oferă o zecime din necesarul zilnic de magneziu, calciu şi fier, precum şi 4% din necesarul de fibre.

4. Nautul

Chiar dacă nu îţi place în mod special nautul, ar fi indicat să îl introduci în dietă dacă ai probleme cu nivelul scăzut de estrogen în corp. Aromează-l cu diverse condimente, adaugă-l la salate sau consumă-l ca fel principat. Nautul este şi plin de proteine, deci poate fi un aliment important dacă eşti sau vrei să devii vegetariană.

5. Fasolea

De mult timp este recomandată fasolea în dietă, pentru că are multe fibre şi reduce colesterolul. S-a descoperit că sunt şi bogate în fitoestrogeni. Medicii recomandă să mănânci măcar o dată pe săptămână fasole, fie ea roşie, albă sau de orice alt soi.

6. Germeni de lucernă

Poate că ai auzit cât de sănătoşi sunt germenii de grâu, iar acum îţi spunem că şi cei de lucernă sunt excelenţi, mai ales dacă ai un nivel scăzut de estrogen în organism. Au foarte puţine calorii şi nu au deloc efecte secundare, precum alte suplimente alimentare care reprezintă o sursă de estrogen. Se pare că germenii de lucernă ajută inclusiv la scăderea colesterolului.

7. Lapte de soia

După cum probabil ştii deja, soia este unul dintre alimentele de bază într-o dietaă creată pentru creşterea nivelului de estrogen din organism. Este bine să ştii că nu e recomandat să consumi multă soia dacă ştii că ai dereglări hormonale. Consumul de lapte de soia poate fi benefic în special după menopauză, pentru că reglează nivelul de estrogen într-o perioadă sensibilă a organismului.

8. Tofu

Acest produs din soia este un bun înlocuitor pentru brânză, fiind şi foarte bogat în estrogen. Dacă ştii că ai şi probleme cu colesterolul, este recomandat să renunţi la lactatele grase, cel puţin. În acest caz, cea mai bună soluţie este tofu, care se găseşte în multe sortimente.

9. Mazăre

Nu doar că îţi oferă fibre şi proteine, ca toate leguminoasele, dar este şi o sursă bună de estrogen. În mod surprinzător, mazărea conţine şi multă vitamina C, ceea ce înseamnă că va contribui masiv la întărirea sistemului tău imunitar.

Sursa

Ce să mănânci dimineaţa ca să slăbești pe parcursul zilei

Dacă îți dorești să slăbești trebuie să ai mai grijă ce mănânci dimineața. Un mic dejun sănătos te poate ajuta să scapi de burtă, oferindu-ți o stare de bine. Astfel, dacă vrei să fii în formă dimineaţa trebuie să mănânci grăsimi sănătoase, proteine şi foarte puţini carbohidraţi, scrie unica.ro.

1. Nucile, alunele de pădure, migdalele sau caju sunt alegerea perfectă pentru un mic dejun ideal, mai ales dacă nu ai timp să îți gătești ceva, fiind pe fugă. Acesta conţin grăsimi sănătoase, care sunt foarte importante atunci când vrei să slăbeşti.

2. Și avocado este perfect pentru un mic dejun sănătos. Acesta este bogat în grăsimi sănătoase mononesaturate.

3. Ouăle conțin grăsimi bune, vitamine. şi proteine. În plus, se gătesc foarte repede. Poți adăuga câteva legume crude şi ai obţinut micul dejun ideal. Atenție însă, evită ouăle prăjite dimineața deoarece uleiul îngrașă. 

4. Lactatele sunt potrivite la micul dejun. Iaurtul, brânza sau o combinaţie de brânză şi smântână, îţi poate asigurai necesarul de calciu şi proteine pentru întreaga zi.

6. Seminţele sunt sățioase și sănătoase. Poţi să alegi seminţe de chia, de cânepă, de in sau de susan. Toate sunt bogate în grăsimi sănătoase, necesare pentru cei care vor să scape de burtă.

7. Și peștele face parte din categoria grăsimilor sănătoase. Alege un peşte gras, de exemplu macrou sau somon. Sunt bune şi conservele dacă le alegi pe cele în suc propriu sau în ulei de măsline.

8. Legumele te vor ajuta să te saturi cu puține calorii. Dimineața poți mânca roşii, castraveţi, ardei gras, dovlecei sau morcovi.

Alimentul adorat de majoritatea tinerilor, dar care distruge silueta. Conține o groază de calorii

Nutriționista Mihaela Bilic a declarat că culciurile și sucurile „zero zahăr” sunt foarte periculoase pentru sănătate și că au multe calorii. Deserturile de tipul „zero zahăr” au început să câștige tot mai mult teren și în România, dar medicul nutriționist Mihaela Bilic atrage atenția că acestea, de fapt, sunt periculoase pentru siluetă, potrivit Gândul.ro.

