Durerea de cap poate fi provocată de mulţi factori, dar ai ştiut că acest simptom poate fi declanşat şi de unele alimente? Chiar dacă pare ciudat, unele produse acţionează şi asupra acestei părţi a corpului uman.

Cafeina
Această substanţă activă din cafea, ceai şi alte băuturi carbogazoase pot provoca dureri de cap.
Ciocolata
Orice produse care conține cacao, adică substanța feniletilamina, creștere durerile de cap. Acest lucru se datorează faptului că vasele de sânge se dilata mai întâi, apoi se îngustează.
Migdalele
Migdalele sau fisticul ar putea fi de vină în apariţia migrenelor.
Glutamat monosodic
Este o sare sodică din acidul glumatic, folosită ca aditiv alimentar si este de obicei vandută ca potenţiator de gust. Se găseşte în aproape toată mâncarea chinezească de aceea a fost numită şi “Sindromul restaurantului chinezesc”. Evită produsele care conţin această substanţă.
Conservele
Evită conservele de carne şi pește, alimente sărate, afumate sau murate. Cauza durerilor de cap poate fi conţinutul ridicat de sare.
Vinul roşu
O cantitate mai mare de vin roşu consumat, sau orice tip de alcool de culoare închisă, poate declanşa o durere de cap.
Fructele
Citricele, bananele, fructele uscate, zmeura, prunele, papaya, smochinele, curmalele şi avocado.
Caşcavalul
Produsele lactate, în special caşcavalurile, pot provoca dureri de cap. Cu cât caşcavalul este mai vechi, cu atât ai şanse mai mari să simţi o migrenă puternică.
Dorjdia
Toate produsele de patiserie care conţin drojdie de bere, cum ar fi, pâinea, covrigii, pizza etc.