Alimente pentru femei

Ceapa ne creşte imunitatea şi ne apără de răceală şi gripă, dar nu e tot…  Află ce secrete ascunde această legumă şi care sunt alimentele pe care trebuie să le consume orice femeie,  indiferent de vârstă. 

separator

03_5_woman_productCeapa 
Această legumă este deosebit de bună pentru femei, deoarece  sunt mai predispuse la osteoporoză, mai ales în timpul menopauzei. Ceapa menţine structura osoasă puternică şi previne moartea celulelor osoase care fac osul mai fragil (se rup mai uşor).  Spre deosebire de alte medicamente, ceapa ajută în cazul osteoporozei fără a avea efecte secundare.
De asemenea, este eficientă în prevenirea cancerului mamar şi ovarian.

4Broccoli
Este o sursă excelentă de acid folic (vitamina B9) – o substanţă importantă în perioada de sarcină pentru dezvoltarea sistemului nervos la făt. Prin urmare, este chiar obligatoriu să incluzi acest tip de varză în alimentaţia ta dacă eşti gravidă. În acelaşi timp, persoanele care au o deficienţă de acid folic în organism le cuprinde depresia mai uşor.
Această legumă mai conţine un ingredient care reduce riscul de cancer de sân şi de col uterin, în plus, previne apariţia de metastaze.

0-288593-femeie_mananca_verdeata_c953e3735f

Legume cu frunze verzi: spanac, rucola, salate etc.
Sunt bogate în fier – un mineral care protejează sistemul imunitar şi participă la formarea celulelor roşii din sânge, ceea ce este important în timpul menstruaţiei şi sarcinii.
Mai conţin magneziu – mineralul care scade tensiunea arterială, întărește sistemul imunitar, precum şi sistemul osos.
Sunt o sursă bună de vitamina K, împreună cu magneziu ajută organismul la absorbţia calciului, prevenind  osteoporoza.
Iar vitamina E are un efect pozitiv asupra corpului unei femei, previne bufeurile în timpul menopauzei.
În plus, au flavonoide care reduc riscul de cancer ovarian.

05_5_woman_productLeguminoase: fasole, mazăre, soia
Toate leguminoasele conţin fibre care ajută digestia şi reduc nivelul de lipoproteine ​​cu densitate sau colesterolul „rău” responsabil de ateroscleroză.
Sunt bogate în potasiu, care previne osteoporoza şi reduce riscul de pietre la rinichi.
Mai au triptofan – o substanţă care creşte nivelul de serotonină din creier şi ne ajută să ne simţim binedispuse.
Soia mai conţine isoflavone, acestea cresc densitatea osoasă şi previn fracturile la femei în timpul menopauzei, reducând inclusiv bufeurile.

06_5_woman_productSomon
Bogat în vitamina D, previne osteoporoza. O deficienţă de vitamina D poate duce, de asemenea, la depresie, scleroză multiplă, creşte riscul de diabet de tip 2.
După cum bine ştim, somonul conţine şi acizi graşi Omega-3, aceştia previn riscul de cancer mamar, apariţia bolilor de inimă, tensiunea arterială şi îmbunătăţeşte funcția cerebrală. Cresc, de asemenea, nivelul de colesterolului  „bun”, care te protejează împotriva aterosclerozei.

Sursa

Administrația Trump a anunțat că interzice toți coloranții artificiali din alimente

Administrația Donald Trump și-a anunțat marți intenția de a elimina din produsele alimentare toți coloranții artificiali autorizați în prezent în Statele Unite, o măsură susținută de experții în domeniul sănătății și care face obiectul unui consens politic rar întâlnit, transmite AFP.

Administrația americană pentru alimente și medicamente (FDA) „va elimina de facto toți coloranții alimentari derivați din petrol în Statele Unite”, a anunțat noul său director, Marty Makary, în cadrul unei conferințe de presă.

În total, opt coloranți sintetici, toți derivați din petrol și acuzați de efecte nocive asupra sănătății, vor fi interziși treptat până la sfârșitul anului 2026.