Mihaela Bilic atrage atenția că aceste produse nu ajută la slăbit, având exact același număr de calorii ca variantele cu zahăr.

„Chiar dacă scrie «zero» zahăr, conțin multe calorii! Foarte mulți consumatori mănâncă relaxați dulciuri pe care scrie ZERO zahăr cu credința că au zero calorii. Fals, greșit, e o mare păcăleală!

Cine are răbdare și ochi buni ca să citească eticheta? Dacă am face asta, am observa cu stupoare că numărul de calorii este identic cu al produselor cu zahăr clasic! Eu nu m-am lăsat și iată ce am aflat: biscuiții au 430 cal/100g, ciocolata 480 cal, iar napolitanele 460, adică 100 cal/bucată …ceea ce este enorm pentru un produs care se vrea fără zahăr. Despre ingrediente nu mai vorbim, între 30 și 40% maltitol, ulei de palmier din plin și un gust dubios. Nu e de mirare că oamenii evită produsele cu îndulcitori!”, spune nutriționista.

Ce beneficii are ciocolata neagră, spre deosebire de cea cu lapte

Vești bune pentru iubitorii de ciocolată neagră. Acest desert, consumat în cantități mici, poate fi benefic pentru scăderea tensiunii arteriale și pentru diminuarea riscului apariției unei boli care afectează tot mai multe persoane, scrie digi-world.tv.

Ciocolata neagră ar putea avea beneficii în prevenirea dezvoltării diabetului de tip 2, arată un nou studiu publicat în Jurnalul britanic de medicină, citat de People. S-a constatat că participanții care au mâncat cinci sau mai multe porții de ciocolată neagră pe săptămână au avut un risc semnificativ mai scăzut de a dezvolta diabet de tip 2, cu 21% mai mic decât cei care consumau aceeași cantitate de ciocolată cu lapte. Mai mult, consumul de ciocolată cu lapte, dar nu şi de ciocolată neagră, a fost asociat cu creşterea excesivă în greutate pe termen lung: un factor care poate contribui la dezvoltarea bolii cronice.

„Am fost surprinşi de împărţirea clară între impactul ciocolatei negre şi al celei cu lapte asupra riscului de diabet şi asupra gestionării greutăţii pe termen lung”, a precizat lectorul univ. dr. Qi Sun, profesor în cadrul departamentelor de nutriţie şi epidemiologie de la Harvard.

Chiar dacă ciocolata neagră şi cea cu lapte au un nivel similar de calorii şi grăsimi saturate, se pare că polifenolii din ciocolata neagră ar putea compensa efectele grăsimilor saturate şi ale zahărului asupra creşterii în greutate şi a diabetului, spun cercetătorii.

„Pentru oricine iubeşte ciocolata, constatările sunt o reamintire a faptului că a face alegeri mici, cum ar fi alegerea ciocolatei negre în locul ciocolatei cu lapte, poate face o diferenţă pozitivă pentru sănătate”, a precizat cercetătorul Binkai Liu, care este autorul principal al studiului publicat în The BMJ.

Studiul a inclus date pe o perioadă mai lungă de 30 de ani, de la 192.000 de participanţi care nu aveau diabet când au început să-şi raporteze obiceiurile alimentare.

Nu este primul studiu în care ciocolata neagră este considerată de specialiști sănătoasă și benefică. Compușii din cacao sunt legați de o bună sănătatea a inimii, conform unei cercetări din 2015. Un studiu anterior, din 2005, a spus că acest tip de desert este o alegere excelentă pentru îmbunătățirea sensibilității la insulină și scăderea tensiunii arteriale la persoanele sănătoase.

Aceste beneficii pentru sănătate se datorează în mare parte flavonoidelor, compușii bioactivi găsiți în plante, care declanșează producția de oxid nitric, ce dilată vasele de sânge și astfel scade tensiunea arterială. 

În ciuda dovezilor tot mai numeroase privind beneficiile ciocolatei negre pentru sănătate, oamenii de știință care au realizat studiul recomandă interpretarea rezultatelor cu precauție. De asemenea, este important de reținut că doza e foarte importantă. Participanții la studiu au consumat până în 30 de grame de ciocolată neagră pe zi.

Dr. Mihai Stratulat, despre deosebirea dintre colici și balonări la bebeluşi
Articolul anterior
Polina Gagarina, Vera Brejneva și alte vedete la prezentarea Reebok Ventilator și Yeka Haski
Articolul următor