Alimente pentru o piele fără riduri

O piele sănătoasă este oglinda unui corp sănătos. Fie că este răsfăţată cu produse cosmetice sau alimente, pielea exteriorizează de cele mai multe ori starea reală, interioară a organismului, iar sănătatea ei – determinată în mare parte de ceea ce consumăm şi de modul în care facem acest lucru.

separator
femeie-cu-fier-de-calcat

Există o multitudine de alimente pe care, cu siguranţă, le ai în meniu, iar de acum încolo vei şti că acestea sunt aliaţii pielii tale:

1. Apa – un aliment mai mult decât important pentru o piele sănătoasă!
tanara_band_apa_8e7fcd1c95Să bei apă este cel mai bun lucru pe care îl poţi face pentru pielea ta. Pielea are nevoie de apă pentru a se menţine în formă. Apa o hidratează. Pielea devine elastică, astfel reduce vizibilitatea ridurilor şi a liniilor fine. Apa este miraculoasă, ajută celulele să dobândească nutrienţii şi să scape de toxine. Metabolismul celulei se desfăşoara în apă, aceasta normalizează vâscozitatea sângelui şi îmbunătăţeşte fluxul sanguin, intensifică procesele metabolice celulare, schimbul de substanţe între celule şi mediu. Apa oferă pielii strălucirea şi vigoarea de care are nevoie.

nuci2. Seleniul – microelementul anti-îmbătrânirii şi al pielii tinere
Acest mineral îţi protejează pielea de celulele încărcate cu radicali liberi nocivi. Radicalii liberi provoacă semne de îmbătrânire timpurie, cum ar fi riduri şi piele uscată, leziuni tisulare și de asemenea unele boli. Seleniul ajută la prevenirea cancerului de piele. Poţi obţine seleniu din nuci, ciuperci, creveți, carne de miel, pește, cum ar fi cod, halibut, ton, somon. Carne de vită, curcan, stridii, sardine, crab, cerealele integrale conţin de asemenea seleniu.

3. Antioxidanţii sunt ,,fortăreaţa’’ pielii tale
fructele-de-padureAntioxidanţii sunt importanţi pentru a încetini și a preveni acţiunea nefastă a radicalilor liberi. Îi găseşti în tot felul de alimente, în special fructe şi legume colorate, cum sunt fructele de pădure (afine, coacăze, mure, zmeură, agrişe, cătină, căpşuni, soc), roşii, caise, prune, sfeclă, dovleac, spanac, mandarine, ardei gras, fasole roşie, fasole neagră, orez negru, sfeclă roşie.

4. Coenzima Q10 este un antioxidant produs de corpul uman
coenzimaŞi corpul nostru produce antioxidanţi şi anume unul esenţial numit Coenzima Q10. Însă, pe măsură ce îmbătrânim, corpul îl sintetizează tot mai puţin. CoQ10 este implicată în formarea energiei şi ajută la funcţionarea eficientă a celulelor. CoQ10 se mai găseşte în peşte ca somon și ton, carne şi ficat de pui, cereale integrale. Dacă foloseşti un produs de îngrijire a pielii ce conţine CoQ10, acesta ar putea să te ajute să obţii o piele omogenă, să reducă ridurile şi alte semne de îmbătrânire.

5. Vitamina A – pentru a reface pielea
vitamina-aDacă nu-ţi doreşti piele uscată, aspră, zgrunţuroasă, mănâncă mai des o portocală, un morcov sau o felie de pepene galben, pentru că sunt încărcate cu vitamina A. Găseşti vitamina A şi în frunzele verzi, ouă, produse lactate scăzute în grăsimi, roşii, morcov, dovleac, curmale, ardei graşi, gogoşari, sfeclă, caise, piersici. Un produs cosmetic ce conţine vitamina A face să înlăture ridurile şi petele maro de pe piele. În plus, aceşti retinoizi ajută la tratarea acneei şi altor afecţiuni dermatologice.

6. Vitamina C – protejează pielea contra razelor ultraviolete
Vitamina C aloe veraVitamina C protejează pielea împotriva razelor ultraviolete ale soarelui, care în cantităţi mari au efect de îmbătrânire. Vitamina C elimină efectul nociv al radicalilor liberi asupra celulelor de colagen şi elastină care susţin fermitatea pielii. Poţi să ingeri vitamina C din ardei roșu gras, citrice, kiwi, mere, varză, broccoli, frunze verzi, ridiche neagră, ceapă, praz, cartofi, gulie, sfeclă roşie, varza de Bruxelles.

