Andreea Marin şi-a schimbat complet, în ultimul an, stilul de viaţă, iar odată cu acest pas, vedeta a învăţat să acorde o mare importanţă alimentaţiei. Ea a slăbit consumând legume şi fructe în stare naturală sau sub formă de sucuri şi bea apă alcalină pentru a reechilibra nivelul acid din organism
.“Am înţeles ce înseamnă să bei apă alcalină, cu un PH aproape de 10 ca valoare, necesar corpului tău pentru purificare şi pentru a contrabalansa agresiunea atâtor produse acide pe care le consumăm. Şi e simplu: obţii apă alcalină punând sucul stors dintr-o jumatăte de lămâie într-un litru şi jumătate de apă plată cu un PH cât mai bun, ce trebuie verificat pe eticheta, dar atenţie – apa rămâne alcalină dacă e ţinută în sticlă, nu în recipient de plastic.
În loc de lămâie mai poţi folosi fie o linguriţă de bicarbonat, fie picături alcaline de la farmacie ce conţin multe minerale, fie oţet de mere. Bea de exemplu un pahar mare dimineaţa cu minim 15 minute înainte de micul dejun şi vei vedea efectul imediat”, spune Andreea Marin.
Apa alcalina conduce la neutralizarea mediului acid din organism. Acesta este produs de cei peste 3000 de aditivi cunoscuţi, de lipsa totală a mişcării şi de excesul de grăsimi animale. De asemenea, dietele hiperproteice pe care le ţinem în curele de slăbire ne cresc aciditatea.
Mediul acid al organismului afectează calitatea lichidelor vitale din corp, sânge şi limfa. Pe acest fond acid apar multe boli grave, printre care şi cancerul.
Chiar daca consumaţi apă alcalină, nu neglijaţi dieta. Alimentele care reuşesc acelaşi lucru sunt legumele şi fructele crude, în special cele de culoare verde. În plus, dieta pentru un mediu intern alcalin trebuie să includ brânza degresata, nucile, alunele, fisticul, migdalele şi fasolea. De asemenea, cele mai imporatnt alimente alcaline sunt: frunzele de ţelină (apio), castravetele, varza kale, spanacul, brocoli, ardeii, avocado.