„În ultimii 50 de ani, copiii americani au trăit din ce în ce mai mult într-un ambient toxic de substanțe chimice artificiale”, a spus el anterior, citând studii care leagă acești aditivi de hiperactivitate, diabet și cancer.

Acest anunț major îl urmează pe cel al administrației democrate anterioare, de la jumătatea lunii ianuarie, de a interzice din produsele alimentare un alt colorant artificial cunoscut sub numele de „Red 3” în America de Nord și E127 în Europa. Se știe de peste 30 de ani că acest aditiv provoacă cancer la animale.

Printre coloranții în cauză, roșul „Red 40” (denumit E129 în Europa) și culorile galben „Yellow 5” (E102) și „Yellow 6” (E110) sunt cei mai frecvent utilizați de industria alimentară”, a declarat pentru France Presse Peter Lurie, președintele asociației de apărare a consumatorilor Center for Science in the Public Interest (CSPI).

Până în prezent, acestea au fost identificate în mii de produse alimentare diferite, precum dulciuri, cereale, sosuri sau băuturi.Cu toate acestea, „niciunul dintre ele nu are vreo valoare nutritivă”, a explicat Lurie.

„În realitate, ele nu fac decât să inducă în eroare, să facă alimentele să pară mai roșii, mai albastre, mai fructate sau mai atractive decât sunt în realitate”. Și toate acestea în scopuri comerciale, a mai spus sursa citată.

Dacă știi acest secret vei păstra cozonacii proaspeți chiar și o săptămână. 

Gospodinele recomandă să învelești cozonacii în hârtie de copt și un prosop curat de bumbac.Acest „truc” îi va ajuta să nu transpire și să își păstreze coaja moale, iar interiorul să rămână pufos și proaspăt.

Dacă ai făcut mai mulți cozonaci, poți să păstrezi resturi la congelator. Taie cozonacul în felii, învelește-le individual în folie alimentară și pune toate feliile într-o pungă cu fermoar.

Pune-o la congelator și când vrei o felie de cozonac, doar ia câte una, las-o 10-15 minute la temperatura camerei sau la frigider și apoi încălzește-o la microunde și servește-o cu o cană de lapte.

Producători și vânzători de mezeluri, verificați de FISC

Serviciul Fiscal de Stat a desfășurat, în perioada 11-16 aprilie 2025, acțiuni de control și inventariere în secțiile de producere și spațiile de depozitare la contribuabilii care produc/ comercializează mezeluri, în contextul creșterii cererii de procurare a produselor respective în ajunul sărbătorilor pascale, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Scopul acțiunii a constat în verificarea activității contribuabililor privind respectarea legislației referitor la eliberarea bonurilor fiscale la decontările cu numerar, declararea tuturor veniturilor, utilizarea forței de muncă declarate, precum și deținerea documentelor de proveniență a mărfurilor expuse spre comercializare.

În perioada menționată au fost efectuate controale fiscale prin metoda verificării operative/ faptice la 3 contribuabili din mun. Chișinău, Soroca și Orhei, care activează în acest domeniu. În consecință, a fost stabilit un caz de nerespectare a prevederilor legislației, care se referă la neeliberarea bonului de casă în cazul decontării mijloacelor bănești în numerar, fiind aplicată sancțiunea în sumă de 5 mii lei.

Totodată, au fost stabilite plusuri de materii prime și produse finite în valoare totală de 1,9 mii lei, lipsuri de materii prime și produse finite în valoare totală de 58,4 mii lei.

Serviciul Fiscal de Stat îndeamnă contribuabilii la respectarea legislației fiscale și eliberarea bonurilor fiscale la decontările în numerar și informează despre desfășurarea în continuare a acțiunilor de monitorizare a domeniilor care prezintă riscuri pentru administrare fiscală.

Moldoveanca care a ajuns la 102 ani!
Articolul anterior
Co-fondatorul campaniei Ice Bucket Challenge s-a înecat!
Articolul următor
Close menu