7. Vitamina E – promotorul pielii sănătoase
alimentosUn alt antioxidant ce îţi salvează pielea contra stresului oxidativ şi inflamaţiei este tocoferolul. Pentru o piele mătăsoasă, găseşti vitamina E în uleiuri vegetale, nuci, seminţe de floarea soarelui, alune, măsline, spanac, sparanghel, frunze verzi, ardei graşi, roşii, broccoli, morcovi, porumb, mazăre.

8. Alege grăsimi sănătoase pentru consum ce fac bine pielii
Omega-3 şi omega-6 sunt grăsimile bune ce ajută pielea să devină elastică, sunt o barieră împotriva uscăciunii și opacităţii acesteia. Acizii grași esențiali lasă pielea fină, aspectul tânăr. Obții grăsimi sănătoase din ulei de măsline și in, seminţe de in, nuci, avocado, pește, cum ar fi somon, sardine, macrou. Uleiul de măsline extra-virgin sau cel presat la rece conţin mai mulţi nutrienţi buni pentru piele cu acţiune lubrifiantă şi anti-îmbătrânire.

9. Putere antioxidantă într-o singură ceașcă
Ceaiul verde este o poţiune magică pentru pielea ta, care te ajută să previi deteriorarea ADN-ului și îmbătrânirea timpurie. În timp ce multe dintre produsele cosmetice conţin ceai verde, de ce nu ai merge direct la sursă, la o ceaşcă de ceai verde? Poftă bună!

Ciocolata din Dubai: Ce conține rețeta celui mai inedit desert care a ”înnebunit” rețelele sociale

De mai multe luni, ciocolata Dubai a devenit un desert extrem de căutat pe glob, grație combinației unice de ingrediente: ciocolată topită, cataif și pastă de fistic.

Ciocolata din Dubai

Un desert ciocolatos cu fistic, ulei de cocos și aluat crocant.

  • Timp de preparare: 15 minute
  • Porții: 4

Ingrediente

Pentru stratul de ciocolată:

  • Ciocolată neagră: 300 g
  • Ciocolată cu lapte: 100 g
  • Ulei de cocos: 1 linguriță
  • Ciocolată albă: 50 g

Pentru umplutura de fistic:

  • Aluat gata preparat (kunafa sau similar): 150 g
  • Pastă de fistic: 75 g
  • Fistic mărunțit: 15 g
  • Sare (de orice tip): 1 vârf de cuțit

Mod de preparare

1. Pregătirea aluatului crocant

Taie aluatul kunafa în bucăți mici și prăjește-l într-o tigaie, la foc mic, până devine auriu (aproximativ 5 minute). Amestecă constant pentru a evita arderea. După ce este gata, transferă aluatul într-un bol și lasă-l deoparte.

2. Topirea ciocolatei cu lapte și a ciocolatei negre

Pune ciocolata cu lapte și ciocolata neagră într-un bol și topește-le la microunde, amestecând la fiecare 10 secunde. Procesul ar trebui să dureze aproximativ un minut. După ce s-au topit complet, adaugă uleiul de cocos și amestecă bine până la omogenizare. Lasă compoziția deoparte.

3. Prepararea umpluturii de fistic

Dacă pasta de fistic este prea tare, încălzește-o timp de 20 de secunde la microunde. Adaug-o peste aluatul crocant, presară un vârf de cuțit de sare și pudra de fistic (poți mărunți fisticul într-un mojar, dacă nu ai pudră gata pregătită). Amestecă bine totul.

4. Asamblarea desertului

Într-un alt bol, topește ciocolata albă folosind aceeași tehnică. Toarn-o la baza formei în care vei pune desertul. Peste stratul de ciocolată albă, adaugă amestecul de ciocolată cu lapte și ciocolată neagră, nivelând cu dosul unei linguri.

Umple fiecare formă de desert cu umplutura de fistic, apoi nivelează din nou.

5. Sigilarea desertului cu ciocolată

Toarnă restul de ciocolată cu lapte și ciocolată neagră deasupra umpluturii, netezind cu grijă. Îndepărtează excesul și pune formele în congelator pentru 2 ore.

6. Servire

Scoate batoanele de ciocolată din congelator și din forme. Servește desertul cu o cafea aromată sau un ceai fără zahăr pentru a echilibra dulceața.

sursa: odoras.md

Cea mai bună metodă de a pierde în greutate

Profesioniștii din domeniul medical, cercetătorii și oamenii obișnuiți au lăudat medicamente precum Ozempic și Wegovy pentru beneficiile lor. Printre acestea se numără sprijinul oferit în gestionarea zahărului din sânge și pierderea în greutate. Dar aceste medicamente sunt doar un pas. O dietă bazată pe fibre te poate ajuta să-ți atingi obiectivele de sănătate, scrie evz.ro.

Într-adevăr, medicamentele au fost supuse unor studii clinice. Acestea au indicat că sunt incredibil de eficiente, ajutând oamenii să piardă în medie 15% din greutatea lor corporală. Cu toate acestea, experții și cercetătorii sugerează că aceste medicamente sunt mai eficiente atunci când sunt combinate cu modificări ale stilului de viață. Cel mai important lucru este dieta. Rezultatele unui studiu recent din Journal of Nutrition evidențiază rolul dietei în pierderea în greutate. Mai exact, poți slăbi mai ușor consumând un tip specific de fibre numit beta-glucan.

Dietă bazată pe fibre

Cercetătorii au descoperit că suplimentele de beta-glucan au fost singurele fibre testate care au redus conținutul de grăsime și greutatea corporală la șoareci în 18 săptămâni. Un dietetician spune că studiul servește ca o demonstrația. Se demonstrează că nimic nu te va ajuta să slăbești fără efort- nici măcar medicamente anti-obezitate.

„Aportul de fibre influențează microbiota intestinală, care ajută sănătatea metabolică. Este important să ne concentrăm pe dietă, exerciții fizice și abordări farmaceutice pentru a rezolva obezitatea în mod sigur și eficient”, spune Dr. Chris Moh. Acesta este consilier de fitness și nutriție la Fortune Recomands Health.

Cu toate acestea, se pare că ar putea exista multe beneficii în ceea ce privește consumul de fibre. Acest tip de dietă a devenit foarte populară pe rețelele sociale datorită impactului bun asupra sănătății intestinale. Vestea bună? Fibrele beta-glucan se află într-un aliment preferat pentru micul dejun. În cadrul studiului, experții au evidențiat modalități de a obține fibre beta-glucan. Acestea ar putea avea unele beneficii de pierdere în greutate similare cu cele ale Ozempic.

Tipuri de fibre și beneficiile lor

Există mai multe tipuri de fibre. Să începem cu cele solubile în apă. Fibrele beta-glucan sunt solubile în apă. „Fibrele solubile în apă se dizolvă pentru a forma o substanță asemănătoare gelului. Ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge și promovează un intestin sănătos”, spune Michelle Routhenstein, dietetician. Tipurile de fibre solubile studiate sunt:

  • Beta-glucan. (Ovăz, orz, orez, ciuperci și alge marine)
  • Pectină (Portocale, lămâi, lime, grapefruit, fasole și roșii)
  • Dextrină de grâu (Adăugată la alimentele procesate, cum ar fi supele și sosurile, pentru a le îngroșa și a crește conținutul de fibre)

Fibrele care sunt mai puțin solubile sau insolubile nu sunt la fel de ușor de digerat. Ele se atașează de alte materiale din stomac și ies mai greu din organism. Asta nu înseamnă că sunt „rele”, totuși. Să luăm de exemplu fibrele de amidon.  „Rezistă digestiei în intestinul subțire și fermentează în intestinul gros, producând acizi grași”, spune Dr. Mohr. Routhenstein spune că leguminoasele și cerealele integrale au fibre de amidon. Fibra de celuloză este o altă fibră insolubilă inclusă în cercetare. Dr. Mohr spune că se găsește în fructe, legume, nuci și cereale integrale.

Fibre și pierderea în greutate

Dr. Mohr explică faptul că cercetătorii au hrănit șoarecii cu diete bogate în grăsimi cu diverse fibre pe bază de plante:

  • Beta-glucan
  • Pectină
  • Dextrină de grâu
  • Amidon
  • Celuloză

Experimentul a durat 18 săptămâni, iar Dr. Mohr spune că cercetătorii au măsurat:

  • Greutatea corporală
  • Adipozitatea (grăsimea)
  • Cheltuielile energetice
  • Toleranța la glucoză
  • Modificări ale microbiotei intestinale

Cum au afectat diferitele tipuri de fibre organismul

Lena Bakovic, nutriționist, spune că rezultatele sugerează că beta-glucanul ar putea ajuta la gestionarea greutății și la controlul glicemiei. „S-a constatat că scade procentul de grăsime și greutatea corporală la șoareci. Rezultatele au fost comparate cu alte tipuri de fibre, care nu au produs efecte similare. Beta-glucanul, în comparație cu alte fibre, este ușor utilizat sau fermentat de bacteriile din intestinul nostru, crescând concentrațiile de butirat. Butiratul crește atunci când bacteriile descompun fibrele”, spune Bakovic.

De ce beneficiile acestei fibre au fost comparate cu Ozempic? „Butiratul, pe cont propriu, crește eliberarea peptidei GLP-1, care promovează eliberarea insulinei și ajută la gestionarea greutății”, spune Bakovic.

Cu toate acestea, studiul a avut limitări, începând cu faptul că cercetătorii au folosit șoareci. „Studiile pe șoareci de multe ori nu se traduc perfect la rezultatele umane din cauza diferențelor în fiziologie și metabolism. Dietele umane sunt mai complexe, iar răspunsurile individuale la fibre pot varia foarte mult”, spune Routhenstein.

Totuși, Routhenstein spune că studiile pe șoareci pot oferi un punct de plecare. În timp ce rezultatele sunt promițătoare, sunt necesare studii pe oameni pentru a confirma dacă aceste constatări sunt aplicabile.

Consumul de fibre la micul dejun

Poți consuma la micul dejun un aliment delicios, care îți va oferi aportul de fibre de care ai nevoie.  „Ovăzul este o sursă excelentă de beta-glucan, care nu numai că ajută la reglarea colesterolului, dar ajută și la menținerea nivelului stabil de zahăr din sânge. Completați cu fructe de pădure proaspete, un strop de scorțișoară și o mână de nuci pentru un plus de proteine și grăsimi sănătoase”, sugerează Dr. Mohr.

Copiii nu au nevoie de dietă! Ce alimente trebuie să pui în pachețelul copilului pentru școală

Pâinea cu unt este potrivită pentru copii, mai ales că reîncepe școala. Acum este momentul perfect să reamintim și regulile alimentare pentru cei mici, scrie stirileprotv.ro.

În cazul copiilor avem o altfel de reprezentare a alimentelor, în alimentația de bază. Grăsimile sunt pe primul loc, ca și procent ocupă undeva la 35% din aportul caloric.

Nu trebuie să avem copii cu o alimentație dietetică. Este o regulă de bază sau un mint pe care trebuie să-l desființăm, inclusiv când vine vorba despre produse lactate, untul este cea mai bună grăsime din lapte, are vitamina A și D în mod natural, extrem de bine de folosit, eficientă. Sunt persoane care spun că laptele să fie degresat.

Sub nicio formă! Cele 3,5 procente din lapte sunt benefice pentru cei mici. Și când vorbim despre grăsimi, nu doar lactatele sunt importante, ci grăsimile de origine naturală, cum ar fi peștele. Ar trebui să mâncăm pește de două ori pe săptămână. Carnea de porc ar trebui și la bebelușii mai mici introdusă în diversificarea alimentației înainte de carnea de vită.

Este o carne foarte prietenoasă și face chimie bună cu organismul nostru. Suntem compatibili cu porcul și trebuie să o recunoaștem. Nu este crescut intensiv spre deosebire de pui și nu are acei acizi grași din carnea de vită.

La școală, cel mai comod și mai echilibrat este sandwich-ul. Un sandwich luat de acasă este mai bun decât orice produs ambalat. Fructele sunt desertul perfect echilibrat. Nu trebuie pusă la colț banana.

Este un fruct care este extrem de ușor de transportat și extrem de satisfăcător. Are minerale și are acest amidon care ține de foame copilului spre deosebire de fructoza multă din mere, struguri și prune.

Internauții fac haz de necaz de cadoul Angelei Gonța: ”Îți mai dă un ceas, și adio”
Articolul anterior
Experiment social. De ce a ieșit o femeie goală pe străzile din New York (VIDEO)
Articolul următor